Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
05
februari

Multitasking och dåligt samvete

Skrivet av den 05/2/14 - 10:19

Det är en spännande (jaja, måttliga korvar) tid just nu och det känns som att jag väntar på att massa saker ska falla på plats. Hannas sömn, våra vardagsmiddagar, jobbande i veckors då jag hämtar respektive lämnar. Men eftersom jag är en psykiskt otålig person har jag svårt att låta det vara och funtar massa på logistik. Mat hemkörd? Middagsplanering? Hur ska vi sova så att alla får optimal sömn?

Lite jobbigt är att min logistikhets för med sig dåligt samvete för att jag inte är i nuet utan hetsar framåt. I morse var jag upptagen med att packa Hannas väska för eftermiddagen och preppa mig själv för fotografering, jobb och middag samtidigt som jag funderar på vad som behöver handlas imorgon, hur vi ska lägga upp ledighet i sommar, om man ska hyra hus i Italien osv att jag inte hann med att laja med Hanna så mycket och ikväll ses vi inte alls. Men hur hinner man allt? Jag kan inte ens ta av tiden jag lägger på dålig tv eftersom den redan skurits ner till lite plus att det är tiden jag och A har tillsammans.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


04
februari

Klippdebut

Skrivet av den 04/2/14 - 19:05

Jag klippte Hannas lugg läs fem av de längsta stråna häromdagen och hon var liksom högtidlig och satt helt still. Tog lite i nacken också där det bildats en liten tofs och några knorrar, ska bli kul att se om hon blir lockig. Ska också kolla bilder på mig i samma ålder; hade jag verkligen så lite hår?

20140204-090819.jpg

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


04
februari

Dagis, fortsättning

Skrivet av den 04/2/14 - 10:07

Nej man ska inte räkna pengarna innan smöret, ropa hej eller dra för höga växlar men hittills går faktist inskolningen jättebra! Jag lämnade vid 9 igår och idag och förutom ett litet protestrop igår ingen turbulens. Det är så otroligt skönt!

Morgnarna blir konstigt långa- Hanna vaknar ju vid 06 och vi sticker kvart i nio. Men skönt att ta det lugnt ihop och hinna laja, plus att jag kan plocka undan lite.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


31
januari

Unna sig!

Skrivet av den 31/1/14 - 20:14

20140131-191240.jpg

Alltså, känner mig som ett geni som är så tidig till middag med M och J att jag hinner med ett glas champagne. Behövs efter hetsig vecka som toppats av insikten att jag måste jobba massor i helgen.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


31
januari

Happy friday

Skrivet av den 31/1/14 - 8:48

De senaste dagarnas doom och gloom är över nu- har haft hektiska men roliga dagar på jobbet, mysig kväll igår när moster kom över och Hannahängde (H fick superfina börja dagispressies), ikväll ska jag på 40-årsfest och hinner med middag på Tweed först OCH ett par timmar hemma men främsta anledningen till att jag är glad: Hannas första ensamma dagisdag gick jättebra! Var så orolig och ledsen igår, lipade lite i örat på mamma i tunnelbanan osv. Men hörde inget förrän A hämtat och då lät han lika häpen. Hanna hade sovit gott, lekt massor och ätit bra- satt kolugnt på sin stol och åt macka när A kom. Jag fattar att det inte alltid kommer vara så här men det känns som en himla bra början!

20140131-074826.jpg

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


30
januari

Dagisångest är intakt

Skrivet av den 30/1/14 - 9:03

Idag är första dagen vi inte är med Hanna men A kommer vara standby hemma. Jag gruvar mig eftersom Hanna fortfarande inte äter på dagis och därmed är hängig och ledsen efter vilan. Nästa vecka ska jag lämna och undrar verkligen hur detta ska gå- tror själva hejdå kommer gå ok men att det kan bli jidder efter vila. Eller under, vet inte hur det kommer gå för Hanna att somna utan oss. I teorin vet jag att hon inte är något ovanligt barn, att det här kan ta lite tid, att hon knappast svälter men i verkligheten känns det annorlunda. Jag höll på att skriva ” i hjärtat” men det blev styrkekramsvarning då.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


