Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

En bättre dag

Det går ner och det går upp!

Idag känns det i alla fall bättre med allting. Jag tror att Signe rätt så snabbt kommer fatta att hon helt enkelt får lov att äta riktig mat istället för välling. Vi var till bvc igår också och läkaren som tittade på henne då sa att ”det där är eksem” mycket bestämt och trodde inte alls på någon allergi. Skönt!! Då borde de släppa det nu tycker jag. Den möjliga fiskallergin ska vi på utredning för sen men remissen skulle inte skickas ut förens om en-två månader. Det spelar dock mindre roll!

Tack för era fina kommentarer! Det är många som säger att jag inte ska ta åt mig och så men det är inte alltid så lätt. När det har känts jobbigt med maten och folk ständigt påpekar hur liten hon är (fast hon inte är det) känner jag mig rätt misslyckad som mamma på något sätt. Jag vet att det är helt FEL och ska försöka släppa allt det här nu. Det kommer snart att bli bra. Förmodligen är det också för att jag fortfarande är ganska ”ny” i mammarollen. Den här viljan att göra allting rätt och perfekt finns fortfarande kvar lite även om det har blivit jäkligt mycket bättre! Så tack igen :)

Signe imorse (vi måste flytta krukan för nu går hon runt hörn):

P1060503

P1060512

P106051718

kommentarer på En bättre dag
 1. mammatill3 skrev

  Vad söt hon börjar bli nu lilltjejen… Får hon din hårfärg eller sin pappas?

 2. sofia skrev

  sötsigne!!!

  nej vi har inte vart med om det. kerstin är en såndär medelbebis som ligger mitt på tjocka linjen på kurvan, å viker inte upp eller ner, så det är väl därför :)

 3. sofia skrev

  hon ligger ett snäpp över på längd och liite under medel på vikt, men rätt medel.
  i utveckling är hon väl ”tidig” iaf ganska tidig. maten går snabbt frammåt :)

 4. Magda skrev

  Hon ser nästan lite ut som hon blir tagen på bargärning på första kortet. Typ som hon tänkt plantera om blomman eller så :D

  Nej försök att inte ta åt dig även om det är svårt. Du är ju den bästa mamman Signe kan ha, glöm aldrig det! Kram

 5. zandras skrev

  Sv: Ja det är samma med den där magen alltså. Folk har inget vett. Samma som att många tar för givet att det är okej att klappa magen, eller som nu klappa bebisen o prata hej vilt. Galet alltså.

  Bvc har sagt att det är lugnt. Vi ska inte stressa med maten. Välling och gröt klarar han sig på. Många barn börjar äta då dom börjar på dagis fick jag veta. Då dom ser andra barn äta blir dom själva sugna. Fick oxå höra att många barn får för sig att bara äta på dagis o inte alls hemma. Barn är barn. Så länge dom mår bra så tycker jag man ska var lugn :) Det mesta brukar ordna upp sig med tiden.

  Har ni testat att låta henne sitta med er o äta själv när ni oxå äter, tex middag? Liam har faktiskt börjat pilla i sig lite makaroner och även lax då han får göra själv… men bara då vi oxå äter. Framsteg :P Lägger bara lite mat på bordet oxå får han leka bäst han vill, och det mesta hamnar ju faktiskt i munnen :)

 6. Sandra skrev

  Vad skönt att det känns bättre idag. Det är inte alltid så lätt att inte ta åt sig av vad andra säger, men ingen känner ditt barn så väl som du och du kommer alltid vara den bästa mamman för Signe. De andra får tycka och tänka vad de vill.

  Vad duktig hon är som kan gå runt hörn!

  Kram!

 7. zandra skrev

  SV: Jaha, vad konstigt.. men det har kanske o göra med kurvan, vikten eller nånting då? Vi skulle inte känna något stress ens då han fyllt ett.. Så vi känner lugnet här :) Tar allt i hans takt. Jag slutade amma då han va 5 månader, så det har inte med de o göra. Kanske att han är ganska big o följer sin kurva.. ingen aning.

  Hoppas det löser sig, men det vågar jag nästan lova att det kommer göra. När jag var en plutt käkade jag ingenting i stort sett.. men kom eftersom på att det fanns saker o ting som faktiskt var gott :P

 8. sawiik skrev

  Men vad skönt att det verkar vara eksem och inte allergi. Jag är lite nervös för om Love kommer ärva psoriasis då både jag och mamma har det. Men än så länge har jag inte sett några symptom på det. :)

  Ibland får man inte tankarna att samarbeta med vad man känner och ser om sitt barn. Jag blir lite nojjig så fort nån påpekar att Love är stor/liten men oftast brukar jag snabbt kontra med att alla barn är OLIKA.

