Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Mobbning i skolan

Jag läste en artikel på Wendela igen, denna gången om mobbning i skolan. Det står att nästan alla svenska skolor får underkänt i sitt arbete mot mobbning av Skolinspektionen. Jag blev själv mobbad i skolan och var den som till slut fick flytta. Detta valde jag själv såklart men så här i efterhand tycker jag att det var alldeles för slappa åtgärder, om några, när elever blev mobbade. Jag har tänkt också på hur jag skulle reagera om vårt barn blev mobbad. Förmodligen skulle jag bli rosenrasande eftersom jag blir arg bara av tanken nu, trots att det är flera år kvar innan hon kommer börja skolan. Ni som har barn, hur har/skulle ni reagerat om barnet har känt sig utsatt, mobbat eller retat? Eller hur har/skulle ni reagerat om ni har observerat att andras barn har blivit mobbat?

Artikeln för den som vill läsa: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6530422.ab2

kommentarer på Mobbning i skolan
 1. Folk är otroligt passiva och vill inte ”lägga sig i”.
  Den förälder/vuxen som ställer sig upp blir ofta själv utsatt för en sorts mobbning av de lärare som känner sig träffade.
  Se gärna filmen ”De Ofrivilliga” om läraren som opponerar sig emot fysisk bestraffning. Hon blir utfryst, något svenskar fullkomligt älskar, hålla käft och ignorera.
  Därför är det ett problem, som vuxen får man ofta ett smärre helvete när man ställer sig upp, för ofta får man göra det ensam.
  Föräldern får höra att denne har ”samarbetssvårigheter”.
  I och med detta så undviker många att göra det rätta, att säga ifrån.
  Vad jag hade gjort…?
  Raising hell baby. :D

 2. Jag har sett ”De ofrivilliga” riktigt bra film som kändes otroligt verklighetstrogen. Jo ”samarbetssvårigheter” verkar vara en användbar omskrivning för vissa… Jag hade också raisat hell ;) Tycker att det är fullkomligt oacceptabelt! Jag skulle skita i om andra tycker att jag har samarbetssvårigheter, det tycker säkert en del redan..


Kommentera


− fyra = 5