Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Spinaetaggarna

Nu när förlossningen inte är så långt bort har jag läst på lite mer om de olika faserna och vad man kan förvänta sig, eller om man kan förvänta sig något! Under öppningsskedets sista fas, övergångsfasen, står det så här på barntotal.se: ”Många kvinnor blir illamående eller kräks när barnets huvud passerar spinaetaggarna, det trycker mot nervbanorna. Skakningar i benen är vanliga och många känner att de är näst intill att ge upp. Det är vanligt att kvinnor tappar kontrollen under det här fasen. Ilska och irritation är vanliga känslor och de kan gå ut över fadern, barnmorskan eller över vad som helst.Att stöna och skrika kan hjälpa. Tänk på att varje värk för dig närmare ditt barn.”

Vi fick se taggarna hos barnmorskan på föräldragruppen men jag fattar inte vad de är till för och har aldrig fått något svar på det. Jag hittar ingenting användbart på nätet heller. Är det någon som vet varför man har dem över huvud taget? Barnmorskan sa att det är ju bra att man vet när barnet har kommit halvvägs men det känns som att jag hellre hade sluppit veta det :P2

kommentarer på Spinaetaggarna
  1. stina skrev

    Va kul att du tyckte den var bra.
    Det är olika hur vi väljer ut personer att intervjua, men genom forumet, bloggen och andra tips.

    :)

  2. Mammut skrev

    Jag tänkte helatiden på att jag var ”var värd smärtan”, då gick det mycket bättre, det är ju ett barn som skall ut. Så klart att det känns lite :) och verkligen konsentrera och fokusera på värkarna och verkligen slappna av och vila så mycket man kan mellan värkarna! (innan bebisen var ute). sv:ja, för mig var det så hela dagen innan, sedan på kvällen dagen efter satte värkarna igång på riktigt! Men det är ju olika för alla! :)


Kommentera


× 2 = sex