Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

När barnet inte vill äta blir mamma och pappa ledsna…

Jag känner att jag måste skriva av mig igen..

Igår blev en riktigt pissig dag som spenderades gråtande en stor del av tiden. Jag ringde till bvc för att prata om Signes eksem, eller vad det nu är, som har kommit tillbaka i ansiktet. Vi försökte sluta med kortisonsalvan ett tag men då blev de stora, svullna, röda och kliande igen. Hon har dem på fler ställen men det verkar vara värst i ansiktet. Så, återigen detta funderande kring allergier. Kan vi inte bara få en ordentlig utredning för att se om hon har någon allergi? Fisk är vi ju ganska säkra på med tanke på hur hon reagerade senaste gångerna hon åt det.

Vi har en tid idag till bvc där även en läkare kommer vara med för att försöka klura ut vad det är. Det är någonting i maten som sköterskan tror är problemet. Nu har Signe även börjat äta mindre igen och vill till 90% bara ha välling/ersättning. Alltså ingen vanlig mat helst. Högst fyra-fem skedar. Så nu ska vi ta bort flaskan helt under dagtid och bara ge henne välling till frukost och kvällsmål. Det känns lite som att vi kommer svälta henne och som att vi tvingar i henne det hon inte vill ha. Men nu är hon så pass stor att hon måste äta annan mat och det går ju inte på annat sätt. Vi har verkligen provat allt! Det här tar på mig och Patrik så mycket för det har krånglat sedan dag ett med amningen och bara fortsätter känns det som. Det enda vi vill är att hon ska ÄTA. Hon är i alla fall pigg och mår bra vilket är en stor tröst!

En annan grej som nästan är värst är andra föräldrars ständiga kommenterande om hur liten hon är. Så hiiiiiiiiiimla liiiiiiiiiiiiiten verkar hon vara. Jag försöker att inte ta åt mig men det är inte alltid så lätt, speciellt inte om det är flera per dag som måste kommentera det. Mest är det på öppna förskolan som folk verkligen måste påpeka hur liiiiiiiiiiiiiiiiiiiten hon är. En sa ”åååh vad hon är liten, men ja, hon är ju söt ändå”. Jaha, vad snällt av dig att säga så. Och vad bra att hon är söt ÄNDÅ. En annan sa ”va!? är hon 10 månader, jag tycker att hon ser ut som 4 hahahaha”. Varför? Varför? Varför? Det här är bara en liten jävla bråkdel för det sker varenda jävla gång vi är ute  på såna grejer. Jag vet att ingen vill vara taskig, åtminstone tror jag det?? Men ibland känns det faktiskt så. Och jag förstår inte grejen. Jag har ALDRIG suttit och sagt till föräldrarna hur avvikande deras barn är utseendemässigt på något sätt och det är väldigt sällan jag ens tänker så. Man undrar hur andra skulle känna om jag hela tiden sa ”vilken konstig näsa ditt barn har, men jo han är ju söt ändå” eller ”oj är han så liten, han ser ut att vara 15 månader för han är så tjock” eller ”vilken konstig hårväxt din unge har, men hon är söt ändå” eller ”oj vilken gomspalt!! men hon är söt ändå” eller ”vad roligt att han blev så smal när du är så tjock” eller ”vad lustigt att hon blev så tjock när du är så smal”. Vem bryr sig?! Alla barn är olika och det är fullkomligt klart efter att jag har fått barn själv. Varför reagera över ett barn som ser lite annorlunda ut för vilket barn ser inte annorlunda ut på något sätt? Jag skulle vilja träffa det barn som är helt normalt och ligger på medel på allting, såväl kurvor som utveckling motoriskt, mentalt och socialt. Finns det ett sånt barn? Visa mig gärna i sådana fall.

Och nu då, bara för att tillägga så är Signe bara ynka 2 centimeter kortare än ett barn som ligger på MEDEL och hennes vikt är helt i linje, alltså på samma kurva, som hennes längd. Men detta är alltså en abnormt stor skillnad eftersom man måste påpeka det hela tiden. Så jag antar att ett 2 centimeter kortare barn än medel måste vara det mest freaky de föräldrarna har sett. Om de bara visste hur många gånger jag önskat att hon var ett fetto…

Ja som sagt. Jag kände att jag behövde skriva av mig….

För oss är hon fullständigt och helt perfekt.

