Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Napp – bra eller dåligt?

I forumet har en liten diskussion startats om nappen. Det finns både för- och nackdelar med den, även om vi inte har fått uppleva några fördelar än. Som så många andra blev vi tillsagda att vänta med att använda napp till amningen hade kommit igång ordentligt. Vad menas med det egentligen? Att amningen kommit igång ordentligt.. Det gjorde det aldrig riktigt bra för oss. Hur som helst så väntade vi då, kanske till hon var två-tre veckor, innan hon fick prova. Då var det inte alls roligt och hon blev arg på den, förmodligen för att det inte kom någon mjölk hur mycket hon än sög. Nu när hon snart är fyra månader vill hon fortfarande inte ha den. I början tyckte jag att det skulle vara skönt om hon tog den och kunde trösta sig själv på det sättet eftersom hon ofta var lite gnällig. Nu är det nog bara bra att hon inte vill ha den för nu slipper vi avvänjningstiden med skrik och gråt och förmodligen kan hon lära sig att trösta och natta sig själv på riktigt. Annars är det ju nappen som ger lite hjälp på traven i de processerna. Hur har ni gjort och vad tycker ni om nappens för- och nackdelar?

Det roliga är kanske att det ser så sött ut och att det finns många fina (och fula) utseenden!

napp1

nuk

napp_210_260332b

napp_1170626261_1890210

napp24

kommentarer på Napp – bra eller dåligt?
 1. sofia skrev

  kerstin har napp och hon älskar den :) jag oroar mej inte för avvänjning, det kommer säkert gå fint =) hon är iten så förtjust i den när hon skriker eller är ledsen, utan hon har den mest när hon sitter eller ligger nöjt och glatt, så ligger hon där och snuttar =)

  vi har alltid bara velat ha ett barn, och så känner jag fortfarande. dock vill jag FÖDA igen, och då lär jag ju skaffa en till. men vi får se, det kommer iaf dröjja några år! vill inte ha två små småbarn samtidigt iaf. ni då?

 2. stina skrev

  Grattis till nya bilen!
  Vi har ju haft napp, Ella ammade ända fram tills hon var 8 månader utan napp tror jag men sen fick jag och brösten äntligen avlastning!

  Tuva tog den med en gång. MEN det har verkligen varit supersvårt att sluta med den.
  Ella har inte haft den på 9 nätter nu så det är kul att det går framåt, dessutom så tjatar hon inte om den heller.
  Med Tuva vet jag inte hur vi ska göra! Hon har väl den tills hon är tonåring om hon själv får bestämma.

 3. Fina Frun skrev

  Jag har två barn, har aldrig anv napp till någon av dem. Aldrig känt behov av det.

 4. Belliz skrev

  Min son tar nappen och den har en verkligt lugnande verkan när han har ont i magen. Jag använder den med måtta, endast när han verkligen har behov av att lugna ner sig när han är orolig.
  Jag oroar mig inte för att det ska bli svårt att vänja honom av med den. Min egen mamma ”lurade” mig att tandläkaren skulle samla in alla nappar för att det inte var bra för mina tänder så jag hjälpte till att leta reda på alla i huset, så enkelt var det =)


Kommentera


+ två = 7