Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vad är det här tjatet om positiva bloggar??

Det känns som att nästan alla bloggar/e på minbebis just nu strävar efter något slag ouppnåeligt ideal av att vara positiv hela tiden. I samma veva slängs det ursäkter och varningar hit och dit så fort någonting som kan tänkas uppfattas som negativt nämns. Varför det?? Jag kan verkligen inte förstå det. Varför måste vi vara så jävla glada, snygga och fulla av självförtroende hela tiden? Jag menar inte att vi ska sträva åt det andra hållet, att det skulle vara bra att känna sig ful, ledsen eller ha ett självförtroende som inte svävar uppe bland molnen. MEN, det måste få vara okej att känna och visa både och utan att behöva ursäkta sig hela tiden.

Så kom igen nu tjejer! Våga acceptera alla sidor hos er själva och om andra inte står ut med lite mänsklighet så får de väl dra eller hur? :)19

kommentarer på Vad är det här tjatet om positiva bloggar??
 1. mamamalin skrev

  Intressant med att du säger ”ouppnåeligt ideal”.. Jag har lärt mig ha EN positiv tanke med allt, hur piss det än är. Sen kan alla andra tankar ha horn så länge den där lilla positiva tanken finns där., Annars tror jag att man gräver ner sig själv.
  Haha känns som att det är lika bra att du langar in en länk till mig här, känner mig träffad och det är lugnt om du tycker att jag är för jävla positiv hela tiden. Sånt är plinget med mig blogg. Dock är inte alla inlägg putte nuttiga, nope. Men jag har inte heller lust att bli daddad på bloggen. Keep on med ärligheten! Det är din grej!

 2. mamamalin skrev

  nej, det var inte riktat mot dig. framgår klart och tydligt i bloggen att de inläggen är raderade =)

 3. sawiik skrev

  Håller med dig om varför man har press på sig att vara positiv hela tiden, så är det ju inte i verkliga livet. Men hur man vill ha sin blogg får vara upp till var och en. Jag kör på att ge en rättvis bild av mig själv som person och då blir det en upp och ned blogg. :) Kram

 4. mamamalin skrev

  Ja jag trodde du skrev mot mig. Har varit sån jävla storm och är det fortfarande på min blogg så man blir nojjig =). Jag får ju en jävla massa meddelanden på fb också så det kan bli lite rörigt i det jag skriver. skulle inte ”attackera” någon på minbebis

 5. Håller med dej !
  man ska kunna skriva precis det man känner utan att be om ursäkt =)

 6. mamamalin skrev

  ett allmän hat har uppdagats av den lilla pluttemeningen.. jättetråkigt men det är väll bara så det funkar I guess… Därav punkt =)

 7. Verkligen… det är jätteroligt att jämnföra magen från veckan innan liksom… Särskilt för mig som inte hade mage alls med varken Emma eller Sandra…

 8. jennifer skrev

  haller oxa med dig, tycker om att du skriver om bade det bra och det jatte jobbiga, och att det inte behover vara positivt hela tiden, bra att se bada sidor av sanningen fortsatt sa :)

 9. Emma skrev

  Jag håller med!! Jag läser hellre en ärlig blogg med ärliga tankar och känslor – negativa eller positiva spelar ingen roll. Allt är inte rosaskimrande eller en dans på rosor, jag vill läsa om sådant jag kan relatera till. Blir man arg ska man få skälla, uppstår osämja ska man reda ut det – inte fly konflikter!

  /Emma

 10. sofia skrev

  din blogg är toppen, jag tycker bäst om de mammabloggar som visade alla sidor av livet. jag har åxå varit rak och ärlig i min blogg och vågat skriva när saker känts piss! och det har varit uppskattad och folk har skrivit att dom är glada att någon vågar skriva om det negativa. din blogg är lätt den bästa minbebisbloggen, av de större! den enda jag läser varje dag :)

 11. sofia skrev

  och, signe ser för underbar ut med mat i hela nyllet <3

 12. Sandra skrev

  Det har blivit ”inne” att vara lycklig och lyckad. Jag tror att det är just därför så många mår dåligt idag. Man tror helt enkelt att alla andra har det så bra. Just därför är det så befriande att kunna läsa om alla sidor av livet.

  Jag vet dock inget om bloggarna på minbebis. Jag läser bara några av dem.

 13. Louise skrev

  jag sällar mig till din sida… faktiskt. Det är inte rosabubbligt och peppigt alltid, man orkar inte. Det måste få vara lite neråt, hur fasen ska man kunna veta när det är uppåt annars?

 14. tultaliten skrev

  Håller med dig!
  Man måste ju få skriva av sig med det negativa den som inte vill läsa det kan ju sluta läsa isåfall istället för att klaga på det negativa.

  Alla har vi dåliga dagar ibland det är ju helt naturligt vi är ju mänskliga!

 15. mamamalin skrev

  Nej, tyvärr kostar det fläsk tycker jag. Lite olika beroende av vart man beställer dem ifrån. På asos.com kan du få dem för 800 tror jag. Jag gav 1200 (euroshoes.se), men på vissa ställen ligger de fan på 1600.

  Strumporna och stöveln får du lätt billigast på asos.com

 16. Karolina skrev

  Håller med! Det känns bara falskt och tillgjort att alltid ligga på topp. Och klart man inte ska behöva be om ursäkt om man vill vädra lite ;)

 17. Jag håller med dej, är iofs inte alls insatt i just minbebis.com men istort är många mammabloggar extremt rosa, gulliga och puttinuttiga- det kanske inte är så ärligt men ingen visar väl iofs hela livet på en blogg…

  Jag fick för ett tag sen erbjudande om att börja blogga på minbebis.com samt att bli moderator i ett forum, vilket jag (efter att ha funderat länge) tackade nej till men av ren nyfikenhet måste jag fråga vad du menar med !varningar slängs hit och dit” om man skriver ngt negativt? Det är väl ingen som försöker censurera era bloggar?
  Kram
  MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

 18. Håller med dig! Just därför jag gillar att läsa din blogg, den känns ärlig och ”på riktigt”.

 19. Vicky skrev

  Bloggen är till för en själv o endast en själv. Att folk läser är deras eget val ingen smo tvingar de. Blogga är vårt sätt att ventilera allting. Bra som dåligt. Gillar folket inte va som skrivs behöver de inte läsa heller, då kan de ju sätta sig o skriva själv… Eller försöka skriva endast positivt snarare för vem F*N kan vara positiv alltid? Vi är väl inga wonderhumans??
  Med en konstant positiv blogg skulle ja ist börja ifrågasätta hur mkt av de där som verkligen är sant o hur mkt som stämmer in på personens vardag ifråga…

  nej go for it, fortsätt blogga trist. hehe de är de typen av bloggar som faktiskt är trovärdiga. de är de bloggarna där folk berättar om hur de mår o de som är de reella ;)
  ja kan ofta, eller mer förr, få kommentarer om att mina bloggar alltid är så dystra.Sen kom zander o visst sken min blogg upp på ett vis den inte tidigare gjort men ja får väl ha dåliga dgr jag med fastän ja är lycklig mamma nu?
  Intressanta ämnen du har i din blogg ;)


Kommentera


8 + = tolv