Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Oro

Jag hatar den här oron som kommer över mig ibland. Någon slags oro för framtiden.. Kommer jag hinna plugga klart? Kommer Patrik få jobb? Var ska vi bo? Kommer vi ha råd med en större lägenhet? Och så vidare, och så vidare i all oändlighet. Det värsta är att det ibland går ut över Patrik.. Han har inte alls ett lika stort kontroll och planeringsbehov som jag har och kanske är det därför som jag blir så himla uppstressad. Jag vill att man ska ta tag i saker, få de gjorda och sen kan man slappna av. Åtminstone sådana saker som är så stora att de påverkar ens livssituation. Man kunde ju tro att oron beror på graviditeten men jag är nog alltid så här.. Nu har det istället lagts till ytterligare oro för hur bebisen mår och om allt kommer gå bra med det. Usch.. Det är verkligen tröttsamt med denna stress hela tiden.. Jag trodde att det här var en tid man skulle njuta av, det sägs ju så.2

kommentarer på Oro
  1. helena skrev

    Tänk vad jag känner igen mig… Jag har också varit så där i hela mitt liv – planerar och vill ha kontroll på allt. Tyvärr kan man ju inte ha det. Jag tror att det är superviktigt att man försöker hitta en ventil, ett sätt att kunna slappna av. Meditation funkar för många, eller att man gör något kreativt. Jag har tänkt mycket på det här sedan jag brände ut mig. Ska testa mindfulness efter nyår.
    Hoppas du kan hitta ett sätt att koppla bort oron så att du kan njuta av nuet.

  2. Tack för din kommentar. Skönt med någon som vet hur man känner. Jag kan njuta men ibland tar oron över allting. Jag har också funderat på mindfullness, har hört att många har använt sig av sådana metoder under förlossningen och att det har hjälpt för en del i alla fall.


Kommentera


8 + fem =