P106042718

kommentarer på När barnet inte vill äta blir mamma och pappa ledsna…
 1. Tina skrev

  Så jävla tröttsammt det måste vara att höra såndana kommentarer. Irriterad!
  Förstår dig till 100% Varför säger man sånna saker?

  Som att jag får ett par kommentarer varge dag på jobbet att jag har blivit tjock (för att jag är gravid)
  hej tjockis, hur e läget med dig idag då tjockis? Gud vad ni är roliga, självklart menar som inget illa. men såååå tröttsammt efter 5.te hej tjockis hälsningen.

  Som jag och en kompis diskuterade, efter jag vräkt ur mig min irritation över just detta.
  När man kommer till jobbet och är trött. DÅ finns det dom smarta jävlarna som verkligen MÅSTE påpeka det

  – Nämen heeeej, guuud vad trött du ser ut

  Tror dom att man blir piggare över en sån kommentar? Man blir iaf inte gladare.

  Du har en toppen söt tjej måste jag säga, och du är snygg du med

  ha det fint

  //Tina

 2. sawiik skrev

  Usch, vad jobbigt för er! Hoppas det går bra på BVC och att ni får veta vad Signe har för allergi.

  Jo, många andra föräldrar ska påpeka hur ens barn ser ut. Som du säger så är det mest på öppna förskolan alla mammor sitter och tjötar om hur alla barn ser ut. Jag är där för att Love ska få träffa andra barn och leka, sen struntar jag i hur barnen är. Men alla är vi olika.

  Sv: Ibland ska man ha tur med klädköp. :)

  Oj, det visste jag inte att de riktiga tänderna ligger så nära dem de får nu. Haha. Men ibland hinner man ju inte reflektera på såna saker. Får nog ta och läsa på lite. ;)

  Jajamänsan! Jag bakar alltid ;) morotskaka själv av Leilas recept. Den är godast!

  Kram!

 3. soon to be skrev

  Förstår hur du känner! Men Signe är ju så söt så dom är garanterat avundsjuka så dom måste påpeka något istället….

  Jag har alltid varit liten. Man klarar sig bra, dessutom blev jag helt i standard längd nu när man blev vuxen. Men jag har fått höra det ååå vad liten du är, men min mamma har sagt att jag är hennes lilla docka. Hon hade problem med mig och mat med, men hon körde på den filosofin att jag fick äta det jag tyckte var gott för att dom skulle få i mig något!

  Kram

 4. Magda skrev

  Ja det är konstigt att folk fokuserar så och jämför sina ungar med alla andra ungar hela tiden. Lägg ner! (dem alltså). Alla barn är ju olika och växer och utvecklas olika, de som jämför och kommenterar har uppenbarligen funderingar på sig själva och deras egna barn.

  Jag fick höra på bb ”Ja, hon är ju verkligen på gränsen till att vara lite för liten för att vara fullgången” och inte i nån oroande ton som det här måste vi undersöka, utan i anklagande ton precis som om jag kunde veta eller göra något åt det (Nora vägde 2775g och kom 2 dagar innan BF).

  Kan inte folk bara hålla käften om de inte har nåt trevligt att säga? 2cm är väl ingenting, suck. Människor är så inskränkta.

  Tråkigt att Signe inte vill äta men kanske kopplar hon ihop mat med obehag och utslag? Hoppas verkligen de hittar vad det kan vara så hon får den hjälp hon behöver för att må bra.
  Hoppas på en bra läkare ni får träffa.

  Kram

 5. gopplan skrev

  Jobbigt att det strular med maten igen och att ni inte vet vad hon är allergisk mot. Hoppas att doktorn kan klura ut det nu.
  Jobbigt att hela tiden höra att hon är så liten, men ta inte åt dig, ingen menar att vara taskig. Sedan var det ju klumpigt sagt att hon var söt ändå, men som sagt folk låter munnen gå utan att tänka vad de säger så tänk bara att hon ju sa att hon är SÖT, för det är hon ju.

  Och för att du inte ska känna dig ensam kan jag ju berätta att Helgot gärna skulle leva enbart å bröstmjölk. Han är superkräsen med maten, men vissa saker går ned i alla fall som smörgås för det kan han pilla med själv. Har ni provat att låta Signe få leka med matbitar och själv stoppa i munnen?
  Kram på dig!

