Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Kommentarer från verkligheten?

Okej.. Hade egentligen inte tänkt skriva om det här men jag kan bara inte släppa det. Så är det i bloggvärlden! Man påverkar varandra och det är bra! En del av de kommentarer som har trillat in hos Mama Malin angående inlägget ”Kvinnor älskar att hata mig” är otroligt upprörande enligt mig. Återigen lyfts den här myten fram om att kvinnor inte kan tala sanning med varandra och måste gå bakom ryggen och snacka skit. Inte alla, men den stora massan. Var kommer det här ifrån? Det är ungefär lika störande som kackel-i-hönsgården-kommentarer. Likaså att vissa säger att ”det är därför jag umgås mest med män”. Men hallå? Män är ju minst lika kapabla att snacka skit och gå bakom ryggen på varandra enligt mina erfarenheter. Till och med gamla gubbar ;) Den här frågan behöver inte omformas till att gälla en kvinnofråga när det egentligen bara handlar om att man till stora delar verkar ha en mindre bra umgängeskrets. Då tycker jag att man får ändra den. Och rötägg finns det alltid. Den här typen av beteende måste bero på person och personlighet och inte på kön. Eller?

Det här var inte menat som ett påhopp mot någon utan jag tycker bara att det är otroligt sorgligt om ni känner så här på riktigt. Till den riktiga frågan då egentligen.. Tror ni att det är så här på riktigt (kvinnor hatar kvinnor grejen)?

Här finns en otroligt bra artikel om just detta: http://cyborgmanifesto.blogspot.com/2010/09/kvinnor-som-hatar-kvinnor.html16

kommentarer på Kommentarer från verkligheten?
 1. sawiik skrev

  Att hata är ett starkt ord och jag tror inte nån kvinna egentligen hatar en annan kvinna utan det är nog mest avundsjuka. Men jag stör mig också att det ska vara antingen eller, vadå jag kan väl vara osäker men behöver inte snacka skit om andra kvinnor för det? Man är så olika som individer och det beror inte på könet eller osäkerhet. mm.

  Sen förstår jag inte varför man skriver såna inlägg, då kanske man själv är osäker om man behöver fläka ur sig såna saker? (Inget illa ment mot någon)

 2. Sandra skrev

  Nu har jag läst både Minbebisbloggen plus kommentarer, samt den artikel du länkar till. Mycket intressant och ett riktigt bra ämne att diskutera.

  Jag vill inte ställa upp på detta – att kvinnor hatar andra kvinnor. Visst har jag varit med om skvaller och skitsnack, men de personerna har jag valt att sluta umgås med. Jag tror att det mer handlar om PERSON än om KÖN. Att säga att kvinnor inte stöttar varandra eller hugger varandra i ryggen är att förenkla verkligheten. Jag ska erkänna att jag också tänkt så när jag var något yngre, men har insett hur snedvridet ett sådant tänk blir. Genom att säga att kvinnor inte stöttar varandra stärks myten bara mer och riskerar att bli någon form av ”sanning”. Jag har jättefina kvinnliga vänner som inte hugger mig i ryggen. För mig handlar det som sagt om person inte kön, samt vilken mognadsgrad man uppnått.

 3. mamamalin skrev

  Jo självklart kan det vara en sådan enkel grej som personlighet. Så som du och jag. Du håller sällan med om det jag skriver och jag håller sällan med om det du skriver. Jag skriver för att skapa diskussion och och jävligt dramatisk i det jag skriver. Dina inlägg visar ju att det fungerar och det är väl kul att du skriver din synvikel också? Det t7ycker i alla fall jag

 4. sofia skrev

  såkallat ”självsäkra” personer älskar att använda avundsjuka som anledning till mothugg och mindre gynsamma åsikter. så är det alltid. lägger länken till ett jättebra inlägg i ämnet här: http://hemmahosknyttet.blogg.se/ . för det är faktiskt inte alltid så att man är osäker eller avundsjuk för att man talar illa om någon, eller inte gillar nån. man ser fenomenet överallt i tillvaron tycker jag.

