Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ett ögonblick

Utmaningen dag 8 – Ett ögonblick

Om man ska välja bara ett speciellt ögonblick att skriva om måste det bli det absolut största som någonsin har hänt mig, nämligen när Signe kom och speciellt det ögonblicket när hon lades mot mitt bröst och skrek för första gången. Ni som har fött barn vet hur fruktansvärt trött och slutkörd man är. Det gör ont nästan överallt i kroppen och lättnaden är total när allting äntligen tar slut. Men i samma ögonblick som barnet läggs mot ens bröst försvinner allting annat. Allt det onda, trötta och slutkörda ersätts av lycka, lättnad och eufori. Jag kunde i alla fall inte hålla tillbaka glädjetårarna! Och hennes skrik. Det var det vackraste jag någonsin har hört. Senare tänker man kanske inte att barnets skrik är särskilt fint men just det där första är helt underbart. Tänk att någonting så jobbigt och stundtals hemskt, 27 timmars värkarbete, kunde resultera i underbara Signe.

ogonblick11

kommentarer på Ett ögonblick
 1. Sandra skrev

  Ja, det underbaraste ögonblicket, verkligen.

 2. sawiik skrev

  Helt underbart öginblick! Vilken gåva man fått. :)

 3. Sandra skrev

  Svar: Hoppas han väntar med krypandet en liten stund till. Jag tycker att det går alldeles för fort nu. Och ja, han har blivit jättestark. Han är ju en ganska rejäl kille och väldigt aktiv dessutom. Roligt ibland. Mindre roligt idag. Han har inte intagit krypläge och börjat trycka fram knäna som Signe gör än i alla fall. Hon är ju på G :-)

  Hur går det med hoppgungan? Är det Signes favorit nu?

 4. Sandra skrev

  Svar: Jag kommer nog också oroa mig för att gungan ska falla ner när vi köpt en till Albin, men de ska ju vara säkra så jag får väl lita på det. Och har din systers barn använt den så borde det ju vara ok. Men vi har ju båda två varit med om när skötbordet gett vika så liiiite orolig kommer jag nog ändå vara.

  Ja, Albin har sovit lite sämre igen. Nätterna varierar dock ganska så mycket. I natt vaknade han varannan timme igen fram till kl 4. Sedan sov han lite bättre efter det.

  Tack för din tanke :-)

 5. sofia skrev

  ja det är ju klart att av de största ögonblicken i ens liv, kanske största :)

  men signe är ganska liten då va, för sin ålder? för kerstin ligger precis på den där tjocka mitten-kurvan :)

 6. Tomas skrev

  Jag minns själv hur rörd jag blev när Teodor kom till världen. Som vi väntat på att han skulle komma. Och va stolt jag var över Sofia som varit så duktig under hela förlossningen. Ni mammor är duktiga som klarar av en sån sak som att föda barn.

 7. tultaliten skrev

  Det största, undeerbaraste och finaste ögonblicket i ens liv :)

 8. Sandra skrev

  Svar: Ja, snart december! Vad fort det går. Vi ska faktiskt åka ner till mina föräldrar den här julen. Vi har bestämt att vi firar jul vartannat år här i Dalarna och Östergötland. Var kommer ni att fira jul?

 9. allimac skrev

  Svar: Ja, dopet är nog lite värre ;-)

  Det blir nog bra att hon får välja själv, även om hon inte tagit skada om ni handlat annorlunda.

  Kram på er! :)

 10. jenn skrev

  Aw så mysigt! Det låter underbart och jag längtar till tusen! Fin profilbild by the way :)

 11. jenn skrev

  jag vill också göra utmaningen :) Vem skickar sådant till en?


Kommentera


4 × nio =