 6. Sandra skrev

  Jag förstår att du reagerar och blir ledsen. Speciellt med tanke på hur ni kämpat med maten. Jag kan tänka mig att det gör det ännu känsligare. Signe är en unik och fin tjej som alla andra barn, och ni ska verkligen inte behöva ta sådana kommentarer. Och vad är normalt egentligen? ”Normalt” och ”lagom” borde raderas från svenska språket. Alla är olika och behöver inte jämföras utifrån någon konstig mall eller kurva. Varför kan inte en del glädjas med andra och se det unika och fina hos varje barn? Ni har en jättefin dotter som inte ska behöva få sådana kommentarer. Vuxna människor borde veta bättre.

  Hoppas ni får bra hjälp med allergiutredning. Usch, det måste vara jättekämpigt att se henne få utslag. Stort lycka till och jag hoppas på det bästa gällande utredningen.

  Kramar!

 7. Sandra skrev

  Ja, det sorgliga är att det förs över till barnen som du skriver. Om mamma/pappa kan kommentera kring andra barns utseende lär sig ju barnen att det är ok. Jag blir ledsen när jag tänker på det. Vi vuxna har ett jättestort ansvar. Vi är våra barns förebilder.

  Sv: Om det blir ett andra barn för dig och mig kommer vi få revansch ska du se. Vi kommer vara ”veteranerna på BB” ;-)

 8. radovic skrev

  Bra att ni reder ut så att det inte rör sig om någon intolerans eller allergi. Fast jag förstår inte riktigt vad problemet är så länge hon är pigg och glad? Mina barn ligger under kurvorna, tycker inte det säger så mycket egentligen. Jag kan berätta för dig att jag har flera bekanta vars barn bara drack bröstmjöl upp till 11 månaders ålder för att därefter bara äta typ tre saker. Inte helt ovanligt. Mina barn har perioder som de äter lite, nästan inget för att sedan äta mycket. Är det inte så med Signe också?

  Sen är det konstigt med folks kommentarer. Strunt i dem, deras små prinsar och prinsessor kommer också möta på hinder förr eller senare. Om fem år kommer knappast barnen på dagis mobba varandra för att den ena var fet eller spnkig som baby.

 9. Du vet vad jag tycker om ”ämnet” Theres så jag skriver inte här igen men glöm nu inte vad vi sagt om dvärgpappan! ;)

 10. jenn skrev

  Vissa mammor borde knipa eller lära sig att tänka några ggr före de säger något. En del mammor blir värsta mammazillas när det kommer till att kommentera andras barn eller sina egna. De skryter nästan om sina egna barn och lägger till lite sura kommentarer om andras. Usch!

  Hade du inte sagt något så hade inte jag märkt att Signe skulle vara mindre för sin ålder. Kanske du var det också som liten? Kan ju vara ärftligt eller?

  Hoppas det med maten reder sig. Kolla upp så hon inte är gluten allergiker! Det kan få barn att sluta växa! Sen att hon inte vill äta vanlig mat, visst det måste vara jobbigt. Min pojkväns systerson är 14 månader och jätte kräsen sedan början. De prövade med leksaker och lockade med dessa tills han gapade osv. Jobbigt i längden men värt ett försök. Annars vänder det säkert snart. Man är ju inte kräsen hela livet. Sålänge de e pigga så får de i sig det de behöver…

  Kram på er. Föresten röstade på dig på mammablogg galan! För bästa ”mammablogg”..

 11. Zandra skrev

  Jobbigt sånt där :/ Jag tycker det är vanligt hyffs att inte uttala sig på det där sättet :/ Vi får alltid höra att Liam ser så stooor ut.. Och ja visst, han är kanske stor… Men för det orkar man inte höra det hela tiden. Det ÄR skillnad på barn och kommer alltid vara, det borde varenda förälder veta. Dom tänker väl inte längre än näsan räcker..
  Man får försöka strunta i det och vara stolt över vad man har.

  Och du förresten, det har varit mycket nu därför har jag inte hunnit med din header, fixar det så fort jag har tid.

 12. Zandra skrev

  Och just de, Liam gillar inte heller mat. Det är välling o gröt som gäller. Inget annat.

 13. knytet skrev

  Hon är fin din Signe! Bry dig inte om alla klumpiga kommentarer som folk slänger ur sig.