  har man ”vänner” som snackar mkt skit och hugger en i ryggen tyder det på en pissig bekantskapskretts mer än vilket kön man tillhör. därimot är jag villig att påstå att tjejjer är bättre på skitsnack än killar, med det inte sagt att killar inte pratar skit och hugger varann i ryggen…

 5. Cathis skrev

  Jag har haft många olika vänner, kvinnor som män, och ja,män är minst lika kapabla till att snacka skit som kvinnor. Men det är inte riktigt där det ligger.
  Eftersom jag flyttat runt mkt ahr jag blivit introducerad i många olika bekanskapskretsar och har altid varit MINST välkomnad av kvinnorna.
  Det tar alltid lika lång tid för mig att få dem att inse att jag inte är ett hot.
  Jag har själv haft tanken, när en kvinna kommit på min förra arbetsplats som var mansdominerad, att ”jaha ska hon komma nu och sno mina karlar?” och det är skitlöjligt.

  Malin skriver ju just om att hon INTE har vänner osm hugger henne i ryggen, hon har valt bort dom.
  Jag har upplevt skitsnack och oftast, nästan bara, från kvinnor.
  Män är lite mer upfront i sitt skitsnack, vad jag märkt.
  Och en anledning till att många tjejer tycker illa om mig är att jag är ärlig och upfront. Gör du något jag tycker var illa så säger jag det till dig.
  Tycker jag illa om dig, då vet du om det. Jag går inte runt och är fejktrevlig, som många tjejer, men inte alla, är.
  Jag tror inte att det alltid handlar om avundsjuka, men ofta är det så. Jag ären väldigt osäker kvinna som framställer mig själv som självsäker för att inte verka svag.
  Oftast får jag höra skit om min kropp,min byst då oftast, eller att jag är ironisk och ärlig.

  Det viktiga i det hela är ju att det är upp till var och en att välja vem man vill umgås med.
  Jag väljer inte bort kvinnor pga dålig erfarenhet, utan jag ger alla en chans att visa att de inte är samma skit som många andra varit. Kvinna eller man, spelar ingen roll.
  Jag umgås hellre med killar för de är mer lika mig. Jag har tjejkompisar också, självklart.
  Det har också med personlighet att göra, men avundsjuka kan ha en roll. Eller osäkerhet.

  Alla är vi olika, alla tycker olika och det skapar problem. Så är det bara.

 6. Oj, oj,oj!! Detta ämne du tar upp och mama malin,kan man disskutera sönder nästan. Man kan inte älska alla människor. Det har ju med personlighet att göra,man går inte ihop med alla. Inge konstigt med det. Jag har sakt hej och HEJ DÅ til många rötägg genom mina år. Har oxå ganska få nära vänner och flera ”bekanta”…jag tror man lär sig sålla allt efter man lär sig genom åren vad det är för vänner man vill ha. Och dom är man rädd om sen. Sen spelar nog inte kön nån större roll faktiskt även om det ofta upplevs som att vi brudar är experter på att snacka skit.

  Svar: Tror de visar Biggest Loser i repris i helgen! Kolla då! :-) Hade velat sett Ung och bortskämd oxå…även om jag retar ihjäl mig på dom! Ha ha ha ha!! :-)

 7. radovic skrev

  Jag tror män snackar precis lika mycket skit om varandra.

  Jag kan känna på mig när andra tjejer inte gillar mig. Ofta är de för att de känner sig osäkra. Om man känner till detta kan man undvika att stampa på deras tår och försöka ge dem lite uppmuntran i stället, för det mesta fungerar det.

  I andra fall frågar jag rakt ut varför de ogillar mig. Det är lika lätt att bli hatad som att hata tillbaka men om ingen bryter cirklen så fortsätter den i evighet.

  Jag tycker man tjänar mycket på att ”omvända” dem som tycker illa om en till att tycka motsatsen oftast är det dessa personer som blir ens finaste vänner :)

  – Tjejer ge varandra en chans och sluta döma så hårt!!!

  (bra inlägg!)

