Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Nu börjar min gravidresa

Egentligen så har den pågått ett tag men det är först nu jag känner att jag vill skriva ner vad det är som händer. Inte minst för att senare kunna se tillbaka och minnas hur det var.

Det började i November. Jag var hemma hos min familj över helgen och vi skulle iväg och fira min mosters man som fyllde år och sedan skulle jag ut med mina vänner. Jag skyndade mig ner på stan för att hinna köpa en blomma innan affärerna stängde. När jag gick där på stan så märkte jag hur sjukt irriterad jag var på alla människor som också var tvungna att gå på stan samtidigt som mig. När en ung tjej höll på att gå in i mig då vi valde att gå åt samma håll brände det riktigt till i mig och jag hade lust att slå handväskan i huvudet på henne och skrika (vilken jag såklart inte gjorde). I det ögonblicket gick en tanke som en blixt genom huvudet; det här är inte likt mig och varför är jag inte som vanligt?.. kan det vara så att jag är?!! nej det är inte möjligt, eller är det? Jag köpte ett gravtest för att vara på den säkra sidan (som så många gånger tidigare). Tanken var ju att jag skulle dricka en hel del vin.

När jag kom hem så låste jag in mig i badrummet, kissade på stickan som jag lade plant på badrumsgolven och hoppade sedan in i duschen. Flera gånger så kikade jag ut på stickan som låg där på golvet, ett kontrollsträck syntet tydligt men inget mer. Jag andades ut över att allt var som vanligt och stod kvar i duschen en lång stund.

När jag sedan hoppade ut och skulle kasta testet så såg jag det! Ett svagt rött teststräck. Kanske hade testet legat för länge, det stod trots allt att man skulle bortse från eventuella ändringar efter fem minuter.. men tänk om jag inte sett sträcket från duschen.. Jag kastade mig i bilen och åkte iväg till närmaste apotek. Där köpte jag ett digitalt test, lånade icas kundtoalett, kissade på stickan och stoppade hastigt in provet i förpackningen igen. Jag sprang ut till bilen med förpackningen plant i mina händer (inlindat i apotektpåsen). Sedan körde jag! Bort mot ett skogsområde där jag brukade leka som yngre.

Jag öppnade förpackningen till ljudet av mina egna andetag och hörde mig själv göra ett långt andningsuppehåll när jag fick de texten: GRAVID!
Kommentera


5 − två =