Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Jäkla sömnkrångel

Nu krånglar läggningarna på dagen istället. Det har gjort det hela den här veckan.. Förstår inte alls vad det är eftersom jag gör exakt samma rutin. Hon blir ledsen direkt när jag lägger henne och jag får gå in jättemånga gånger innan hon somnar.. Igår på eftermiddagen var jag tvungen att rulla vagnen fram och tillbaka för att hon skulle somna. Då sov hon bara 35 minuter till skillnad mot en timme vanligtvis. Eftersom hon sparkar och sparkar på täcket har vi köpt en sovagott-sovpåse nu. Hoppas att den hjälper både på dagen och natten. Den kostade 500 men just den modellen går att använda länge eftersom man ”vecklar ut” den allt eftersom barnet växer.

sovagott

(Bild från barnbutiken.net)9

kommentarer på Jäkla sömnkrångel
 1. Maria skrev

  Så mysig den såg ut att vara! =) Våran lille kille började också krångla med sömnen för ett par veckor sen, det var bara vagnen som fungerade både dagtid och inför kvällen så fick vi natta honom i vagnen och sen lyfta över honom till spjälsängen. Det har dock bättrat sig nu så det kanske bara är en fas i utvecklingen. Han var bara nån vecka ifrån 8 månader när det började.

  sv: ja man undrar ju det. De borde ju rimligtvis sett amning förr om de har egna barn. För det är inte bara män som glor utan även medelålders kvinnor.. har de aldrig ammat själva? Det är nästan som om samhället vill att man stannar inomhus tills man slutat amma.

 2. Sandra skrev

  Vi använder sovpåse till Albin och är jättenöjda med den. Hoppas den fungerar bra för er. Utvecklingsfas/klängperiod kanske?

 3. knytet skrev

  Vilken mysig påse, jobbigt det där med sömnen. Det är bara att hoppas att man får en ”snäll” bebis som gärna vill sova.

  Jag har inga känningar på att ett förlossning skulle vara nära, men det känns att det är mycket att släpa på nu. Fötter och rygg ömmar och det vore väldigt trevligt om knytet där inne kunde bestämma sig för att det är dags att komma fram nu =) Det hör tydligen till att bli trött på det hela i slutet…

 4. Vilken smartpåse!! Skulle Jeppe med behöva han sparkar och sparkar han med! Värsta är det när han har pyjamas utan fot..då sparkar han ju av sig strumporna och blir iskall.
  JObbigt det är när sömnen krånglar, särskilt när man blitt van vid en rutin. Men det är säkert bara en period så lugnar det sig sen ska du se!

  Jag vet faktiskt inte vilka blöjor som är bäst. Ibland gillar jag Pampers men sen även Libero. Pampers för att de är tunna och smidiga…men Libero känns mera rejäla på nåt vis.

 5. sofia skrev

  kan det vara så att hon kommit in i en fas med separationsångest? det brukar ju vara runt 8mån? har jag för mej.
  vi har med sovpåse till kerstin, den är GULD för hon bara sparkade av sej ttäcket förut.

 6. Emma H skrev

  Jobbigt att det krånglar, man vill ju inget annat än att sömnen ska flyta på med de små. Hoppas hon hittar sin nya rytm snabbt och kan både somna tryggt och sova länge! Claudia är ju bra på att somna nästan alltid fast så jobbig med sitt vaknande. De två senaste nätterna (efter den när hon höll oss vakna) har varit bättre än tidigare faktiskt. Förutom enstaka gnäll-och-peta-i-nappen så sov hon till tretiden båda nätterna, fick välling och sov vidare till sex. helt okej för att vara hon.

  Separationsångestfas förresten (som sofia skrev), det är Claudia klart inne i, eller på väg in i. Låter troligt att det är en åttamånadersgrej.

  svar: Ja sju är en rätt bra tid att gå hem, då brukar vi börja natta ungefär. Fast jag försöker vara flexibel, lägger dem ibland vid åtta eller t o m senare om vi t ex är på middag hos våra föräldrar eller så. Det är ju så tråkigt att rusa iväg. Jag har hellre trevligt lite längre. =) Just att lägga dem senare än vanligt brukar inte vara något problem, nästan lite skönt eftersom de med lite tur sover längre då. =P =)

 7. Näe jag vet inte varför dom ska börja krångla med sömnen! Men har fått höra att när dom lärt sig att åla, att det typ är det största utvecklingssteget, större än när dom lär sig att gå. Så därför sover dom oroligt kring 7-8 månader =/ men jag hoppas att det inte blir en vana, utan att det går över fort fort fort! Inatt har Knut vaknat typ 3 gånger och två av gångerna har han stått upp i sängen och grinat :P

 8. Traning pa morgonen gor ocksa att det ar mer troligt att du valjer nyttigare mat under dagen eftersom du vill fortsatta din halsosamma bana. Annars ar det latt att du rattfardigare en extra kaka eftersom du anda ska trana senare.3. Morgontraning ger energi under dagen eftersom hjarnan berattar for kroppen att vara aktiv fran traningen och framat och kvallen blir en tid for vila och aterhamtning.4.

 9. Traning pa morgonen gor ocksa att det ar mer troligt att du valjer nyttigare mat under dagen eftersom du vill fortsatta din halsosamma bana. Annars ar det latt att du rattfardigare en extra kaka eftersom du anda ska trana senare.3. Morgontraning ger energi under dagen eftersom hjarnan berattar for kroppen att vara aktiv fran traningen och framat och kvallen blir en tid for vila och aterhamtning.4.


Kommentera


− 5 = noll