Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Eksem?

Någon som vet vad detta är? Jag har frågat på bvc eftersom hon har haft de här utslagen (?) på kinden i minst två månader. Ibland blir de värre och ibland försvinner det nästan. Nu är det över ett stort område och det har även börjat komma lite på andra kinden. Jag har provat alla salvor förutom kortisonsalva som är sista steget. Den som har fungerat bäst är Locobase och ett bodybutter men det är inte testat på barn och har parfym i sig osv… Jag funderar på eksem? Patrik hade ju det när han var liten. Som sagt.. Bvc säger inte särskilt mycket som vanligt. Får mest luddiga/flummiga svar. Jag lägger in några bilder så kanske det är någon som ser något! Ska tillägga att det har uppkommit som en brun liten fläck/skorpa i utslagen också. Så har det inte blivit förut. Jag tycker att det ser ut som att det kan klia.. Det är rödare i verkligheten.

P1020114

P1020107

P1020108

P1020112

P102011312

kommentarer på Eksem?
 1. Michaela skrev

  Ja usch ja,inget roligt väder alls :/

 2. radovic skrev

  Min son såg ut sådär når han fick i sig mjölkprodukter. Nu menar jag inte att hon har allergi men det kan vara värt att prova en annan ersättning? När de enbart är i ansiktet brukar det indikera på något som har med maten att göra.

 3. Så där ser Molly ut om vi varit ute länge och sedan kommer in. Då kan hon ha kvar det hela dagen eller om hon sovit och legat på kinden och den blir varm. Men inga skorvor har hon haft.
  Tycker du ska prova att smörja med Mini Derm. Molly har varit jättetorr på sin mage och benen, där hade hon lite skorv eftersom hon var så torr och vår bvc-tant sa att vi skulle smörja med den och det har blivit BRA mycket bättere! :)

  Kom ihåg att INTE smörja med en vattenbaserad kräm om nu ska gå ut eftersom den gör att barnet fryser mer om kinderna eftersom det blir fukt!
  Och tvätta inte heller ansiktet innan ni ska gå ut, för att inte göra skorven värre tänkte jag!

  Men prova Mini Derm, finns på apoteket!

 4. sawiik skrev

  Jag har ju psoriasis och det ser inte ut som det. Psoriasis ser mer ut som att det fjällar. Jag tror att det har något med maten att göra om hon bara har det i ansiktet, eksem brukar sprida sig mer. Love har lite grann åt det hållet på sina kinder ibland och jag upplever som att det är nåt jag ätit men eftersom det inte blir värre så har jag inte tänkt mer på det.

  Jo, jag har nog haft liknande i armvecken och då körde jag med kortison salva men tänk på att det svider även om det inte är sårigt! Men det hjälpte på mig. :)

 5. sofia skrev

  sedan ska man nog komma ihåg att dom äter det dom behöver. förut åt ju kerstin mycket mindre n hon ”ska” men hon växte ju fint för det! nu äter hon plötsligt mer, så kanske behöver hon mer helt plötsligt :)
  kerstin är ju ganska lång men väger ganska lite för sin ålder, men följer åxå sin egna kurva.
  vad väger signe då? och hur lång är hon?

 6. Sandra skrev

  Ja, Albin är en stor kille! Han var stor redan när han föddes på sina 4,2 Kg. Jag och sambon är ganska små så vi brukar skoja om att han är en trollunge för vi kan inte förstå att vi fått en så stor pojk.

  Vi tycker också att det ska bli jätteroligt att träffa er imorgon! Varmt välkomna!

 7. zandras skrev

  Ser ut som att hon kanske blivit kall om kinderna..
  Svårt o säga vad det kan vara. Använder du någon creme på kinderna när ni är ute? Använd ingen vattenbaserad. Weleda har sin wind & weather cream.. den kör vi med. Helt toppen.

  Hoppas det går över, vad det än kan vara..

 8. sawiik skrev

  Vad dumt av bvc sköterskan att inte berätta ordenligt, min är bra än så länge iaf. Hon har sagt att de har superkänslig hy nu när de är så små och att kräks & sånt irriterar hyn. Annars får jsg fråga min sköterska och sen ge dig svaret! ;) Love dreglar mycket nu, busungen. :)

 9. linda skrev

  luna kan bli rödflammig, lite torr på kinderna, sen att hon kräks en del och säkert får en del i ansiktet under dagen gör ju inte saken bättre. jag använder weleda calendula zink cream, som även är för rumpan. den är bra till det mesta har jag upptäckt! och så är den naturlig, det gillar jag.

 10. Hey, I haven’t checked in here for a while, but I will put you on my bloglist so I don’t forget to check back

 11. Ja jag förstår verkligen vad du menar med att BVC ger luddiga svar, har varit i samma sits med mitt barn när hon hade eksem och utslag. Lyckades du hitta en lösning?

  Jag har testat flera olika salvor, men det bästa för mitt barn har bara varit att försöka hålla henne torr och ren, men hon hade ju framförallt blöjeksem.

 12. Det är väldigt vanligt att spädbarn får dessa hudutslag på kinderna. Det brukar ge med sig efter några månader. Det är ett tecken på att deras immunförsvar håller på att ”lära upp sig”. De kommer i kontakt med oerhört mycket kring munnen. Tänk bara på all mat de kletar ner sig med. Varje gång huden kommer i kontakt med något nytt, en frukt, konserveringsmedel eller vad det nu är så sätter huden igång en process för att ”undersöka” ämnet. Dessutom utsätts kinderna ofta för kyla vintertid, och om barnet dreglar eller snorar en del så är huden fuktig. Och hud som är fuktig, ja det vet man själv, den kyler extra mycket. Ytterligare en påfrestning.


Kommentera


+ tre = 8