Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Som sagt

Det är bra att man vet när man ska njuta! Idag vaknade Signe vid 04. Tydligen tyckte hon att nu var det dags att gå upp. Tro inte att ni kan bestämma över mig sa hon till mig och Patrik. Patrik hämtade henne och lade henne i sängen. Jag vände henne mot mig i hopp om att hon skulle somna om. Helt plötsligt känner jag ett sug mot mig och hoppar till! Då börjar hon amma. WTF?! Då sög hon som jag tror att hon borde ha gjort från början. Hårt och bestämt och inga svårigheter där inte med att få tag. Ska man försöka börja få igång mjölken igen? Vill hon amma? Började mina tankar genast att snurra. Men hon är ju snart sju månader och jag hade ju ändå tänkt sluta runt den tiden och senast vid 12 månader. Så… Men frågade lite kryptiskt Patrik om han trodde att hon ville amma…? Hon vänder sig ju mer inåt när hon äter..? Vi ska INTE börja med amningen igen blev svaret. Jag antar att jag kan se det som att den feta damen har sjungit. Har svårt att släppa det där annars. Det var/är en sådan stor grej för mig även om jag inte riktigt förstår varför. Nej men det är ingen idé alls. Speciellt inte nu när hon inte hade gått upp så mycket igen, min lilla sprattelgumma!

I morse har hon varit jättepigg, ja hon vaknade ju alldeles för tidigt! Men febern är borta och snuvan och snoret verkar också vara det. Skönt! Det här ville hon sysselsätta sig med, hennes nya favoritleksak:

tuggummi1

tuggummi11

kommentarer på Som sagt
 1. Sandra skrev

  Det är säkert mysigt att ligga så nära mamma. Det kanske var mer det hon var ute efter än att äta. Och så länge det känns ok för dig kan hon ju tutta utan att äta.

  Vad skönt att hon är pigg, men mindre skönt att hon vaknar så tidigt kan jag tänka mig.

  Å vilken spännande leksak! Tänk att det är de mest enkla sakerna som är mest spännande. Det märks att hon gillar ljudet hon skapar genom att slå den mot golvet. Har ni provat leksaker med ljud i? Jag är lite sugen på att testa det.

 2. Karolina skrev

  Vad knäppt!

 3. radovic skrev

  Hon verkar verkligen sugen på de där tuggumina :) Tar hon nappp? kanske minns det där med amningen..

 4. Sandra skrev

  Svar: Vad roligt att hon gör nya ljud och är fascinerad av det! Språkutvecklingen är avancerade saker. Jag läste om alla muskler i munnen som barnen ska lära sig att behärska innan de kan prata. Signe övar säkert på detta nu :-) Tänk vad spännande när de börjar prata på riktigt! Det ser jag verkligen fram emot.

  Ja, det är viktigt att känna att man kan gråta inför någon annan (familjen t.ex.). Jag känner att jag kan det, och har gjort det, även fast jag föredrar att gråta själv. Det är främst då jag får ur mig allt. Vad insiktsfullt av dig att försöka att ändra ett beteende som du inte mår bra av, eller föra över det på Signe. Jag har flera egenskaper som jag försöker ändra på, just för att jag inte vill att Albin ska ärva dessa.

 5. radovic skrev

  Svar: Robin använde den i början men slutade när tänderna började komma (runt 5 mån) Léni använde den i början också men jag tog bort den när jag ville att hon skulle sova nätterna igenom (den föll ut för jämnan) För henne var det mest en sovgrej som hon inte var så intresserad av under dagarna.

  Nu kan jag tycka att jag borde låtit henne ha den kvar, lill snuttan, om hon ville ha den nattetid. Jag var så rädd att inte orka med med noll sömn och två barn. Min man jobbade jättemycket och reste så det kändes som jag var tvungen att ta till drastiska lösningar för att få vardagen att gå ihop.

  Alltid lätt att vara efterklok.

 6. sofia skrev

  hehe jag tror det är så djupt rotat att det lixåm ”sitter i ryggmärgen”. kerstin gör likadant om jag tex bär henne i amingställning på morgonen till toan när jag själv inte har kläder ;)

 7. kajsakavat skrev

  svar:
  jo jag har ett par, dem sitter rätt bra tycker jag trots korv-skinns-känslan ;) men använder dem inte så ofta, helst inte i jobbet eftersom när jag böjer mig eller sätter mig på huk får stopp i blodflödet ner till benen. Som att välja mellan pest eller kolera då – kallt eller blodflödes-stopp ;)

 8. thildabus skrev

  Ja , det är mysigt att få lite tid med snuttan..
  hoppas bara feber vill ge sig ! :)

  vad skönt att din lilla precis blivit frisk , inget kul alls när dom är sjuka :(

 9. Tomas skrev

  Roligt med lite videoklipp. Hon ser ut att ha roligt med burken. Måste vara jobbigt att gå upp kl 04. Men roligt att dom har så starka viljor även om det är på gott och ont.
  Tar Signe napp?

 10. gopplan skrev

  Att suga är ju en instinkt som antagligen sitter kvar länge hos barnen. Jag hinner ofta inte ens lägga Helgot till rätta innan han attackerar tutten.
  Hon ser ut att ha kul med burken. Det krävs inte mycket för att roa en bebis ibland:-)

 11. sawiik skrev

  Love vill ibland bara ligga nära tutten och snutta sig till sömns. Han älskar att lägga huvudet på bröstet och sen sova så. Lilla fisen. Så jag tror Signe bara ville vara nära och så är det nog ganska så instinktivt av dem att göra så. :)

  Vad skönt att hon är frisk och kan roa sig med en sådan enkel sak. Smidigt. ;)

  Sv: Love har stått länge kanske sen han var 2 månader? Men det är kul att se att blir starkare i benen för varje dag som går och att han orkar stå länge pass. :) Ska filma han mer när jag har kameran igen. Love är envis som jag, och det är skönt det. Ingen mes här inte! ;)


Kommentera


fyra × = 24