Add Comment Register
Annons

När lilleman får välja…

Efter jobb hämtade jag Alvin på förskolan och halvsprang därefter hem. Jag har nog aldrig varit så kissnödig i hela mitt liv som jag var idag! Det blir heller inte bättre av lite sparkar rakt på blåsan! Helt konstig känsla! Typ ”det är kört, nu kissar jag på mig! Haha!

Väl hemma blev det snabbt in på toa och därefter bytte jag om. Jag skulle precis ta fram kött och potatis för att laga mat till oss när Alvin kom ut till köket och frågade mig ”Snälla mamma kan du laga min favoritmat med ris och röd sås?” (korvstroganoff) och jag fick inte glömma korven sa han!

Jag blev jätte glad! Lättlagat, snabbt och gott! Jag hatar när jag måste stå och ”hokos-pokos-simsalabimma” fram maten! Jag vet aldrig vad jag ska laga! Så när mannen och Alvin kommer med förslag är jag värsta supermamman i köket! Haha

Gott blev det med korvstroganoff i varje fall!

Vi har precis ätit klart så nu ska jag städa undan och vika helgens tvättade kläder! Världens hög väntar på mig!

Sen ska jag unna mig en god kopp vaniljcappuchino och sätta mig vid datorn en liten stund för att hitta födelsedagspresent till födelsedagsgrisen!

Hej så länge!

image

Annons

RUTINULTRALJUD

Förra veckan, måndagen den 16/5, var vi på vårt första RUL. Allt såg bra ut och bebisen växer fint.

Barnmorskan beräknade mig till 12/10 vilket gjordes på VUL i vecka 7 med så det är väldigt skönt att inte bli flyttad bakåt i dagarna/veckorna.

Trots att det kvittar vad det blir för kön så kunde jag inte låta bli att fråga, nyfiken som jag är. Barnmorskan försökte och försökte. Skakade på magen och gjorde allt hon kunde för att se vad det är men nope. Mini hade korsat benen och lagt ena handen mellan. Hon lyckades få ”den” att flytta på handen men det hjälpte inte för att hon skulle kunna se vad som gömmer sig där nere. HAHA!

Så min nyfikenhet får vänta ett tag till!

Men! Så länge allt är ok bara! Finns inget viktigare än det ☺

image

Bebisen frammifrån!

image

Bebisens ansikte i profil!

image

Bebisens små ben och fötter (korsade)

Mitt älskade lilla hjärta! Som vi längtar! Storebror speciellt!

image

Världens finaste kille som faktiskt fyller 5 hela år imorgon! ❤

Annons

Tar tillbaka…

Efter måååååånga ”ska jag eller ska jag inte” har jag faktiskt bestämt mig för att ta tillbaka min gamla blogg här på minbebis.com.

Jag startade bloggen när jag blev gravid med Alvin och den har följt mig längst. Kommer inte ens ihåg varför jag bytte då.

Jag har förlorat en del inlägg som var på vimedbarn.se och jag ångrar starkt att jag började blogga där ens.

Bloggen har trots allt varit som en dagbok där jag följt Alvin och hans år. Nu är en hel tid därifrån borta. Men men!

Det viktigaste är väl att det inte är borta ur minnet och hjärtat! :)

Nu när jag äntligen är gravid igen med bebis nr 2 så tänkte jag att det kanske ändå är bäst att fortsätta på mybabysunshine då jag i framtiden kommer ha två barn och vara mamma till två guldhjärtan! Och då kanske mamma till alvin inte passar så bra på bloggen. :)

Så, så får det bli!
Välkomna att följa oss på nytt här!

Annons

Graviditetsdiabetes igen!

Har äntligen en stund över till att slänga upp ett inlägg här!

Det är första gången på hela dagen som jag hunnit sätta mig ner och vila förutom när vi åt middag!

Tror dessutom jag kommer få dras med ischias och foglossning denna graviditeten med för jag kan knappt röra mig! :|

I fredags var jag ledig från jobbet för glukosbelastning hos BM. Och som förra gången visade det sig att jag även denna graviditeten har graviditetsdiabetes!

Någonting hände i mig för jag började gråta som ett litet barn trots att jag var helt inställd på att det fanns en stor chans att jag har det även denna gången. Jag hoppades verkligen på att få slippa det denna graviditeten men nej!

Jag har fortfarande lite svårt för sallad och mat (lchf-mat speciellt) jag åt innan jag blev gravid så vi får se hur det kommer gå.

På fredag har jag tid på obstetriska mott. för att få en blodsockermätare och träffa dietist.

Undrar om det fortfarande är så att man måste sticka sig i fingret 7ggr/dag??

Kommer aldrig glömma så ont jag hade i mina fingertoppar i slutet av förra graviditeten! 😦

image

Idag då!

Jag och Alvin gick upp redan innan 8 imorse. Vi hade lite att göra innan vi stack på bio för att titta på Alvin och gänget 4 men syrran. Så kul! Och så bra film!

Jag älskar Alvin och gänget! Därav Alvins namn! Haha ❤

image

Resten av dagen har jag städat och fixat här hemma. A. jobbade till kl 18 och när han kom hem åt vi mat, passade på att ta en kopp kaffe på balkongen medan solen fortfarande värmde på den sidan. Sen, har jag bara deckat i soffan och väntar på sov dags!

Imorgon är en ny vecka! :)
Denna veckan har lite mer att komma med!

Mosters lilla pingvin fyller 2 år den 27. Sen har vi valborg och 1 maj!
1 maj innebär också A’s födelsedag! Och vet ni! Jag har INGEN SOM HELST ANING om vad jag ska köpa i present! 😦

Tips någon??

Mer inspirerande läsning:

Nur heter jag, mamma till Alvin som är 4 år gammal. Bor i en av Skånes finaste stad, Helsingborg, med man och vår prins! Vi är en helt vanlig familj utan några större överraskningar. Bor i lägenhet i stadens finaste område och drömmer om hus en vacker dag. Ni vet, ett litet familjehus på markplan med gård och allt! Bloggen handlar mycket om vår vardag, Alvin och kommer handla mycket om graviditet #2! Välkomna in i mitt liv! – Mamma Till Alvin