Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Nu började värkarna

För ett år sedan, nästan exakt vid den här tiden började värkarna. Jag hade haft ont i ryggen hela dagen som blev värre framåt kvällen. Vädret under dagen var som det har varit idag; varmt, soligt och blåsigt. Samma dag var också sista gången som vi var till barnmorskan Lisa. Sf måttet låg på 36 och Signe hade fixerats lite mer men var ändå ruckbar. Inlägget från den dagen finns att läsa här. Vi tog en promenad till mvc och höggravid som jag var tog det sitt lilla tag. Jag tror och hoppas att vi hade vett nog att åka buss hem!

Hemma fortsatte det att göra väldans ont i ryggen.. Efter ett tag började det gå fram mot magen. Det var en känsla som jag aldrig har haft förut! Många säger att det känns som en värre mensvärk men det tyckte jag inte. Det var på ett helt annat sätt. Vi tittade på tv men till slut gick det bara inte så jag satte mig på en stol i duschen istället och satt där ett tag. Tog ett par alvedon för att se om det skulle gå över men det gjorde det ju inte. Så exakt vid den här tiden för ett år sedan satt jag i duschen och försökte ta det lite lugnt.

Den 1:a juni klockan00:19 skrev jag så här i Junimammornas tråd: ”Vi sitter och klockar värkar på varktimer.se. De kommer med ca fem minuters mellanrum och håller i en till en och en halv minut ungefär. DOCK blev jag rekommenderad ricinolja av min barnmorska idag. De på förlossningen sa att det kan sätta igång ett värkarbete som sedan stannar av, det var tydligen inte ovanligt. Men det kan också fortsätta så vi får se. Det är inte sköna värkar i alla fall..!” Och vid 05:54 skrev jag så här:  ”Jag har inte sovit någonting.. Bara dåsat iväg mellan värkarna.. Nu kommer de med 3-4 minuters mellanrum och ingenting hjälper här hemma, förutom andning. Slemproppen har gått också utan tvekan (såg ut som världens största snorlobba) så nu åker vi in och hoppas att vi får stanna där. Taxin är beställd till kvart över sex. Håll tummarna för oss!”

Tänk att det redan har gått ett helt år och om 26 timmar fyller Signe 1!

Sitter och klockar värkarna:

P10006196

kommentarer på Nu började värkarna
 1. gopplan skrev

  Visst blir man nostalgisk när man tänker tillbaka på ett år tillbaka? Man upplever förlossningen på nytt och tittar på klockan och tänker att ”vid exakt den här tiden kom värkarna var sjätte minut” eller, ”för exakt ett år sedan gick vattnet”.

 2. Grattis till ett år som mamma till Signe! Kram

 3. Kul att läsa om hur det var för er eftersom jag inte kände dig när du var gravid vilket känns helt mysko. Känns som om att vi känt varandra ett bra tag nu och mysko att jag inte sett dig gravid men har sett Emma och magen :P Vi måste prata med om hur det var dig/mig innan förlossningen ;)

 4. gopplan skrev

  Så imorgon fyller hon ett den lilla skruttan. Grattis i förskott från Helgot och mig. Imorgon kommer vi inte att vara inne på bloggen för då ska vi ha kalas för Helgot hemma hos hans mormor och morfar. Så vi firar samtidigt då:-)
  Svar: Ja, det var inga problem att resa med Helgot, men han är u van vid resor också. Jag har flugit och åkt tåg med honom sedan han var fyra månader eftersom vi ville hälsa på släkten då och då innan vi flyttade till Sverige. Det finns så mycket spännande att titta på så han är sysselsatt och så somnar han alltid efter ett tag av motorernas brummande.
  Vi skulle ha varit där i åtta dagar, men det blev tio eftersom vulkanen fick utbrott dagen innan vi skulle hem. Jag hade gärna stannat längre, men ekonomiskt sett var det tillräckligt med en dryg vecka. Vi hann se allt ”viktigt” i den södra delen av landet så om vi åker tillbaka någon gång får vi ta de norra delarna då:-)

 5. Emma H skrev

  Fick nästan en liten tår i ögonvrån. Det är så himla speciellt det här med förlossningen, som en liten alldeles egen bubbla. Och så kommer en människa till världen, en Signe eller en Claudia eller en Vincent. Det är så otroligt häftigt (även om mycket är skitjobbigt med det också).

 6. heartan skrev

  (2MAD fick jag som kod… haha… vem är för galen?)
  Vilken fin bild, du ser ju helt lugn ut där ju… Vilken reklam för förlossning; Sitt ned o ta ett glas mjölk och mys lite mellan värkarna. :P

  Vad fort tiden går! Snart är det ju VÅR tur. Det som kändes som en dröm som kanske aldrig skulle uppfyllas när jag började blogga och jag längtansfullt läste alla andras bloggar. Underbart!

  SV: Bilderna uppe – till slut. Var inte världens kvalitet såg jag, men var så trött när jag tog dem att kameran vägde som bly, så glad att nåt annat än mattan och golvet kom med. :P

  Jodå, tvättmaskinen går. Men inte så fort, fick nån energimodell, så en 60°c maskin tar 2h40min bara att tvätta. Man kan reglera tiden lite utifrån hur smutsigt det är, så nu började jag med fintvätten som bara tar 1,5 timme. Sen får vi se hur mkt jag får plats med på torkställningen. Undviker tumlaren för att vara lite miljövänlig, mest underkläder och frotté som hamnar där.

  Blivit piggare när jag kunnat sova – men inatt väcktes jag först av fyllon vid två, sen flög en galen geting in vid fyra och efter det var det en måsunge som höll låda utanför fönstret tills Artur gick upp. Träning inför vad komma skall? :P

  Ha en underbar födelsedag med lilla gosfian imorgon!
  KRAM!


Kommentera


sju − = 2