Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

AVSNITT 2 OCH UPPDATERING OM HELGEN :-)

2013-02-05 @ 14:06

Hej mina vänner .

Jag åkte nämligen från datan då ja gjorde en tripp till Göteborg:-)Så därför tänkte ja upp datera lite vad som hänt hos oss eller vad ja gjorde där.

Fredag morgon var som tur Walle ledig så vi fick fika lite innan de var dax för mig och Evelina ha lite egen tid eller ja hade ju en kurs ja skulle till :-) .Evelina hade beslutat att hälsa på lite kusiner som bor där:-)

Vi checkade in på hotellet vid station First G ,Mysigt var de och trevligt ha så nära till Nordstan.Vi ställde in våra väskor och gick en promenad för att få lite i magen,efter måltiden så tog vi naturligtvis en latte som vi båda längtat efter.Spana in lite folk och folk som spanade å endel som kom fram för att säga att de kände igen oss på tv :-)

Åter på hotellet så gjorde vi oss hemma stadda och myste till de i vårt hotell rum.Eftersom ja skulle vara borta kl 9.00 på min kurs på lördag så var de inte så sent som vi kunde vara vakna.

Medan vi åt den underbara frukostbuffen som vi båda älskar i lugn och ro så tog Evelina och följde mig en bit för att sen träffa sina kusiner.Då visste ja att hon inte var själv.Min kurs var slut kl 18 och då stod Evelina där och mötte mig för att gå en tur på stan och vidare att äta nån go mat tillsammans,vi verkligen njöt att få äta varm mat och bara sitta å prata och ha egen tid.Ja nu vet ja att många skulle säga att varför fick inte Walle följa med.Men dels så behövde hann ha egen tid med dom andra barnen,och när vi ska ha egentid så är de nog bra att ja inte har nån kurs :-)

Ja de var denna helg de fort gick den men Evelina och mamma tid fick vi och många goa skratt.

Sen var de ju andra avsnittet av oss igår och vi hade enormt roligt den helgen som vanligt :-) Fast ibland förstår ja mig inte på alla andra människor som tycks veta mer om oss än vi själva.Vi är inte med på detta för att visa upp nått slott eller nån präktig familj vi vill visa att med små medel kan man må bra.Och detta med att vårat hus inte är fint i någons ögon så är de ju så i mina också men man kan göra de mysigt och finns de kärlek så kan man få de mysigt.Vem skulle inte vilja bo i nån präktig stor herrgård inte skulle ja tacka nej till de men nu har vi inte fått erbjudande om de eller slott så nu bor vi i vårat hus. Men men nu har vi de så och då vet ni hur vi tänker men finns de nån där ute i vårt avlånga land som tycker om och vill skänka oss ett slott så tackar vi ju inte nej :-) :-) skämt och sidor.Vi har varit med i familjen ANNORLUNDA FÖR ATT VI ÄLSKAR ATT FÅ SÅ MÅNGA NYA VÄNNER OCH FÅ DELA MED SIG AV VÅRT LIV.

Som sagt så var de Marten som vi har som tradition i Säffle.Vi ville även kunna göra något för att skänka till något bra så därför var de vårat sätt att få ihop lite att skänka till välgörenhet.

 

Evelina och Ellen Minonna åkte även karuseller :-)

Mysigt var de å var på marten och busa runt lite när man varit duktig och sålt grejer :-)

Ja nu ska jag och de små barnen på öppna förskola Hörnan.Och igår påbörjade ja min kurs att lära mig om ADHD . För att på ett smidigare sätt förstå om man kommer i kontakt med dom så man kan förstå deras sätt å tänka om hur man hjälper lättast.

De var mycket att ta in men kommer nog att förstå när alla kurser är klara . KRAMAR I MASSOR var rädd om er kram kram25 kommentarer på inlägget “AVSNITT 2 OCH UPPDATERING OM HELGEN :-)”

 • Marie

  NI är en jättehärlig familj! Det märks att du älskar hela din stora familj när du gråter en skvätt i TV. Ni har så fina barn och ni är så bra föräldrar. En bra förebild. Blev nyfiken på kursen om ADHD. Finns det någon i er familj som har det eller går du den pga att ni ska bli familjehem? Jobbar själv med personer med den diagnosen. Ha det gött! / Marie

  2013-02-05 kl 2:13 e m
 • Emma

  ÄNTLIGEN ett nytt inlägg :-) inne flera gånger om dagen, hade ett leende på läpparna igår under hela programmet när de visade er.
  Underbart! Vilken kraft ni sitter inne med. Är ensamstående med 4 och det är jobbigt nock:-p

  Ni är en super härlig familj som vi gärna skulle vilja hälsa på! :-) om vi fick chansen :-)

  Kramar i massor!!

