Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Trött som fan

Nu är jag trött. Riktigt trött på allting. Trött i huvudet, trött i kroppen, trött på att bo i lägenhet, trött på alla jävla människor som låter hela tiden. Eller egentligen trött på Kopparstaden som inte kan isolera sina jävla hyreshus. För er som inte vet är Kopparstaden AB den största lägenhetsuthyraren i Falun. De har i princip monopol på bostadsmarknaden och kan därför göra lite hur de vill. Det innebär såklart slarv med områdena, dålig isolering som tidigare nämnts, kontroll av värmen (man får betala mer i hyra om man vill bestämma själv hur varmt det ska vara i lägenheten), otrevlig personal, fruktansvärt sega bovärdar och bara allmänt skitdåligt arbete. Just det! Tar man inte fotodokumentation i den lägenhet man flyttar in i eller går igenom lägenhetsprotokollet jävligt noga så kommer Kopparstaden säga att man ska betala för skit, skador, repor eller vad som helst som andra människor har gjort i lägenheten. Oftast är det höga summor som 5-10000. Orimligt? Ja. Men varför inte tänker Kopparstaden. De höjer också hyran en gång i halvåret. Vi fick löfte om att hyran skulle vara densamma eftersom de nyligen tog bort att tv skulle ingå i hyran. Nu betalar vi den externt men se på fan, de ska höja några månader senare ändå! Va? Vilken skräll….

Igår kväll gick jag och lade mig vid 20.30 när Signe somnade. Jag var dödstrött precis som kvällen innan men här får man inte bestämma själv när man ska sova. Vi har tyvärr tvättstugan mitt emot vår dörr och eftersom människor här inte kan respektera tvättiderna – den sista är mellan 18-21 plus en timmes torktid – får man ligga och lyssna på den blytunga dörren som slår igen med sådan kraft att det faktiskt skakar i vår lägenhet varje gång någon går in eller ut. Fram till 24 kan detta hålla på. Ibland är det någon som tycker att det är en bra idé att borra på kvällarna också. Och varför inte, det skadar väl inte med lite mer (o)ljud? Under dagarna går en kille runt med en lövblås vid vårat hus. Han flyttar högarna fram och tillbaka. Kanske finner han någon form av terapi i det? Konstigt dock att Kopparstaden som är så snåla vill betala för det. Förmodligen vet de inte om det eller så har han blivit anställd genom svågerpolitik. Det diskas flera gånger om dagen i lägenheten bredvid oss. De har köket bredvid det rum som är Signes, som hon sover i på dagarna. Självklart ska de få diska men när de också sätter igång och slår och slamrar (kom ihåg att det som sagt är noll isolering) vid 22.30-23 kan man undra vad fan som är så jävla viktigt. Ska de ha bjudning mitt i natten? De ovanför oss låter otroligt mycket. De har en liten tjej på snart två år och det är inte konstigt att det låter mycket då. Hon har en gåvagn som låter som ett flygplan ovanför oss och springer ibland omkring med skor på. Igår fick jag en chock när det lät som att någon slog på ett piano i vår lägenhet. Så var det självklart inte. Det var ovanför. Grannarna mittemot dem har fåglar som skriker i tid och otid. Alla lägenheter har dubbla dörrar så jag förstår verkligen inte. Men så mycket låter det och jag håller på att bli tokig. Det är ingens fel förutom Kopparstadens. Det har pratats om att vi boende här måste visa respekt. Hur ska det gå till när minsta lilla hörs igenom? Det är förresten ingen idé att klaga för Kopparstaden bryr sig inte alls. Inte förrän det går till rätten..

Jag har suttit och kollat på lediga lägenheter men känner inte för att stanna hos Kopparstaden. Dock har de monopol som sagt så det är i princip omöjligt att hitta någonting annat. Vi har funderat på att flytta till Västerås och fortsätter det så här kan jag knappt bärga mig! Ursäkta för min klagosång. Jag är bara så trött och behövde avreagera mig..Taggar: , ,

4

kommentarer på Trött som fan
 1. Sandra skrev

  Jag förstår att det är jobbigt. När man är nybliven mamma med en liten som har svårt att sova i perioder är det INTE kul att bli störd av grannar hela tiden. Jag förstår att du blir less.

  Kan ni inte flytta till Borlänge då? Kanske inte världens roligaste stad, men det är en bra pendlingsort. Jag har bott här i 1 ½ år och tycker att det är helt ok. Tunabyggen kanske inte är så himla bra alla gånger, men vi är ändå rätt så nöjda med vår hyresrätt. Det är inte lyhört som tur är. Vi håller ändå på att titta efter ett radhus/parhus. Mest för att jag saknar att ha en liten trädgård (är ju uppväxt på landet) men vår lägenhet är på tredje våningen utan hiss och det är väldigt begränsande med en liten bebis.

 2. Ida skrev

  Hej! Hittade på din blogg ganska nyss o är in och kikar lite ibland:)
  Är också från Falun från början och förstår vad du menar med kopparstan.. tack o lov sluppit ha kontakt med dom själv men vet flera som är missnöjda. Men pröva att kontakta masmästaren! där är det mer först till kvarn och har man tur har nåt precis blivit ledigt.. min syster fick lägenhet i östanfors ganska snabbt när hon ringde.. o de verkar lite mer serviceinriktade.:P

  Ha det så fint:) mvh Ida

 3. sawiik skrev

  Självklart ska du avreegera dig! Då mår man bättre och får lite perspektiv på saker. Låter extremt jobbigt att bo som du gör. Hoppas ni hittar ett bättre ställe att bo på! :)

  Svar: Tack. Det är så sant så…unnar man sig inte så mår man inte bra! ;)

 4. Ida: Vi tittade på lägenheter hos Masmästaren förut också. Vi bodde i en liten tvåa på Järnet när Signe låg i magen och kände att det var dags att flytta. De hade tyvärr inget som vi kunde tänka oss då och sen hittade vi den här trean på knoppen som är bra i sig själv. Det är allt runt omkring som är väldigt drygt.. Sen att flytta nu med en liten bebis känns som en stor apparat. Speciellt om vi ska flytta till Västerås sen. Det är inte lätt, hur man ska göra med allting.. :P


Kommentera


× 1 = fyra