Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ett annat ögonblick och det här upprör mig

Utmaningen dag 21 – Ett annat ögonblick

Min lillasyster jobbade som au-pair i USA i ett halvår för några år sedan. Jag saknade henne jättemycket och det årets julafton var inte alls lika mysig. Hela familjen tyckte att det var tråkigt och att det kändes konstigt att hon inte var med. Självklart satt vi inte och deppade men det kändes att det var någon som saknades. Jag och mamma hade bestämt att vi skulle åka och hälsa på henne och fira nyår hos henne och familjen hon bodde med. Flygresan dit var lång och skakig och efter mellanlandningen på Island satt vi i ett för litet flygplan enligt min smak. Man kände minsta lilla luftgrop och jag var faktiskt rädd. Mamma var hur lugn som helst och satt och löste korsord och sudoku. Resan var också roligt eftersom mamma är naturligt humoristisk ofta. När vi skulle lyfta, tror jag, tog en av personalen hennes väska och skulle lägga den på hyllan eftersom man inte får ha lösa föremål framme just då. Mammas instinkt kopplades in och hon började slita tillbaka väskan och sa någonting liknande ”nämen, vad i hela..!?” innan hon insåg att den isländska flygvärden inte skulle sno hennes väska. Han förstod ingenting av mammas upprörda svenska och säga fick säga till mamma att släppa väskan haha. Förvirrat ögonblick minst sagt!

Men det var ju inte det jag skulle skriva om! Utan om när vi äntligen kom fram till New York och skulle träffa lillasyster. Vi väntade, och väntade och när jag äntligen fick syn på henne började ögon tåras på både mig och mamma! Vi hade saknat henne så mycket. Vår lilla ”aa fått aaa boooook”-bäse! Vi hade det väldigt roligt och trevligt i New York och New Port. Jag älskar dig lillasyster!

Utmaningen dag 22 – Det här upprör mig

Hmmm. Ja. Jag skulle kunna punkta upp en väldigt lång lista. Jag är ganska passionerad av mig när det gäller vissa saker. Till exempel hatar jag rasism, och inte bara Hitlerstilen utan hela den äckliga vardagsrasismen som ofta dyker upp på sitt smygande lilla vis. Det märks en del nu när man har fått barn och man hör bekanta resonera om skolor, bostadsområden och så vidare. Jag gillar inte generaliseringar även om det är nödvändigt ibland, men jag är bra på att hitta undantagen i diskussioner exempelvis. Alla självklara saker som upprör alla upprör även mig, till exempel barnmisshandel och alla former av övergrepp mot barn, djur och egentligen alla men vissa är ju mer utsatta än andra. Jag blir upprörd på vilket sätt den västerländska världen fortsätter att kolonialisera andra delar av världen, men också det på ett mycket mer smygande och ”det-är-för-ditt-eget-bästa”-sätt. Vi kan inte se att det vi själva gör får konsekvenser som leder till det vi är mest rädda för, till exempel terrorism. Jag menar absolut inte att det är rätt åt oss men ibland måste man tänka lite längre. Respekt måste komma från båda håll.

Något mer som upprör mig är politiker som inte lever upp till det de själva säger och tycker. Ingen är perfekt men har man en inflytelserik position får man skärpa till sig. Människor som förlöjligar andra för att försöka upphöja sig själv är också oerhört enerverande, oavsett hur de gör det. Djurhållningen i Sverige sägs vara en av de bästa men är ändå rätt vidrig. Ja, det finns mer men det behöver jag inte ösa ur här. Jag tror ni har fått se tillräckligt ;)4

kommentarer på Ett annat ögonblick och det här upprör mig
 1. Sandra skrev

  Vilket fint och personligt ögonblick. Roligt att läsa.

  Jag håller verkligen med dig om smygrasismen och dessa generaliseringar. Det är extra tydligt idag efter självmordssprängningen i Stockholm när muslimer buntas ihop till en grupp. Det gör mig så besviken att människor gör dessa fördömanden. Historien upprepar sig tyvärr… Men en del verkar inte förstå det. För hade man förstått det hade man inte röstat på Sverigedemokraterna.

 2. Va gullig du är. Jag börjar nästan gråta bara av att tänka på det. Jag var så lycklig när ni kom där i ankomsthallen! Älskar dig så mycket! Nu är det snart jul så nu är det inte långt kvar tills vi ses :) kram kram kram kram!!!!

 3. Håller helt med..finns mycket smygrasism överallt!! Men jag tror knappast nån skulle erkänna det! Mysig relation du och din syrra verkar ha! :-)

  Svar: Jo Jeppe är fullkomligt normal och följer sin kurva som han ska. Men de flesta bebbar som jag mött har vart ganska så stora om man jämför med han. (vilket man inte ska).
  Förstår om du blir trött på kommentarerna!!
  Har faktiskt bara testat en sort…så ska ge mig på den andra vi har i skåpet! Men gröt ÄLSKAR han!! Äter en stor tallrik på kvällen! :-)

 4. sawiik skrev

  Tack! Får se om han gillar banan lika mycket nästa gång. :)
  Gillar Signe det?


Kommentera


− 3 = tre