 8. sawiik skrev

  Sv: Ja, precis. Att försöka hävda sig känns omoget. Och man kan diskutera mycket om ämnet som du säger. :)

  Jag gjorde chokladkaffet på egen hand. Först gjorde jag chokladmjölk med kakao, hällde upp lite i en mugg och fyllde på med kaffe från kaffemaskinen. Ska nog testa att göra med espresso nästa gång. :)

 9. Cathis skrev

  Sv: Jo lite konstigt är det kanske, sen om det beror på att jag framställer mig själv som självsäker eller inte vet jag ju heller inte, allt är ju bara spekulationer. Och självklart kan det ju vara så att vissa människor bara inte gillar mig!:)
  Men jag låter aldrig dåliga erfarenheter definera den jag är och vad jag ska göra i livet:)

  Haha, ja… jag gick runt och tänkte så innan jag äntligen köpte mig ett par ”heels”… men jag började med 8cm klackar och ökade ;)

 10. På torsdag har vi tänkt gå till centrumkyrkan. Vi går dit varje torsdag om vi kan. Missade förra veckan eftersom vi var sjuka men den här veckan mår vi bättre :)
  Tyvärr kan jag inte följa med på måndag men kanske måndagen efter. Ska nämligen till Ludvika och på måndagen ska vi till öppna förskolan :)

 11. allimac skrev

  Svar: Som väntat så blev ju en chock och hon blev ledsen! Men direkt efter så kramades vi och gick där ifrån och då sken hon upp som vanligt och var lika glad som innan. Lite nyfiken och pillade och sådär!

  Jag har själv innan tyckt att det har varit onödigt, i alla fall när min lillasyster tog i öronen som bebis. Men när jag såg min väninnans lilla dotter med örhängen så ändrade jag mig.

  Kram!

 12. Tess skrev

  Jag har upplevt skitsnack från både tjejer och killar. Vet inte om dessa personer hatat mig, men varför gå runt och snacka skit om man inte bryr sig liksom… Jag har valt att ignorera dessa personer och säga upp kontakten helt. Jag behöver inte sådana människor i mitt liv.

 13. Man ska välja att umgås med människor man mår bra av och där man får ett utbyte! :-)

  Svar: Näää…det är ju det som är så komiskt, jag har ingen aning om vem som skicka sms:et.

  Hur mår du annars?? Är det bättre hemma?
  Kram!

 14. gopplan skrev

  Jag tror inte att det har med kön att göra för jag har hört massor med skitsnack från killar, och jag tror inte heller att folk pratar skit för att de hatar andra. Det är nog ofta bara ett sätt för folk att känna ”du-och-jag-mot-dem-känsla”. Genom att prata skit får de sig själva att verka bättre, tror de i alla fall. Det ger en inbillad trygghet att ha en gemensam ”fiende”. Jag vet inte hur många som pratar skit bakom ryggen på mig nu för tiden, men jag bryr mig inte så mycket. Eller, jag bryr mig om jag hör något och blir faktiskt ledsen, men jag försöker att inte bry mig. När jag gick på högstadiet fick jag nog av allt spel och skitsnack och gruppbildningar. Det var en lättnad att börja gymnasiet och gå i en klass med trevligt folk. För mig känns nedklankande av andra inte som något som hör hemma hemma bland vuxna. Räcker det inte med osäkra tonåringar som är elaka utan att kanske egentligen mena det?

  Svar: Ja vi har ju den bästa föräldraförsäkringen i världen i Sverige så vi har verkligen tur. Alla här blir helt chockade när de får höra hur länge jag är ledig.
  Ja, jag har sex småsyskon och JB har en storasyster och en lillebror. Hur ser det ut för er då med syskon? Hur många barn vill ni ha? Vi vill nog ha tre, tror jag med ca två år emellan. Vi får se hur det blir med det.

 15. allimac skrev

  Sv: Igår pluggade jag Historia A :)

 16. Svar: ja det är bara nyttigt att få va ifrån varann en stund. Man får ju längta och sen om man retat sig på den andre så är det skönt med lite ”space” ett tag! :-) Ta vara på dagarna! :-)

  Jag vet inte va det va med Jeppe igår. Det är så sällan detta händer så man blir förvånad när det väl blir så. Ikväll ska han i säng i tid, det är min plan iallafall, sen får vi se hur det går, ha ha ha ;-)


Kommentera


4 + = sex