Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vad tycker du om BVC?

Det vore roligt att veta vad andra tycker om BVC.

Jag har haft en väldigt positiv syn på BVC i början med Signe och litat väldigt mycket på deras råd. Efter ett tag har det dock känts som pekpinnar och måsten. Saker ska liksom göras på ett visst sätt, barnen ska växa på ett visst sätt och äta på ett visst sätt. Man behöver inte ta detta så allvarligt men som förstagångsförälder är det nog lätt hänt att lyssna mer på dem, proffsen, de som kan och ”vet hur barn är” än att lyssna till sin egen röst. Nu lyssnar jag mer till mig själv men det har tagit ett bra tag, 10 månader närmare bestämt.

Det jag undrar över är hur din relation till BVC ser ut? Vad tycker du om BVC och sköterskan? Hur mycket lyssnar du på dem i jämförelse med dig själv? Har man ett ”problemfritt” och helt normalt barn som ligger på medelkurvorna utan att avvika kanske dessa frågor inte är så relevanta… Men vem har det? :p11

kommentarer på Vad tycker du om BVC?
 1. zandra skrev

  Jag har inte haft så mycket ”problem” med bvc. Dom har varit lite dåliga på att höra av sig när dom sagt att dom ska göra det dock.. Men jag har talat om rakt ut vad jag tyckt om detta så det har inte varit mer problem sen..
  Trivs bra med sköterskaan vi fått, kanske för att mamma känner henne :P Vet inte. Hehe. Får du inte byta om du vill då? Har du talat om hur du känner? Satt dem på plats? :P Hoppas det löser sig. Man vill ju liksom ha hjälp därifrån inte måsten.

 2. gopplan skrev

  Jag har bara positiva erfarenheter av BVC, men så har vi bara varit hos dem först när Helgot var nyfödd, en månad, samt sedan han var sju månader. I början växte han kanonbra och det var inga problem alls och inget att anmärka på. Nu den senaste tiden har han ätit dåligt med vanlig mat och därför inte gått upp, men vår sköterska här är lugnande och bra och klagar inte alls. Hon gav bara lite tips på vad jag kan göra, som att ge fet yoghurt med frukten, samt ha i olja i maten. Inga måsten eller pekpinnar från henne. Det beror ju verkligen på vilken sköterska man får, men den vi går till är supertrevlig.

 3. Jag är nöjd med vårat Bvc och sköterskan och doktorn ! Bvc-sköterskan är jättebra med Elias och han gillar henne, vilket jag tycker är jätteviktigt. Har bara träffat doktorn en gång än så länge, men då fick jag ett bra intryck i alla fall. För han kom i vanliga kläder, inte någon vit otäck rock, och var trevlig och bra. Sköterskan är lite äldre, kanske ungefär 55 år? , vilket både är bra och dåligt. I början så var jag väl som de flesta nyblivna mammorna, att jag lyssnad och följde deras råd till punkt och pricka, men det gör jag inte lika mycket nu. Det är bra att de finns och ger råd och säger vad man borde och inte borde göra, men sen är det nog ändå bra att gå på sin egna magkänsla och göra det som känns bäst och passar bäst för ens barn.

  En annan sak.. Vet du om man får ge barnen mjölk ? Elias tycker det är jättespännande att kolla på när vi dricker något ur ett glas. När vi druckit vatten har han fått smaka och tycker det är jätteroligt. Han verkligen drar tills sej glaset och gapar så stort han kan. Men får han även smaka på mjölk ? är inte ersättningen och det baserat på vanlig komjölk ? Tänkte bara kolla om du kanske hade koll på detta =)

 4. Vi är hur nöjda som helst med vår bvc-sköterska.
  Hon har sedan starten lyssnat på våra frågor och funderingar och ställer ofta frågor tillbaka hur vi ser på saker och ting. Hon påpekar också att man inte ska följa de ”normala” kurvorna till punkt och pricka utan följa den kurvan som i det här fallet Molly följer.
  I början låg Molly högt över ”normal” kurvan på vikten och jag trodde vi skulle få en stor och knubbig bebis och blev lite ledsen för det. Tänkte att folk skulle tänka ”stora föräldrar – stor bebis”… Men nu har det planat ut vilket du sett själv! ;)