  2013-02-05 kl 2:21 e m
 • Ester

  Blev inte de älsta ungarna lite generade när Walle sa ”imorse”?! 😀

  2013-02-05 kl 2:29 e m
 • Tess

  Förstår inte att folk ska ha åsikter om vad som är ”fint” och inte. Det är en smaksak! Jag tycker ert hus är mysigt och det är inte byggnaden som gör ett hem utan det är familjen och ni har en supermysig familj! :-)

  2013-02-05 kl 3:34 e m
 • Nina

  Sånt får man tyvärr tåla om man är med i tv det. Är nackdelen med det

  2013-02-05 kl 3:38 e m
 • Nina

  Är det någon i familjen eller fosterbarn som har det ?

  2013-02-05 kl 3:40 e m
 • Malin

  Hej Maria. Jag har länge tänkt att skriva lite till dig och har nu fått tummen ur. Varje gång jag ser er på tv så blir jag alldeles gråtfärdig. Det syns så tydligt vilka underbara föräldrar ni är, hur barnen är viktigast för er.

  Jag växte upp med en mamma som misshandlade mig både fysiskt och psykiskt. Och det enda jag önskade mig för en annan familj. Och när jag ser er på tv önskar jag att jag kunde få byta föräldrar och få ha er istället för mina. Som vuxen fattar jag ju att det inte går men varje måndag så önskar jag det ändå.

  Jag ville bara titta in här och berätta det för dig, för jag antar att ni får ta emot en del kritik. Ni gör ett helt fantastiskt jobb med era barn och ni kan vara mycket stolta över det.

  Ha det bra.
  Malin

  2013-02-05 kl 5:26 e m
 • Kärringen i Skogen

  Jag förstår inte varför folk ska skriva kommentarer om ert hus. HUR det ser ut har ingen som helst betydelse. Ni har kärlek i eran familj och mitt hjärta nästan svämmade över när din fåordige karl bara säger ”imorse”.. Han är världens härligaste man. Era ungar är också ärliga från den äldste till de yngre. Naturliga och vanliga. Skulle inte titta längre om det inte vore för er.

  2013-02-05 kl 6:56 e m
 • Linda

  den värmen och kärleken som ni pratar om era barn, den går rakt in i hjärtat!!!!

  2013-02-05 kl 7:19 e m
 • Mia

  Ni är helt underbara!Min sambo sitter alltid och garvar åt mig när vi tittar på familjen annorlunda,för jag blir alltid så rörd och börjar grina när jag ser er!:)

  2013-02-05 kl 8:15 e m
 • Manja

  Maria, ni har en underbar sammanhållning och sååå mycket kärlek i er familj.
  Strunta i alla som är avundsjuka och försöker hitta något annat att klanka ner på!
  Kram

  2013-02-05 kl 9:55 e m
 • Denise

  Vad jag blir arg!!! Jag ser så (ursäkta ordvalet) jävla mycket kärlek i er familj och ni är så fantastiskt härliga!!! :)

  Kramar!

  2013-02-05 kl 10:10 e m
 • gizze

  Hej Maria!
  Gött för er…dig och Evelina att komma iväg lite!
  Självklart nyttigt och skönt för Walle också att få rå om barna ensam, på sitt sätt!
  Ja bor inte heller i nåt slott…men vi har tak över huvet , ved i spisen och mat på bordet! Det är gott nog :)
  Ha en fin vecka! Nu ska ja ta tag i surdegen..så ja får brö i morrn :)
  Kram Gizze

  2013-02-05 kl 10:19 e m
 • Kicki

  Har skrivit det förut och skriver det igen: Er familj utstrålar så mycket kärlek att man blir varm och glad när man ser er! Heder åt dig som vill utbilda dig att förstå även de barn som har andra upplevelser av hur livet kan vara och upplevas.. Kram

  2013-02-05 kl 10:19 e m
 • Nina

  Så kul att ni är med i programmet igen och så roligt att du skriver blogg, hur har jag kunnat missat det??
  Hela din familj och du verkar vara så härliga människor ,och jag älskar eran goadialekt :)
  Erat hus är helt underbart mysigt, varmt ombonat och precis allt man kan önska sig..och vad härligt med egen trädgård med äppelträd..vad mer kan man önska sig?
  Satt och tittade på familjen annorlunda och tänkte för mig själv
  ”Barn är värdefulla, herregud vad ni är rika”
  stämmer eller hur?
  Stor kram

  2013-02-06 kl 12:14 f m
 • Tessan

  Hej! Ni verkar vara en underbar familj med så mycket kärlek… blir lite nostalgisk när jag hör dialekten eftersom min mormor kom från Värmland och jag ofta följde med mormor och morfar dit och ibland åkte vi iväg hela familjen för att hälsa på släkten där :-) Min mormor är min stora hjältinna som precis som du verkade ha obegränsat med kärlek att dela med sig av, dina barn måste vara lyckligt lottade som fått dig till mamma :-) Kul att du går på kurs om adhd, jag är mamma till tre söner med adhd och två med autism, världens goaste ungar även ifall de kan vara krävande till tusen, men ju mer intensiva barn desto mer kärlek får man lov att ge så blir det bra till slut ändå även om tålamodet prövas hårt emellanåt 😉
  KRAM

  2013-02-06 kl 11:55 f m
 • Jennie

  Hej!
  Vill bara säga att jag blir glad och varm i hela kroppen av att följa er underbara familj. Ni sätter värde på rätt saker och vågar vara er själva. Ni får mig att ofta att tänka efter var som verkligen är viktigt i livet.