 14. Har ni testat att låta Signe äta själv? Knut har ätit sin mat nu hur länge som helst, jag kommer inte ihåg sist jag matade honom. Allt vi äter äter han och själv, även när vi äter spagetti och köttfärsås. Det blir lite kladdigt, men det är bara att tvätta bort :)

 15. sofia skrev

  men suck, folk asså! ska kommentera! det rä samma för folk med stora bebisar.. ”men oj vilken tjockis” osv. sånt sårar ju, folk vill typ va lustiga :(

 16. tultaliten skrev

  Jobbigt att folk ska behöva påpeka hur ens barn ser ut, och som du säger det är lätt att ta åt sig även om man inte vill. Så länge hon vill ha mat och välling är väl mat så mycket näringsämnen som det finns i välling så.

  Hoppas utslagen / eksemen försvinner snart eller att hon blir utredd snart. Har hon blivit testad för glutenintolerans? EN vän vars barn är glutenintolerant och det visade sig genom eksem, mycket ovanlig dock…

  Och förresten jag tycker din Signe är jätte söt :)

 17. Emma H skrev

  Fy vad jobbigt och orättvist det är att det ska vara så mycket för dig med Signe. Så klart underbart att hon är frisk och perfekt i det stora, men eksem och allergier och matvägran och onödiga kommentarer och allt det där. Hoppas ni slipper det snart, slipper tänka på sånt som känns jobbigt.

  Det här med att kommentera varandras barn kan jag på ett sätt känna är helt ofrånkomligt. Framförallt när man umgås med andra med barn i en miljö som bara går ut på just barnen (typ öppna försolan, babysång, babysim osv) – dvs ingen djurpark eller leksaksaffär eller bibliotek eller annat ställe där man är i ett sammanhang på ett annat sätt. Då är det man har gemensamt och som finns att prata om just – barnen.

  Jag tycker det är skitsvårt att inte prata om dem, och gränsen är hårfin och väldigt varierande till var man går över gränsen för just den mamman/pappan. Jag tycker dessutom det är väldigt roligt med alla jämförelser och håller ju på med sånt mellan mina barn (och dem och mig som barn osv) hela tiden. Samtidigt lägger jag ingen som helst värdering i jämförelserna. Så jag kan nog känna att det är svårt att veta var gränsen går jäntemot andra.

  Prata om barnens vikt och längd, är det ok? Är det när man säger något mer om det som det blir att gå för långt? Hur är det med längden på hår? Jag tycker det är mysigt att Claudia har några små hårtestar bara, och tycker Signes och Mollys frillor är helfina. Men om det hade varit tvärtom, hade det varit ett övertramp om jag kommenterat Claudias (tänkta) långa hår som väldigt fint och andra bebisars fjuniga skallar, typ ”Hihi, vilka små söta hårtestar”. Hade det varit ett övertramp?

  Nu tycker jag också som sagt att man ska låta bli att lägga in värderingar i sitt prat om barnen, men jämförelser mellan våra små är helt oundvikliga. Om man inte kunde fråga andra barnföräldrar om deras små börjat krypa än, när de fick sina första tänder, om de kan klappa händerna, hur det går med nattningsrutinerna, hur man tänker om att börja med godis, hur länge man ska amma… osv – då finns det inte mycket kvar att prata om.

  Hoppas du tar det här rätt Theres, vill bara försöka ge en mer nyanserad bild av det här med att jämföra barn med varandra. Jag ser ju också att Signe är lite mindre än Claudia, men ser inget konstigt med det. Som sagt så har hon ju mindre föräldrar att brås på, och alla barn/människor är unika. Och samtidigt som vissa människor måste lära sig att inte säga allt de tänker (”söt ändå” är t ex att gå för långt även om det säkerligen var snällt menat), så gäller det att försöka låta kommentarer man inte riktigt gillar rinna av sig. Det kan vara skitsvårt ibland, men det enda andra alternativet är att protestera högljutt så att den som gått för långt får veta det och kan bättra sig.

  Oj vilken roman det här blev, haha. Hoppas jag inte skriver för klumpigt. Nu är det bäst jag återgår till jobbet (jobba på en söndag, fy).

  Kramar! Hoppas vi kan ses snart igen!

 18. Fy fan va tröttsamt!! Förstår att du blir less på alla kommentarer. Försök o inte bry dig, fast jag förstår att det är svårt! Det finns inga ”perfekta” barn…det skulle jag med vilja se isåfall!! HUvudsaken är väl ändå att hon är nöjd,glad och mår bra!!?
  Hoppas ni får ordningt på allergin så hon får hjälp!
  Kramar!!


Kommentera


+ 6 = tolv