  Förra besöket visade vår sköterska att hon är att lita på i sin bedömning. Vi upptäckte att Molly har en knöl vid vänster bröst. Vår sköterska klämde lite men sa rakt ut att hon blev osäker och gick och hämtade en annan sköterska som i sin tur också klämde. De båda kom fram till att det nog är en förstorad bröstskötel men att vi ska hålla koll på den i framtiden så den inte blir större. Det var skönt att hon tog in en till för att vara på säkra sidan och inte bara säga vad hon trodde.

 5. Jag är helnöjd med vår bvc. Våran sköterska är kanon!! På alla sätt o vis.Lugn o prata med och bara hjälpsam! Har bara vart besviken en gång…o det va inte på henne personligen då.
  Ja du…skor är verkligen skitdyrt!! De är ju såsmåmen kostar som våra!! Fick hem nåt reklamblad häromdagen…vi snackar priser mellan 400-600 spänn…det va väl nåt fint märke då säkert…men det bladet hamna i soporna!! :-)
  Nä du…chocklad tröttnar man aldrig på!! För gott helt enkelt!! :-)

 6. jag är väldigt nöjd med vår bvc sköterska! hon är snäll och ger bra tips. men det känns absolut inte som att det är med pekpinnen hon står och ger tips, utan mest för att hjälpa till men att jag bestämmer själv. men som du säger så lyssnar man ju väldigt mkt på proffsen som förstagångsförälder!! har aldrig märkt något negativt… än! det kan ju komma :) men det hoppas jag inte.

  va roligt med de första skorna. milla har 2 par. ett par nike och ett par converse. jättesöta :) nikeskorna köpte min syster till milla när hon låg i magen, de är i strl 17 och dem kostade 600 spänn!!!!!

 7. Karolina skrev

  Vi har inte haft några direkta problem hittills och det är jag sååå tacksam för eftersom jag inte direkt känner att jag kan lita på vår sköterska. Jag veeet, jag borde ha bytt redan från början men jag är för feg :(

 8. jaa, det låter vettigt! håller helt med! ett barn ska inte födas in i en religion! ååh, vill du skicka programmet? vore urgulligt!

 9. Tack för din kommentar igår. Skönt o veta att veta att det är fler som inte har det perfekt hemma! Vem har ork till det liksom?? Jämställt är det absolut inte här…jämställt-vad är det?? Jag diskar jämt,städar mest,tvättar alltid men sambon lagar nog mest mat då. Tycker att han bode kunna hjälpa till mera. Ska bli skönt att jobba sen och komma hem o lägga sig i soffan med fötterna på bordet o bara fisa!! ;-)
  Kram!

 10. Sandra skrev

  Jag är jättenöjd med vår BVC-sköterska! Hon har aldrig kommit med pekpinnar. Hon lyssnar och bekräftar, precis det vi behöver :-) En gång fick vi träffa en annan sköterska och det kändes inte alls lika bra. Så det beror helt och hållet på vem man går hos, samt hur man passar ihop. Om det inte fungerar med er sköterska kanske ni kan byta?

  Barnläkaren däremot är inte överdrivet trevlig. Han gör sitt jobb och är säkert duktig på det, men han är inte mycket för att prata. Helt ok dock, bara han gör det han ska ;-) Prata kan vi göra med sköterskan.

 11. mammatill3 skrev

  Jag som 3-barnsmamma måste ju ge en kommentar på detta. Jag har bara haft positiva erfarenheter av Bvc… Jag har haft 3 olika Bvc sköterskor sen vår första tjej föddes. Den första hade vi i 3 månader den andra i nästan 4 år… Hon var jättesnäll och jag trivdes med jättemkt med henne…. Det var inte alls en massa pekpinnar där… men så var mina töser väldigt framåt i sin utveckling… Vår bvc-tant sa alltid att dom va ”A-barn”…

  Den vi har nu verkar vara lika bra… så det är kanske olika hur mkt man klickar med sin Bvc-tant tror jag…


Kommentera


4 + = tretton