Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Irriterad!!

Jag har tänkt ett tag på kommentaren från signaturen Carina som dök upp i mitt inlägg om hur fruktansvärt pinsamt det skulle vara om Jimmy Åkesson eller någon som honom blev statsminister i Sverige. Jag måste bara få avreagera mig och svara på det… Jag postar hennes, Stefans (som jag håller med), och mitt svar. Säg gärna vad du tycker också!

Carina: Hej
Kommer säkert få många emot mig men jag står för mina ord Jag tror att många vill lyfta fram frågan om invandringspolitiken i Sverige. Inga andra partier vågar!!!! Många människor är missnöjda med dagens invandringspolitik annars skulle SD inte fått så många röster. Som det är nu får man inte tycka att vi tar emot för många flyktingar man får inte tycka att människor som kommer hit skall anpassa sig till Svenska lagar och seder. I min styvsons klass är dom 25 elever varav 5 Svenskar Tycker inte att det är ok… Större delen av förbrytare på svenska fängelser är invandrare. Vi skall hjälpa och ta emot invandrare men i den skala så vi kan ta hand om dem, slussa in dom i Svenska samhället, hjälpa dem till arbeta och ett fungerande liv inte till ett liv med utanförskap och kriminalitet

Stefan: Carina! Det är helt sant, många röster gick till SD pga storpartiernas misslyckande i att visa gehör för mångas missnöje. Det är så mycket i SD politiken som vi tyvärr inte kan stå för så vida du inte har rent nazistiska värderingar men det tror jag inte du har. Nu måste politikerna agera och ta upp denna frågan och våga möta SD i debatter. Dels kommer deras väljare se att dom röstat på ett inhumant parti, ett parti helt utan lösningar som vill skicka iväg folk som inte är födda här. Men också få upp debatten till ytan… Jag tror det är viktigt för även om man ogillar SD så finns det mycket vi kan göra i detta land för att på ett bättre sätt ta hand om det som kommit hit. Jag tror att dom faktiskt vill ha det lika bra som du och jag och inte behöva vara beroende av olika myndigheter. Din styvson går i en klass med en hög majoritet invandrare. Vad stör du dig mest på hos det eleverna? Är du rädd för att din styvson inte ska få godkänt i Svenska eller att han ska börja klättra i lianer. Du måste fråga dig vad du inte tycker är ok. För du säger det är inte ok… Vad är det som du inte kan acceptera med dessa mörkhåriga barn. Varför är det inte ok att ditt ljushåriga barn går i samma klass som dessa mörkhåriga? Vad är det annars för skillnad på dessa barn, mer än dina fördomar? Ta det inte så personligt nu! Bara en tanke kring ditt resonemang.

Stefan: Att större delen av förbrytare är invandrare säger inget om invandrare utan mer en reflektion över att vad är det som gör att en del blir förbrytare. Kanske är det olika förutsättningar och ett fördömande samhälle. Bara det du just sa att din son ska inte behöva gå med 20 stycken invandrare i sin klass skapar den klyftan. Vi vill alltid hitta nån att skylla på men våra absolut största och mest kända mördare och förbrytare är Svenskar. Du kanske ska agera och försöka göra vad du kan för att den klassen ska få bättre självkänsla. Det skulle du säkert kunna och troligen skulle du få många andra med dig.

Jag (MariaTheres): Det jag undrar över är om man är missnöjd med invandringspolitiken eller integrationspolitiken? Invandringspolitiken styrs inte bara av regeringen utan det mesta sker från EU. Däremot är integrationsfrågan en annan sak. Jag tycker vi får skämmas lite, eller mycket, över segregationen och diskrimineringen på bland annat arbetsmarknaden. Många säger att “invandrare kommer och tar våra jobb” eller “invandrare får socialbidrag och snyltar på välfärden”. För det första, hur går detta ihop?? Tar “dom” jobben eller är “dom” snyltande bidragstagare? Jag gjorde en kartläggning av svenska för invandrare i Dalarna i våras och inte en enda människa som jag intervjuade vill ha bidrag. De ville ha ett jobb och kunna försörja sig själva och sin familj och de som fick bidrag skämdes över detta.

En annan viktig fråga tycker jag är vilka som räknas dom “dom”, vilka människor inbegrips i begreppet invandrare? Är det bara muslimer som ska deporteras? Och är det då muslimer som är aktivt troende eller ska även sekulariserade muslimer “skickas hem”? För det var väl islam som var farligt va? Sen alla andra invandrare då.. Finnar, norrmän, danskar, tyskar och andra inomeuropeiska invandrare – ska de också få känna på invandringsstoppet eller är de en tillgång bara för att de är vita kristna (de flesta sekulariserade – om det spelar någon roll)? Och vad i hela friden gör man med muslimer eller mörkhyade människor som är födda i Sverige eller andra europeiska länder? Ska man börja märka folk då för att veta vem som är vem och i hur stor grad man är invandrad eller inte? Andra generationens invandrare, eller tredje, är de svenskar eller ska de också ut? Hur ska man kunna bedriva en politik där man skiljer på människor på detta sätt? Det är inte humant och det går emot allt vad demokrati heter och vad ett nutida Sverige bör och förhoppningsvis vill stå för. Jag blir sååååå iriterad på allt det här.

Till Carina: Du tycker inte att det okej att det är 20 invandrare (är du säker på att de är invandrare och kanske inte bara har ett icke-ariskt utseende?) och 5 svenskar i din sons klass. Vad i detta är inte okej?? Du ger ingen förklaring och kanske inte ens förstår själv vad din motvilja kommer ifrån. Om du vet det får du gärna säga det.2

kommentarer på Irriterad!!
  1. sawiik skrev

    Jag förstår att du är irriterad på signaturen Carina som jag inte heller kan utläsa ett svar på varför hon är emot invandrana i hennes sons klass. Ska bli intressant och se om du får ett svar. Jag bor på landet i ett samhälle med max 3 adopterade barn från annat land men i hela kommunen så är det detta samhälle som röstat mest på SD. Jag skäms för att bo här när man vet att så många röstat. Alla människor är ju lika värda. Jag håller med dig och Stefan i ert resonemang men mer än så kan jag inte säga då jag har noll koll på politik. :)

  2. sawiik skrev

    Svar: Tack. Finns det en stegtävling på vmb? Det kanske man skulle gå med i då. :)


Kommentera


− två = 2