Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Min tro

Utmaningen dag 9 – Min tro

Jag är inte religiös över huvudtaget. Jag tror inte på någonting övernaturligt och har gått ur Svenska kyrkan. Däremot hade jag så gärna önskat att jag kunde tro på någon religion på riktigt. Jag skulle tycka att det vore så skönt att kunna stötta sig mot någonting sådant. En eller flera gudar som vakar och styr över en. Så jag är lite avundsjuk på de som verkligen, verkligen tror på sådana saker. Jag tror inte heller på ett liv efter detta. Men jag önskar att det fanns. Jag tror inte heller på spöken eller jultomten eftersom det är ungefär lika logiskt som att tro på gud. Jag tror inte på godhet och ondska. Jag tror att de är begrepp som människan har hittat på enbart för att göra det lite lättare för sig. Så, det var vad jag inte tror på.

Nu till det jag tror på. Jag tror på människan, logiken och förnuftet. Jag tror på kärleken och glädjen och hoppas att det ska väga över allt hat som finns i denna värld. Jag tror på allas lika värde och rätt. Därför dömer jag helst inte de som inte tror som jag men jag tycker att det är väldigt roligt att diskutera! Okej, det stämmer inte riktigt.. Visst finns det uppfattningar som jag absolut inte håller med om och kanske till och med fördömer. Men alla har i alla fall rätt till en åsikt haha. Jag tror att det är viktigt att se skillnad på person och sak och att komma ihåg att alla är vi bara tänkande och kännande människor. Jag tror att man med ett leende och lite empati kan komma långt, mycket längre än med det motsatta!

Om ni också vill delta i utmaningen hittar ni den här!5

kommentarer på Min tro
 1. Tack så mycket! Ja det är skönt att det är gjort :)

 2. jenn skrev

  Så nu är jag också med i utmaningen! min presentation av mig själva blev dock lite lång va haha :)

 3. Måste bara säga att jag gillar din inställning om att du inte har något emot de som tror på något. Oftast är det ju så att de som inte tror tycker man är dum i huvudet om man gör det. Skulle vara kul att ta en liten diskussion om just det =) Tycker det är intressant att höra vad andra tycker och tänker om det !

 4. Svar: okej ;) hum.. för det första då: Varför tror du inte att det finns någon..hum..högre makt ?

 5. Svar: okej.. Hur kan du vara så säker ?
  Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det. När jag var yngre så var jag kristen. Mina föräldrar är även det. När jag började gymnasiet som kom jag ifrån det väldigt mycket. Började dricka, röka, göra mindre bra saker osv.. Blir väl tyvärr ofta så, eftersom man går lite på grupptryck. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 pga av att utbildningen inte fanns i den staden vi bodde i. Nu är det lite sisådär med tron. Jag tror att det finns en Gud, men jag kan nog inte kalla mej kristen längre. Jag har varit med om saker, som gör att jag tror att det finns en Gud.
  Ett exempel, i korthet:
  När jag var liten, bara några månader, så fick jag höög feber. Mamma åkte in med mej till vårdcentralen med de sa att hon bara skulle ge mej alvedon och att det inte var någon fara. Mamma kände på sej att det inte var bara vanlig feber så hon åkte med mej till KSS. Där fick hon veta att jag hade hjärnhinneinflamation. Mamma ringde många personer som skulle be för mej. Vi sov, såklart, över där. Dagen därpå vaknade mamma av att jag skrattade och pratade för mej själv. Doktorn blev helt förvånad, för han hittade inget fel på mej. Febern var borta och det fanns inget spår av någon hjärnhinneinflamation. Han hade inget svar på hur det kunnat bli såhär. Man blir inte frisk över några få timmar !


Kommentera


6 − = två