Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vilken jävla dag!

Den här dagen var bland de skummaste på länge.. Imorse när jag vaknade för femte och sista gången kände jag mig inte alls utvilad. Patriks mobil hade hållt på och pipit på natten på grund av batteribrist och tjockiskatten ville gosa så det blev inte någon sammanhängande sömn direkt. Jag mådde dessutom fortfarande ganska dåligt men det har i alla fall blivit bättre. Senare på dagen träffade jag chefen på kultur- och ungdomsförvaltningen för att prata om praktik och det gick bra på det sättet att han var trevlig och hjälpsam, dessvärre fanns det inte direkt någonting som passade med min utbildning.

Efter detta åkte vi till min syster och hälsade på. Hon hade tänkt flytta snart, på grund av förjävliga grannar, men vår kära hyresvärd tycker att det är normalt att ta 12000 i avgift för förslitningsskador. Vi fikade och pratade och hon verkade i alla fall må lite bättre när vi gick. Vi fick med oss bebissängen också som alla fyra syskon har sovit i som små och även min storasysters barn. Det är en korgsäng på en ställning med fyra hjul. Det kommer bli jättemysigt när vi bäddar iordning den!

När vi åkte där ifrån hade en från hyresföretaget ringt om en lägenhet som vi har varit och kollat på och verkligen vill ha. På meddelandet lät det som att vi skulle få den men jag vågar nästan inte tro att det är så. Det vore nästan för perfekt, speciellt efter vad som har hänt ikväll. Vi har nämligen haft inbrott i förrådet och det som var stulet innefattade en stationär dator, bärbar dator, tv-bänk, tangentbord, högtalare, stereo, soffkuddar (men inte soffan), vattenkokare och en pulka. Patrik sprang runt där nere och kollade efter spår och sjukt nog står våra grejer i ett förråd två dörrar bort från vårt. Vi ringde polisen som kom dit och gick och pratade med den som hade det andra förrådet. Han eller hon visste inte alls vad det handlade om och sa att det hade varit bråk mellan honom/henne och hyresvärden som hade påstått att det inte fanns lediga förråd alls. Hur som helst bröt polisen upp det andra förrådet och vi fick bära in alla grejer i vårt igen. Allt fanns där förutom min stereo. Som tur var fick vi tillbaka datorerna som innehåller bilder både på oss, våra familjer och vänner. En annan skum sak var att den stationära datorn var ihopkopplad med mus, tangentbord och skärm så att det såg ut som att någon hade suttit där och använt datorn. Min gamla bärbara låg under i tv-bänken som allt var placerat på. Våra soffkuddar låg på golvet och jag vet inte om någon har suttit eller legat där.. Konstigt var allt ihop i alla fall. Vi kom hem vid fem efter att ha varit hos min syster och har hållt på med allt det här fram tills nu. Känner mig helt slut!!  Dock har vi inte fått någon hjälp med att stänga vårt förråd så nu är det ju fortfarande fritt fram att hämta saker där. Självklart har vi tagit upp det viktigaste men det känns inte så kul att det ska stå öppet till imorgon.. Det räknades tydligen inte som tillräckligt brådskande..

Men nu är det bara att hålla tummarna för att vi får den där fina trean som ligger i ett perfekt område. Jag är trött på stället vi bor på nu som dessutom är ökänt, även om det faktiskt inte är så illa som ryktet säger. Men detta var ju droppen. Det syntes dessutom på dörren och låset att personen som hade brutit sig in hade stått och slagit med någonting hårt ett bra tag eftersom det var flera märken både på hänglåset och själva fästena i dörren som var det som var avslaget. Jag tycker att det är obehagligt att någon anstränger sig på det viset och undrar samtidigt hur personen i fråga har tagit sig in i huset då vi har portkod på dagen och helt låst på kvällen och nätterna.. Nya tag imorgon. Jessica kommer hit och jag ska ringa och prata om lägenheten så förmodligen blir det en bättre dag!
Kommentera


tre − 1 =