Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Kniiip!

Kommer ni ihåg att göra era knipövningar? ;) Det gäller ju faktiskt inte bara för kvinnor som har fått barn utan är bra för gravida i förebyggande syfte också. Jag glömmer rätt så ofta, eller oftast snarare, att göra dem. Man borde kanske skriva ut en bild på Susanne Lanefelt så att man kommer ihåg?

knip

Det här var så bra skrivet om bäckenbotten och knipövningar att jag kopierar det rakt av:

Efter avslutad graviditet och påföljande förlossning är din bäckenbotten både ansträngd och slapp och du kommer behöva göra knipövningar för att få igång muskulaturen igen. Bäckenbottenmuskulaturen är en viktig faktor för att förhindra inkontinens i unga år men framförallt när du blir äldre och muskulaturen naturligt blir slappare. Under amningen är kroppen extra mottaglig för att återuppbygga bäckenbotten så passa på att öva redan på BB!
Vet du inte alls hur du gör en knipövning så testa att stoppa urinstrålen när du kissar. Lyckas du knipa av strålen har du hittat din bäckenbottenmuskulatur, eller rättare sagt delar av den. Bäckenbotten är ett muskelsystem för att kontrollera urinrör, slida och ändtarmsöppningen. Så egentligen har du bara hittat den främre delen av muskulaturen genom att knipa av strålen, men det är en god start på vägen. För att hitta knipet runt slidan kan du föreställa dig att du försöker hålla inne en tampong medan det drar i snöret. Knipet runt ändtarmsöppningen hittar du när du måste hålla avföring inne.
När du börjar med dina knipövningar ska du sitta/ligga/stå skönt och avslappnat och knipa allmänt med bäckenbotten ett antal upprepningar (t.ex 5-10 stycker första gången). Efter hand kommer du kunna urskilja de olika områdena (urinrör, slida, ändtarmsöppning) och kan knipa både bakifrån och fram samt framifrån och bak. Du kan ha olika mönster för knipövningarna, t.ex rytmiskt där du kniper och räknar till 2, släpper ner bäckenbotten, kniper och räknar till 2, släpper ner osv ett visst antal upprepningar. Maxknip handlar om att knipa så hårt du kan så länge du kan. Efter en stund knipande kan du troligtvis knipa åt lite till och förbättra muskulaturens uthållighet och styrka. Tänk alltid på att vila/slappna av i bäckenbotten mellan varje knip. Vilotiden ska vara lika lång som kniptiden.
Bäckenbottenmuskulaturen måste underhållas, helst ska du som fött barn göra knipövningar varje dag – resten av ditt liv! Inför en ny rutin, gärna tillsammans med en redan invand (t.ex tandborstning) och se till att knipen blir gjorda!Taggar: , , ,

3

kommentarer på Kniiip!
  1. sawiik skrev

    Usch, ja…glömmer ju att göra dem titt som tätt. Får sätta en lapp på datorn som påminnelse. ;) Tack för att gilla min bakgrund men jag stör mig på att det blir såna kanter. Har du gjort din bakgrund själv? ska strax fota mina vinterstövlar och lägga upp dem på bloggen.

  2. Ah okej, jag har haft en blogg tidigare med, emmajuli.blogg.se
    men bytte till den jag har nu :P så har bloggat i några år.

  3. Här knips det flera gånger varje dag ;)


Kommentera


9 − sju =