Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Bra tips på magmassage

Många har tipsat om en speciell typ av massage för bebisar som har problem med magen. På tryggabarn.nu finns den bra beskriven:

Att ge sitt barn massage på magen kan hjälpa mot magsmärtor. Kolikmassagen kan också hjälpa vid förstoppning. Kolikmassagen fungerar bäst om du gör den regelbundet två till tre gånger per dag. Du kan även göra denna massage i förebyggande syfte. Vet du att ditt barn har en skrikperiod är det bra att ge ditt barn kolikmassage ca 1/2 timme innan den börjar.

Till skillnad från ”vanlig” massage kan du även använda dessa strykningar under barnets skrikperiod. Har ditt barn kolik kan det ta 1 till 2 veckor innan du får varaktigt resultat.

Lugn och ro  

Tänk på att ni gör kolikmassagen på en lugn och varm plats. Sitt gärna på golvet. Ta av barnet kläder samt blöja och låt det ligga på något mjukt men lägg gärna med plastad frotté och en handduk under.
Känn på dina händer så att du inte har några vassa naglar och ta gärna av ringar. Värm upp oljan i händerna innan du påbörjar massagen.
Anpassa strykningarna efter ditt barns storlek och vad hon tycker om, så att du inte tar för hårt men ändå fast. Du bör vänta minst 20 minuter efter det att ditt barn har ätit innan du börjar massera.

Vattenhjulet  

Börja med ”Vattenhjulet”. Du gör som skovlar av händerna och startar strax ovanför naveln och fortsätter ner mot ljumskarna. Se till att du börjar under revbenen och gör en lugn strykning nedåt.
Gör denna strykning sex gånger och håll sedan knäna mot magen i sex sekunder. Gunga benen lätt så att barnets mage slappnar av.

Sol och måne  

Nu ska du göra en strykning som kallas ”Sol och Måne”. Ta din högra han och lägger den på barnets mage ovanför naveln. Stryk sedan magen i en halvmåne form medsols ner mot barnets vänstra ljumske.
Ta sedan din vänstra hand och påbörja en strykning som går från barnets högra ljumske och ritar en cirkel medsols över barnets mage tills den kommer till den andra ljumsken, solen. Upprepa denna strykning sex gånger i samma riktning.
Det är viktigt att denna rörelse bara görs medsols, då följer den tjocktarmens riktning och på det sättet hjälper du gaser och avföring ut ur kroppen. Håll sedan barnets knän mot magen i sex sekunder och skaka sedan benen lätt.

Upprepa sedan hela serien av strykningar från början och gör detta i tre omgångar.
Kommentera


× sex = 42