Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Signes namngivning 2010-11-13

Nu har vi gjort i ordning bilderna från Signes namngivning. Vi var 29 personer och fick husera i Kungssalen på Rankhyttans herrgård utanför Falun och Vika. Både service, dukning och allt var jättebra. Själva tillställningen började med att vi alla, eller ja, alla utom Signe, åt smörgåstårta och minglade lite med varandra. Patriks släkt och vänner fick träffa mina vänner och min släkt.

redigeradsmorgostorta

Efter det började själva ceremonin. Vår officiant, Lars Broman, började med att läsa refrängen ur ”Välkomstvisa till livet”.

Välkommen du lille.

Välkommen det är givet,

ditt liv ska du leva

från dess början livet ut.

Välkommen du lille.

Välkommen till livet.

välkommen, till oss

har du kommit till slut.

Sedan berättade han bland mycket annat om betydelsen av Signes tre namn samt vilka som var släktnamn och hur många som heter så i släkten, hur många generationer det finns med det namnet och så vidare. Jag, Patrik och S tände ett ljus för varje namn. Patriks syster Sandra var också delaktig i ceremonin och läste en dikt för Signe.

ceremonired

S som är Signes moster blev vid ceremonin hennes gudmor.

gudmorred

Andra inslag i ceremonin var till exempel att Lars läste några rader ur en visa av Cornelis Wreeswijk som går så här:

Det sjunger några ungar på Karl Johan.

Dom låter starka och fina som bara ungar kan.

Jag är trött och tveksam men deras sång är glad.

Om inga ungar funnes så sluta’ jag.

Visst har det blivit kaos i tidens lopp,

men så länge det finns ungar så finns det hopp!

Som avslutning på ceremonin spelade pappa Patrik gitarr till moster och gudmor S som sjöng Lisa Ekdahls ”Där ser du själv hur högt du når”. Jag tänkte lägga in en video på det men det verkar tyvärr krångla. Efter ceremonin fick alla hälsa Signe välkommen. Det blev en stund med mycket kärlek i luften!

karlekred

Alla fick också skriva sitt namn och en hälsning till Signe på en stor tavla som vi kommer ha kvar som minne av namngivningen. Signe fick också många fina presenter och det tackar vi för!

halsningar

Efter presentöppningen fortsatte festen med tårta, kaffe och annat smått och gott. Signe hade vid det laget somnat och låg i sitt babyskydd och sov så sött.

tarta1

Till alla som var med tackar vi, Theres, Patrik och Signe, för en mycket lyckad, trevlig och mysig dag!Taggar: , , ,

6

kommentarer på Signes namngivning 2010-11-13
 1. radovic skrev

  Så fint. Ni verkar ha en varm familj :)

 2. sawiik skrev

  Ser ut som ni haft en toppen dag! :) Mycket fint till Signe och tårtorna såg musiga ut! ;)

 3. Åhh vad mysigt ni verkar ha haft det :) Bra att du la upp bilden nu för jag har totalt glömt bort att lägga upp bilder från Mollys dop trots att flera av släktingarna varit på mig om att göra det… Humm, kanske hinner jag med det idag? :P

 4. Låter som att ni hade en helt perfekt dag :D visst vare mkt skönare att ha en namngivning istället för dop?? :D

  Hahaa först tänkte jag när du skrev: ”när dom är 1 år” och då suckade jag, men sen läste jag vidare: ”det är ju bara ett halvår kvar” JA JUST FAN :P haha, det är inte så länge kvar! :D

  Nix ingen facebok! ;)

  Jo jag har gett välling från 6 månader, finns ingen annan. Men på bvc sa hon att det var absolut inga problem :) plus att han och Signe är ju nu snart 6 månader, så jag tror inte att 2 veckor hit eller dit spelar allt för stor roll egentligen :)

 5. Sandra skrev

  Å vilken fin dag ni verkar ha haft! Så glad för er skull :-)

 6. Vad mysigt ni verkar ha haft det :D


Kommentera


− fem = 1