Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 28 och foglossning

Nu är vi mitt inne i vecka 28 och foglossningen har kommit igång rejält.. Det har blivit svårt att sova på grund av att det gör så ont i vänstra höften. Jag sover med en kudde mellan knäna men det hjälper minimalt numera. Ligger jag på rygg för länge får jag ont i nedre delen av ryggen och bäckenet. Någon som har tips på vad man kan göra?? Mina händer har blivit knasiga också, de värker, ömmar och sticks. Jag börjar väl samla vätska, jippie! Hon i magen lever loppan i alla fall och det är det viktigaste. Nu börjar vi längta tills hon har bakats färdigt!

Vecka 28.

Bebisen vecka 28

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.3

kommentarer på Vecka 28 och foglossning
  1. Anonym skrev

    Hoppas på bättre uppdatering här;) läser din blogg med spänning och är inne och kikar varje dag ifall det kommit upp nåt nytt men det har det nästan aldrig:(

  2. Jaha, vad trevligt! :) Då får jag försöka bättra mig. Blir så trött bara efter praktiken mellan 8 och 16. Det är ju roligare att skriva om man får kommentarer också ;)

  3. Sussi skrev

    Joo det förstår jag att det är;) Men jag är helt hundra på att jag inte är den enda som läser:P Men får försöka bli bättre på att kommentera då kanske;)

    Och varför man samlar vätska,det var en bra fråga:)


Kommentera


2 + = sex