  Love har nu börjat äta som han gjorde innan förkylningen så det känns skönt men jag oroar mig för att han inte kommer ha gått upp så mycket i vikt. Återstår att se på tisdag.

  Sv: Tack, jag/vi var väldigt ledsna både igår och i förrgår. Idag känns det lite bättre, har fått lite perspektiv på att vi lät Nisse somna in. Vi gjorde det rätta. Hade varit egoistiskt att behålla honom. Men jag saknar han lika mycket ändå. :(

  Kram!

 9. Enliten skrev

  Vad jobbigt när folk ska tycka om allt. Alla barn är inte exakt likadana, endel är lite mindre och endel lite större. Precis som vuxna. Men förstår att man lätt tar åt sig. Jag tycker iaf att hon ser alldeles lagom stor ut! ;)

 10. radovic skrev

  Busfrö, gullunge!

  Svar: Bra att du ändå kommit fram till allt det där. När man har trauman i bagaget är inget annat att förvänta än några upp och nergångar. Än så länge är ju Signe en förlängning av dig så självklart blir du påverkad av allt som har med henet att göra. Och visst tror jag att det har att göra med att det är ditt första bar. Nu menar jag inte att låta som en veteran utan menar bara på att jag känner igen mig i hur jag handskades med saker med Robin. Man får aldrig ett samma barn igen så egentligen är det nytt ändå. Men vissa saker är ju lika .
  Lite svammligt det här med. Det blir så när man inte riktigt hinner sammanfatta sig ordentligt. Sjulle varit enklare över en fika ;)

  Föresten så har jag röstat på dig :)

 11. tultaliten skrev

  Vad skönt att det ”bara” är eksem, och hoppas det inte är någon allergi.
  Haha vad jag vet så har jag inten syster i Falun, men man vet aldrig ;)

  Hoppas ni får en bra dag idag med och en härlig helg!

 12. gopplan skrev

  Vad skönt att ni har fått veta vad det var och att det inte var allergi.
  Vad långt hår hon har fått nu, den lilla sötnöten!

 13. Tova skrev

  Åh, jag känner så väl igen mig i det du skrivet. Skulle inte kunnat säga det bättre själv, trots att jag inte känner till hela er ”historia” ;)
  Min son har aalltid varit väldigt kinkig med mat, och sen han började krypa vid 6 månader så har viktkurvan ständigt legat under… Man känner sig maktlös, och får ibland tanklösa kommentarer som antyder om att man inte anstränger sig tillräckligt för sitt barns skull… (trots att det är det enda man gör)

  Men, ny försöker vi strunta i allt runtomkring, och acceptera att alla barn är olika. Varken ditt eller mitt barn ser ju ”undernärt” ut alls! Och matlusten kommer när den kommer, jag var tydligen matvägrare hela min uppväxt men blev superfrisk, lång och stark ändå ;)
  Kram!

 14. Dart skrev

  hon är 2cm under snitt och folk ser det? Vad är det för ninja-ögonmått de har? Jag tycker att hon ser pigg och nyfiken ut. Det är väl det som räknas, eller? Längd, vikt, antal öron osv är jag för gammal för att orka bry mig om ^^

 15. Hon är så fin Signe!! Helt sjukt att folk kommenterar att hon är liten , vilka knäppisar! Jag har då aldrig tänkt att hon ser liten ut av bilderna jag sett på henne. Och alla barn är ju inte lika stora heller, skulle ju vara jättekonstigt om det var ”fel” på alla barn som inte följer normalkurvan. Kan ibland tycka att det ä rett väldans tjat om kurvor på bvc, viktigast är ju att barnet mår bra!

  När Tyra föddes vägde hon 2940 g och var 50 cm. Jag har fått en del frågor om hon föddes för tidigt pga att hon vägde så ”lite”. Men hon föddes ju i tid och var inte det minsta underviktig. Kan helt klart bli störd av sådana frågor, känns som att folk tror att det måste vara något fel så fort barn är olika.

 16. Har röstat på dig också :)

 17. Måste bara säga hur underbart go & söt dottern din är! : )
  Hoppas vi ses snart igen på Öppna förskolan kramisar Amanda & Lilly-Lee!

 18. Va söt man kan va då =) Hoppas det är bra med er!


Kommentera


fyra + 1 =