Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Det här med storleken

Storleken på ett barn, vikt och längd och hur stort det ser ut att vara, är det vanligt att man tänker på det? Eller att man lägger märke till det? Jag undrar bara för att jag inte själv gör det men många runt omkring mig med barn påpekar och diskuterar det ganska ofta. Både stora och små barn. Inte åldersmässigt utan mer kroppsligt. Vad beror det på? Lika mycket funderar jag på varför inte jag gör det eftersom så många andra gör det. Jag har alltid bara struntat i det, inte lagt märke vid hur stort eller litet ett barn är. Barn är barn, barn är olika. Men det är absolut inte fel att diskutera det heller. Jag undrar bara vad det är som gör att så många bryr sig men inte jag. Jag finner helt enkelt inte något intresse i det. Om något barn är superlitet eller superstort noterar jag det såklart. Kanske? Eller? Jag vet inte ens om jag har sett ett sådant barn på riktigt.. Jag har sett enorma barn i dokumentärer om västvärldens ökande fetma och jag har sett extremt små barn i insamlingskampanjer för svältande barn i ”periferin”. Det är bara tragiskt och för jävligt och i en helt annan klass.. En massa svammel blev det nu. Om nästan ingenting!1

kommentar på Det här med storleken
  1. Emma H skrev

    Jag funderar på samma sak, fast jag är ju helt tvärtom. Jag tycker ju det är jättekul och intressant med vikt och längd på mina (och andras) ungar, men jag förstår verkligen inte varför jag tycker det är kul. Haha. Det har verkligen ingen betydelse, men ändå. Kan inte låta bli att jämföra och fundera och väga och mäta och leta siffror och göra tabeller. Skitskumt. Jag förstår dig. =)) Och man är väl olika bara, precis som barnen.


Kommentera


+ tre = 7