Nur heter jag, mamma till Alvin och Elvin. Bor i en av Skånes finaste stad, Helsingborg, med man och våra prinsar! Vi är en helt vanlig familj utan några större överraskningar. Bor i lägenhet i stadens finaste område och drömmer om hus en vacker dag. Bloggen handlar mycket om vår vardag, Alvin och Elvin samt en del om min viktnedgång med Lchf! …… Välkomna in i mitt liv! – Mamma Till A & E

Add Comment Register

Fänkålste – Mot kramper/Kolik

Kom på en sak här som funkar iaf på min son..så jag tänkte dela med mig så ni andra mammor kan pröva och se om det hjälper..

Det är såhär att när jag för ca 2 månader sedan åkte ner till Bosnien med Alvin så hitta vi inte Nan1 med omega 3 & 6, det fanns bara med bifidus och HA .. vilket jag inte kunde ge honom.. Så jag var tvungen till att köpa nytt därifrån, vilket han reagerade på. Han fick till slut kolik av det.. Ni vet, när en bebis har kramper i magen å så..

Jag hade som tur med mig Minifom-droppar men de hjälpte inte så värst bra när vi bara tog dom.. så vi träffade doktor och frågade vad som kunde hjälpa.. Då sa dom att HIPP (ni vet de märket för barnmat osv) har fänkålste för bebisar som är bra mot kramper / kolik..

Så vi köpte det och jag gav en – två flaskor om dagen till Alvin.. och bara EN gång om dagen gav jag honom Minifom-dropparna. Ibland gav jag inga droppar alls utan bara teet. Och det hjälpte faktiskt. I mindre än 10 dagar höll ja på så varje dag och det blev mkt bättre. Jag fortsatte för säkerhettskull eftersom ja va lite rädd att de skulle komma tillbaka.. Och det hjälper, han bajsar normalt, har inga kramper i magen och äter normalt oxå..

Jag har märkt att teerna inte säljs så värst bra här i Sverige så man kan kanske inte köpa dom i vanliga affärer så som ICA, Willys, Maxi osv. Vet heller inte om Apoteket har dom.. Jag har iaf inte hittat teerna i någon av dom affärerna men i jätte många affärer där dom kör in varorna från utlandet finns det att köpa.. Tex en polsk affär här i Helsingborg har dom, vilket jag blev glad över då jag bara tagit med mig 3 pack från bosnien.

Så kolla runt, se om ni hittar det eller kan beställa hem från nätet, prova! Jag är jätte nöjd och ska fortsätta ge honom teet. :)

PICT0357

Såhär ser packet ut. Här står det ju på Bosniska så lite svårt å läsa kanske. I vilket fall som helst så heter det FÄNKÅLSTE på svenska – så fråga efter det!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio × = 27