Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tystnad

Just nu är det tyst, förutom klockan på väggen och svaga brummanden från bilar som åker förbi. Gud så skönt! Man uppskattar tystnaden på ett annat sätt tycker jag efter att man har fått barn, i alla fall jag gör det. Signe somnade efter mycket om och men i bilen när vi var på väg hem från öppna förskolan. Eller ja, på väg hem, jag tog en extra runda på 30 minuter så att hon skulle somna.. Jag struntar fullkomligt i hur mycket eller lite hon sover nu för det blir i alla fall mer än ingenting som det har varit de senaste dagarna. Fast så kan jag ju inte hålla på heller alltför länge.. Liksom planera för att hon ska somna i bilen.

När era barn sömnkrånglar, fortsätter ni bara som vanligt då eller gör ni någonting extra för att hjälpa dem att somna?3

kommentarer på Tystnad
 1. Jag håller med dig om att man uppskattar tystnaden mer efter man fått barn och inte så lite heller ;)

  Molly krånglar från och till och vi har fortsatt köra i samma spår eller vad man ska säga. Tror det är viktigt att vi föräldrar visar att vi inte tänker ändra på oss utan kör samma gamla visa. De kanske känner sig mer trygga i det, jag tror det i alla fall. Men så är alla barn så olika eftersom vissa anpassar sig snabbt efter nya rutiner medan andra inte gör det. Ni gör det ni tror är bäst för Signe och kör på det några dagar. Funkar inte det får ni prova något annat och till slut hoppas jag ni kommer på det bästa sättet som funkar för er och för Signe! :) Det positiva är att det någon gång vänder, hoppas att det gör det snart bara!

 2. Usch, det kan inte vara kul när det krånglar med sömnen, hoppas det ordnar upp sig snart så hon sover bättre igen.
  Svar: Ja du har helt rätt i att jag hört ALLA klyschor förr, och innan vi fick veta att vi har problem har den mest irriterande varit ”slappna av så händer det”. Nu har det dock gått över till en annan klyscha ”gå in i behandlingen med rätt inställning så kommer det funka”. Visst är jag övertygad om att vi måste tro på att det kommer funka annars kan vi lika gärna ge upp, men om det nu inte funkar med behandlingen så är det nog lätt att anklaga sig själv. Tidigare anklagade jag mig själv för att inte ”slappna av” tillräckligt och nu får jag i så fall anklaga mig själv för att inte ”gå in i behandlingarna med rätt attityd”. Visst kan klyschor vara bra ibland, men lika ofta kan de stjälpa mer än de hjälper.
  Massa surr och babbel blev det nu märker jag, men hoppas du förstår vad jag försöker surra fram :)

 3. Magda skrev

  När Nora haft svårt att somna har jag tagit upp henne igen så har hon fått leka en stund till. Hon har alltid sovit på nätterna oavsett hur lite eller mycket hon sovit på dagen (ja iaf sen hon var ca 2 månader). Men det räknas ju knappast som sömnkrångel om dte bara är sovningarna under dagen som inte varit som de brukar.

  Hoppas hon snart sover gott igen, kanske är det fler tänder som spökar på den lilla? det är ända gången Nora vaknat mitt i natten och skrikit, när första tanden kom igenom tandköttet typ.

  Sov lite Signe så du orkar utforska världen! Kram


Kommentera


6 − = ett