  2013-02-07 kl 9:44 f m
 • Emma

  Hej..
  Såg nu att jag skrivit knasigt i min kommentar i måndags…
  De jag menar e att jag håller med er om att pengar är inte allt o allt behöver inte kosta:) Jag hade formulerat det lite konstigt såg jag nu.
  Ni e så härliga att titta på:)
  Härligt med egentid för dig o Evelina:)
  Du får gärna blogg mer:)
  Längtar till måndag kl 20.00!
  Kram o hoppas ni får en bra helg!

  2013-02-07 kl 1:32 e m
 • Patrik

  Vi är många som har reagerat på detta
  Som du säger i familjen annorlunda att ni har mer roliga för ni är stor familj
  Det vet du inget om
  Bara om man har ett eller två barn så har man inte roligt
  Vi har super roligt
  Så saker som du säger ibland kan skada andra
  Nu har vi tröttnat på er familj och familjen annorlunda helt och hållet
  Kom inte säg något som du inte vet något om

  2013-02-07 kl 2:55 e m
 • Frida med 6 barn

  Nu kikade gubben å jag på programmet i Måndags..
  Då grät jag en skvätt när ni berättade så fint om er familj,,,
  kikade åter igen på tv4 play med barnen i dag som oxå älskar programmet!
  Grät en skvätt till å kramade på mina barn lite extra!
  Ni e en sådan vrålmysig familj! Jätte roligt att se på er!
  Vilken rikedom ni har!! Herregud! har folk klagat på ert hem!? Ni har ett riktigt hem!! Inget stelt designhem utan ett hus fullt av värme och kärlek! Tack för att ni gör vår Måndag!

  2013-02-07 kl 7:56 e m
 • Familjen Wallin i Finnerödja

  Hejsan!

  Hoppas att ni inte tar åt er av elaka kommentarer. Vi tycker att ni är en helt underbar familj!

  Det som räknas är inte ett fint hus eller andra materiella saker. Det barnen kommer att minnas från sin barndom är deras kärleksfulla uppväxt och inte vilken färg huset har.

  Tycker det är skönt med människor som inte är ytliga och bara ska försöka visa upp ett ”fint” yttre som oftast bara är en fasad. Ni är trygga människor som inte behöver den formen av bekräftelse.

  Kort och gott så är ni goda förebilder och fler borde ta efter er livsstil i detta kapitalistiska samhälle!

  Kram till er underbara familj!

  2013-02-07 kl 10:59 e m
 • Maria

  Jag tycker ni verkligen har en fin rikedom i er familj och är verkligen glad att ni vill dela med er av denna till de som vill ta del av det på tv. DET är generöst.

  Att det finns kommentarer som är nedlåtande eller bistra är ju tråkigt, men kanske blir det så med ett internet där man kan säga vad man vill, eller så är det någon som helt enkelt har en dålig dag. Vad vet jag. Jag försöker personligen hålla mig till att inte bry mig om negativa och okunstruktiva saker, jag tycker att livet är för kort för det.

  Så ta aldrig ALDRIG åt er av kommentarerna, låt det inte förstöra för er! Man vet ju aldrig vad människan som sa det egentligen ville säga, eller vad som låg bakom.

  Onödigt är det iallafall. Fortsätt sprida glädje ni bara, det finns så mycket ledsamhet i världen som det är!

  2013-02-09 kl 3:03 e m
 • Fam Efremov

  Min blivande 8-åring hade tårar i ögonen när ni hela härliga familjen pysslade tillsammans, lagade mat tillsammans osv Åå vilken familj sa han det är jätte fint å va tillsammans sådär. Ungar är för goa! Man får sig en tankeställare som den stressiga förälder man är. Ni är ett gott föredöme på vad som är viktigt i livet. All kärlek till er

  2013-02-10 kl 8:39 f m
 • Lisa P

  Äh. Stort å lyxigt hus betyder HÖGA dyra lån på banken å en massa rum att städa! För att inte tala om elräkningen! *s*

  Ni är TOPPEN!!

  *kramar*

  2013-02-13 kl 6:23 e m
 • Anna-Carin

  Skulle du kunna ge mig 6 veckors matsedeln ni skrev i programmet. Behöver lite input, och jag är så less på ”barnmaten” vi serverar hemma. Tack på förhand

  2013-02-19 kl 3:28 e m

Kommentera


nio + = 18