Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 26 (för ett tag sedan)

Vecka 26 gick vi in i i onsdags.. Jag har hamnat lite efter vad gäller bloggen men det beror till 100% på praktiken. Jag får sova till tre på nätterna, ungefär då tycker katten Mao att det är dags för mig att gå upp. Sen när jag kommer hem på eftermiddagen känner jag mig helt död och orkar inte göra någonting förutom att kolla på tv och lägga mig alldeles för tidigt! Det som är positivt med praktiken, förutom själva erfarenheten jag får, är att tiden flyger iväg ännu snabbare än förut. När jag är klar kommer det vara lite mer än en månad kvar bara tills det är dags.

I onsdags var vi hos barnmorskan och lämnade prov, lyssnade på hjärtslag och mätte magen. Allt såg bra ut och hon i magen verkar trivas, men hon gillade inte att bli lyssnad på och slog mot dopplern som fördes över henne. Hjärtslagen låg på 140 slag per minut denna gång och livmodermåttet var 23 cm, exakt på normalkurvan!

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om den vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng och moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu ha c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen (http://www.blimamma.se/gravid-vecka-26.html) .1

kommentar på Vecka 26 (för ett tag sedan)
  1. mini skrev

    Va bra att allt såg bra ut!


Kommentera


fem + 9 =