Nur heter jag, mamma till Alvin som är 4 år gammal. Bor i en av Skånes finaste stad, Helsingborg, med man och vår prins! Vi är en helt vanlig familj utan några större överraskningar. Bor i lägenhet i stadens finaste område och drömmer om hus en vacker dag. Ni vet, ett litet familjehus på markplan med gård och allt! Bloggen handlar mycket om vår vardag, Alvin och kommer handla mycket om graviditet #2! Välkomna in i mitt liv! – Mamma Till Alvin

Add Comment Register
Annons

Student och ledighet

Lillebror tog studenten i fredags så torsdagen gick åt förberedelser och matlagning nere hos mamma och pappa.
Jag tog ledigt fredag också så vi slapp stressa med allt.

Dagen rullade på som den skulle, fullt upp, gäster osv. Alla kom inte i fredags så festen fortsatte på lördagen, hela dagen! Jag blev t.o.m trött så jag somnade i sovrummet bredvid min systersson! Mitt lilla troll! ♥

Det var två dagar med fullt upp att göra. Igår skulle egentligen flera komma men dök aldrig upp så vi åkte därifrån runt 5 tiden. Bad mannen köra upp till väla en snabb sväng då jag veeerkligen behövde ett par gravidbyxor som sitter fint på mig.

De jag köpt tidigare är för stora för mig. Ångrar djupt att jag inte tog en storlek mindre så man slapp vara på jakt efter byxor hela tiden!

Jag hittade ett par jätte sköna ankellånga, svarta byxor som jag nappade på direkt. Riktigt mycket stretch (stavning?) i dom så jag fick på mig storlek 38 utan några som helst problem! Och då är jag en 44/46:a egentligen! Sjukt va!? Kändes bra i alla fall! HA HA!

Jag haffade ett paket gravidtrosor på Lindex också. Även dessa i mycket mindre storlek än vad jag brukar. Från L/XL till S!!! Köpte M förra gången och efter tvätt så sitter dom OK men så fort man haft dom på sig i någon timme så blir dom så stora. Jag får liksom inget stöd av dom. Och det behöver jag verkligen nu! Min mage är så tung redan!

Så när vi kom hem blev det duschen för oss alla. Jag hann laga mat till oss efter det. Snabbt ihopslängd ris och kyckling i currygryta. Så det fick bli en lite sen middag men det gör inget.
Jag hann tvätta två omgångar med kläder och jag hann städa rent hela badrummet (tro mig det behövdes)!  A. hjälpte mig faktiskt att byta gardinerna i köket också!

Kl 23.30 exakt gick jag och la  mig! Kunde inte somna direkt utan låg och vred och vände på mig. Sista gången jag tittade på klockan innan jag somnade var vid 00.36
Idag! Är jag så in i PIP! trött!!

Huvudvärken är igång igen så jag får väl höra med sjukgymnasterna om en tid till akupunktur för det verkar vara det enda som hjälper. Jag ska försöka stå ut dessa två veckorna för sen går jag på semester!! Vill så gärna inte sjukskriva mig! Men vi får väl se hur det går!

Annons

Huvudvärk i 5 månader!

Kyligt på balkongen imorse!

image

Dessa dagarna har bloggen fått vila från inlägg då jag inte mått bra alls.

Det började med onsdagen då vi skulle på föreläsning med jobbet på kvällen. Slutade med att jag inte följde med alls.

Enda sedan jag blev gravid så har jag i princip haft huvudvärk varje dag. De dagarna jag varit fri har varit som i himmelen! Resten, ett helvete!

I onsdags gick helvetet igång rejält! Slutade med sjukskrivning från jobb både torsdag och fredag i hopp om att det blir bättre.

Alvedonen håller värken borta någorlunda men inte alls helt. Tar jag inte Alvedon var 4h så är det kört!

Det sitter i axlar och nacke, jag vet var problemet kommer ifrån och jag har provat massage, akupunktur och övningar som sjukgymnasterna visat mig. Det hjälper för stunden sen är vi igång igen.

Förr, när denna sortens smärta gick igång så räckte diklofenak och naproxen. Jag tog antingen eller, som en kur i några dagar sen var det borta. Men nu, i graviditeten, så får jag inte ta dom p.g.a risken för fosterskador (gud förbjude) så i 5 månader har detta plågat mig. Och varje dag går jag och tänker ”snart borde det släppa” och ”det släpper säkert snart” …

Men sanningen är den att det för varje vecka som går bara blir värre. Ju tyngre jag blir desto mer tar det på mina axlar och nacke… Jobbet blir lidande då jag inte fixar att sitta vid datorn. Jag vet inte vad jag ska göra längre!

Det fina vädret gör inte saken bättre, snarare värre!

Någon mer med dessa besvären? Vad har ni gjort åt det?

Annons

V. 22 & Fullt upp all day long!

Denna dagen blir lång idag. Kort om det blir roligt dock! Ha ha!

Jag jobbar mellan 8.30 och 15.00, därefter får det bli en snabb runda hem för att byta om och fräscha upp mig lite. Kl 17.00 träffas vi från jobb nere på Mollbergs för mat och föreläsningar.
Räknas ju pågå till kl 21.00!

Tur mannen kunde komma hem tidigare idag och ta över passningen av Alvin, annars hade jag fått stressa ner till mina föräldrar med honom och tillbaka sen efter föreläsningen. Så skönt när det går att lösa saker på annat sätt!
Igår höll jag på med bilderna från helgen (de måste komma upp snart)! Jag gör dom i collage så blir det bättre tycker jag.

Jag är nästan helt färdig, några till kvar bara, sen laddar jag upp dom i två olika inlägg på resp. dagar.
Tror det blir bäst så?

Jag fick ge mig efter tag då mitt huvud höll på sprängas. Trots Alvedon hela dagen så gav det sig inte. A. masserade mig också men det gav sig inte då heller. Mina axlar tar död på mig, och huvudvärken kommer ju därifrån!

I 5 månader har jag fått dras med huvudvärk nu. Jag orkar snart inte mer!
Det är faktiskt det enda negativa med denna graviditeten, annars mår jag bra!

Btw, idag går jag in i v. 22!

 
image

En trött tjockis på jobb!

Annons

Tårar och avtackning!

Som hormoner kan göra en känslig!

Som jag misstänkte tidigare idag så var det avtackning för mig nu på eftermiddagen! Herregud! Jag kunde inte få fram ett vettigt ord utan att börja böla!

Jag ville säga så mycket och tacka alla men det knöt sig i halsen och mina tårar fick tala om det för dom istället!

De kom med en jättevacker orkidé och ett presentkort på 700kr på Electa! Och de bjöd på tårta och fika.
Jag fick en sån känsla i magen och hade lust att krama allihopa på en gång, en sån stor bamsekram! (ja, jag är mesig nu, det är mina hormoner!) HA HA!

Jag har jobbat där i snart 2,5 år och det sista året känner jag verkligen att jag kommit nära allihopa. Jag får sån ångest över att lämna dom.

Nu har jag bestämt mig för utbildningen till Medicinsk Sekreterare och lovat dom att jag kommer tillbaka efter mammaledigheten (vare sig de vill eller inte) så får dom dras med mig hur som helst! Haha!

Dom är bäst!
Världens bästa kollegor!

image

Mer inspirerande läsning: