Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Var sover era barn?

Signe sover i vårt rum men i egen säng (korgsäng) sedan ungefär tre veckors ålder. Nu funderar vi på om vi ska flytta in henne i hennes rum där hon sover i spjälsäng på dagarna. Dels för att vi väcker henne  på nätterna, speciellt nu med förkylningen, och dels för att katterna låter en massa och att det är mer ljudisolerat i hennes rum. Grejen är ju den att jag har fått för mig att någon ska ta henne! Helt ologiskt kanske men jag är det ändå.. Vi har ett babyalarm där inne som vi tänkte ha på då och visst borde vi höra om någon bröt sig in?! Så jobbigt det här.. Sen är jag lite orolig för själva övergången. Om hon förknippar sitt rum och spjälsängen väldigt mycket med dagssömn och därför kommer tro att hon bara ska sova kort som på dagen.

Hur har ni andra gjort som har flyttat barnet till eget rum? Är det smartast att i början ställa korgsängen i spjälsängen även om hon sover i den på dagarna?7

kommentarer på Var sover era barn?
 1. sofia skrev

  oroa dej itne för att nån ska ta henne, det hade inte ens jag gjort ;) och klart ni hör om nån bryter sej in :)

  jag hade gjort som du skriver ställt den sängen i spjälsängen!!! smart ide!

 2. Vicky skrev

  testa släck el dra för när hon sover där inne på dagarna så att hon kopplar att de kan vara mörkt där också liksom inne hos er på nätterna.
  att ngn tar henne tror ja är högst osannolikt men ja FÖRSTÅR din panik över det..

 3. sawiik skrev

  Du skulle definitivt höra om någon bröt sig in! Jag läste i nån tidning att man inte ska lägga dem i sin egna säng på dagtid just för att de då inte kommer kunna sova där på natten. Om det stämmer vet jag inte.

  Vi har inte fått till rutin på att låta Love ligga i sin säng ens i vårt rum utan han sover oftast mellan oss. Men hans säng står i vårt rum och de nätter han fått ligga där hela natten har det gått bra. På dagarna sover han på en filt i det rum jag är eller i sin vagn om han somnat när vi varit ute.

 4. Molly har sovit i eget rum sedan hon var drygt 3½ månad. Hon sov mycket bättre i eget rum och vaknade inte av att vi rörde på oss eller hostade osv. Övergången från vaggan till spjälsängen gick jättebra men i början la jag kudden lite längre ner, typ i mitten och la en kudde längre upp så det skulle likna vaggan och inte bli för stort på en gång. De första nätterna fick vi gå upp och stoppa in nappen då och då men det gör vi inte längre. Hon sover som en stock helt enkelt, ja inte nu är hon är förkyld. Och nu i helgen fick hon sova inne hos oss i sin spjälsäng och jag säger då, ALDRIG IGEN! usch vad hon sov dåligt, hon vaknade bara vi vred oss i sängen eller gick upp på toa. Min mamma var här och sov i Mollys rum därför fick hon sova hos oss…

  Det finns larm man kan köpa på typ clas ohlsson. Man sätter en magnet mittemot själva larmet, som en ringklocka du vet när man går in och ut genom en dörr som plingar nere vid fötterna så de som är ”bakom” kassan hör att någon kommer in i affären. Fast det är ett larm som tjuter HÖGT! Min bror hade ett sånt i studentlägenheten när han bodde på lägsta våningen i uppsala. :) Kanske vore något?! Googlade och hittade på ett liknade för ynka 25kr! http://shop.textalk.se/se/article.php?id=6775&art=2101592

 5. allimac skrev

  Det där är så svårt! Det enda barnet som alltid velat sova i egen säng och helst i eget rum har varit mellanbarnet. De andra har sovit i våran säng från födseln och upp över året.

  Vi har också haft katter som lät med då stängde jag in dem i tvättstugan och förrådet så fick de sova där. Dels för att de lät så mycket och sen sedan för att jag var orolig för att de skulle lägga sig på ”bebisen” – för jag har alltid velat ha dem i mitt rum! Känns så långt bort annars och jag vill ha koll på andning och sådär. I alla fall jag, sover bättre om jag hör barnens andetag..

  Hoppas det löser sig för er!

 6. Jag skulle gärna vilja flytta Knut in i sitt eget rum! Bla oxå för att katterna lever om en massa! Och för att jag är lite less på att alltid behöva smyga in i sovrummet! Och sen brukar jag och Andreas alltid ligga och prata när vi går pch sover, det gör vi fortfarande men inte alls lika mkt eller lika ofta, bara för att vi inte vill väcka Knut!

  Men han vaknar ju fortfarande 2 gånger per natt, och kanske dumt att flytta han då till sitt rum, för då måste jag springa mellan rummerna =/

 7. Åhh jag förstår din känsla där! Sambon är mer ”på” att flytta Jeppe till hans rum där vi har en större spjälsäng. Nu sover han i en mindre modell bredvid oss. Tar alltid över han till oss på morgonen så får han första flaskan där, det är så mysigt!
  Usch känner mig inte alls redo för en flytt än…men när ska man bli det då!? Hmmm..


Kommentera


3 − tre =