Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

What to eat?

Det är svårt ibland att komma på vad man ska äta med en liten en som helst vill äta samma sak som de stora. Förut, innan vi gjorde ungefärliga månadsmenyer, var det dock betydligt svårare. Vi har kycklinggryta uppskrivet på listan och jag tänkte ha ris till det först. Funderar nu på att göra någon slags kycklingrätt med ugnsbakad klyftpotatis och morot istället. Men hur ska man göra med kycklingfiléerna då tro. Gör jag gryta blir det ju väldans kladdigt när Signe ska sitta och plocka, slå, slänga och kladda in maten i håret. Känns så torrt och tråkigt att bara steka kycklingen.. Förslag någon?2

kommentarer på What to eat?
  1. Sandra skrev

    Jag brukar koka kyckling ihop med kryddor och rotfrukter. Sedan använder jag lite av spadet till en sås och serverar ihop med mosad potatis, pasta eller ris. Men det kanske också blir för kladdigt om Signe vill äta själv? Vi matar fortfarande Albin med sked, men han får alltid lite plockmat vid sidan av som han själv stoppar i munnen.

  2. Vi ger kycklingfilé till Molly. Delar den i små bitar, eller snarare drar sönder filén i bitar så hon kan äta själv. Äter vi ris brukar jag oftast koka makaroner till Molly eftersom det är mindre kladdigt än mos eller ris. Kokar lite frysta grönsaker till som hon får plocka med. Hon är supernöjd!

    Men om du gör gryta kan ni ta ur kycklingen en stund innan och lägga på en bit pappar så det rinner ur sig lite. :)


Kommentera


sju + 4 =