29
januari

Försämrad livskvalitet pga dusch

Skrivet av den 29/1/14 - 9:31

Kanske mitt mesta i-landsproblem någonsin men here goes: vi skulle byta blandare på vår dusch eftersom den vägrar att bli varmare än ljummen. De lokala fixarna skulle komma och det skulle ta någon timme. Istället hade vi tydligen någon fancy italiensk blandare med konstiga mått som gjorde att de fick åka runt och leta och göra speciallösningar med skarvar.
Resultatet- en dusch som har typ alla fel den kan ha. Den läcker, det är dåligt tryck i, det lilla duschhuvudet går inte att ställa vågrätt så jag blöter ner hela golvet alternativt måste knipa fast det mellan knäna när jag tvättar håret. Dessutom är fanskapet fult, det stora huvudet sitter snett och morgonduschen är pest istället för bliss.

De ska fixa läckandet och säger att de kan byta till det gamla lilla huvudet (mikrofonen på fackspråk) men jag är tveksam. Dessutom kan de givetvis inte säga vad detta kommer kosta.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


28
januari

Dagisdebuten

Skrivet av den 28/1/14 - 8:20

20140128-071121.jpg

Igår var det dag! Och det gick bra, kändes det som. Dagiset är ju litet, de var 11 barn där igår och då saknades två. Hanna är överlägset yngst med fem månader och ett huvud kortare än de andra. Det verkar inte påverka henne nämnvärt, framför allt på förmiddagen var hon väldigt nyfiken ovh sprang runt för att kolla vilka leksaker som fanns och vad de andra gjorde. Hon sov gott på vilan också, över en timme. Det enda jag kan känna lite oro för nu är maten- hon har inte så vassa skedskills än och äter överlag väldigt dåligt just nu. Det känns som att hon överlever på bananer och brödbitar.

Så dagis i sig känns bra, dock kan jag känna lite melankoli över att småbarnstiden redan är slut. Nu måste Hanna äta på vissa tider, klä på sig på vissa och följa gruppen. Inga mer långa morgnar i pyjamas med soffbordet som koja. Men det uppvägs nog snart av hur hon utvecklas, jag tycker redan nu att hon försöker säga fler ord och härmas mer och längtar efter att hon börjar prata.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


26
januari

Tvehågsen much

Skrivet av den 26/1/14 - 17:42

Imorgon är det ju dagispremiär för Hanna, är det tänkt. På ett sätt, det logiska, tror jag att det kommer bli jättebra plus att det är ju så här det måste vara, i princip. På ett annat plan känns det lite hemskt att lämna över så stor del av uppfostran och omsorg till andra människor som vi inte känner. Hon är ju så formbar, nu är det andra människor som kommer svara på hennes Där? och trösta henne om hon slår sig. Eller ännu värre, inte göra det.

Tänk om de andra barnen tycker hon är för liten och töntig så hon inte får vara med? Tänk om hon blir fröknarnas kelgris men outhärdlig för sina jämnåriga? Tänk om hon tycker illa om dagis? Eller så bra att hon inte vill gå hem?

Vi har haft ett intensivt dygn ihop då A var borta och H inte ville somna – två timmar senare än vanligt var det dags, i min säng med huvudet mot min mage. Mysig morgon då jag försökte dämpa det tilltagande kvittret som startade vid 5 och eskalerade i nynnanden och försök till snack. Fint också precis när A kom hem och vi stod vid skötbordet ocg gjorde miner i spegeln och H blev så till sig att hon gav mig en spontanpuss, det händer inte jätteofta. Jag har lite dåligt samvete för att jag sa snäsigt ” nähä, skit i det då” och gick ur hennes rum när hon vägrade sova förmiddagslur och kröp om kring och grät och snorade men inbillar mig att det händer de flesta mammor. Har iaf pussat den lilla kinden lite extra sedan dess, av det dåliga samvetet och av preseparationsångest.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


25
januari

Amningslugg gone wild

Skrivet av den 25/1/14 - 13:20

20140125-122045.jpg

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer