Nur heter jag, mamma till Alvin och Elvin. Bor i en av Skånes finaste stad, Helsingborg, med man och våra prinsar! Vi är en helt vanlig familj utan några större överraskningar. Bor i lägenhet i stadens finaste område och drömmer om hus en vacker dag. Bloggen handlar mycket om vår vardag, Alvin och Elvin samt en del om min viktnedgång med Lchf! …… Välkomna in i mitt liv! – Mamma Till A & E

Add Comment Register

My day with THE surkärring from Skatteverket…

Okej, såhär var det alltså…

Runt 10 imorse drog jag hemifrån… Skulle till familjerätten för å få påskrivet och fastställt faderskapet… När vi var färdiga med det bad jag kvinnan jag hade möte med se om Alvin blivit registrerad, eftersom de kunde komma åt skatteverkets sånt grejs…

Så hon gick och skrev ut hans personbevis or something och det visade sig att dom lyckats registrera efternamnet men INTE förnamnet… TVÅ veckor har gått sen jag skickade in papperna!! Ja höll på bli galen! Å påtal om galen så blev ja så jävla arg att jag tog den snabbaste bussen ner till skatteverket och ville prata med någon av handläggarna där..

Denna bosniern som jag skäms över så sjukt mkt (alltså handläggaren som jag fick prata med) var en h*lvetes j*vla kärring som var så sjukt otrevlig med näsan uppe i himlen och svävade fritt precis som om hon ägde hela stället – stället? NEJ… VÄRLDEN!! Åhh!

Jag kom in dit och äääääven fast jag var så arg så försökte jag ta det lugnt och inte hoppa på henne, eftersom det inte var henne jag pratade med förra gången utan en annan surkärring.. Så jag frågade snällt om hon kunde kolla varför han inte blivit registrerad, varför hans efternamn blivit det men inte namnet.. Så sa hon (skriver ner snacket mellan oss)

– Ja men faderskapet är inte fastställt, sålänge det inte är det så kommer han inte bli registrerad heller å så himlade hon med ögonen…

Jag: – Vad har faderskapet med saken att göra, jag är ensam vårdnadshavare, pappan är nere i bosnien!

Hon: – Det gör inget! Barnet har väl ändå en pappa!

Jag: – Ja men han har inget med saken att göra, det är jag som är vårdnadshavaren, alltså är det jag som bestämmer över honom!

Hon: – Jag är ledsen men så är det.. Och nu är det inte mkt personal här, du förstår vi hinner inte med allt, vi vill ha semester oxå! Men jag ska kolla om det står något om detta… (så tittade hon och blev knäpptyst)

Jag: – Jaha. Det vill ni. Ja det vill jag oxå, och jag ska ha ut pass till honom innan den 15.. så när blir detta färdigt?!

Hon: – Hmm.. ja alltså det kan ta jätte lång tid.. allt från 4 till 6 veckor..

Jag: – *flin* .. kul att du säger en sak när hon som hjälpte mig fylla i papperna här på skatteverket sa en annan.. Det är bra att ni kan ert jobb här…

Hon: – *helt tyst* … Ja, jag är ledsen.. Jag har inte tid nu, du får ringa till våran kundtjänst… jag har en kö som väntar och vi är inte alls många här idag… (Vände ryggen och gick)

Så jag tog mina papper och drog raka vägen hem.. Tänkte fan i mig denna gången jävlas ni INTE med mig! Så jag ringde till skatteverkets kundtjänst och blev kopplad till nån stad ovanför Stockholm. Jag förklarade situationen och hon bad mig vänta… Det gick 1-2 minuter och kvinnan som jag pratade med sa ”Sådär ja, nu har jag bett en handläggare registrera honom… det ska inte ta mer än 5 minuter.. Vill du så skickar vi ett personbevis till dig, men det kan ta upp till 3 dagar, annars får du det direkt i handen i skatteverket..”

Jag tackade henne jätte jätte mkt!! 4-6 veckor?!?!?!?! Kyss mig någonstans!! Det tog inte ens 5 minuter! så hur svårt var det egentligen????

Efter samtalet med henne ringde jag till passexpeditionen för information.. om jag behövde ha med mig nått speciellt eller så.. Inga problem sa hon jag pratade med, det behövdes bara ett personbevis på honom eftersom namnet inte kommit in i deras system än..

Så jag klädde på Alvin och drog med mig mormor.. Först ner till skatteverket, fick personbeviset och sen tog vi bussen ner till polishuset! :)  … Min lilla älskling var jääättte duktig! jag trodde han skulle skrika men det gjorde han inte! ♥

3 reaktioner på ”My day with THE surkärring from Skatteverket…

  1. vadå vill ha semester hahaha dom kan fan inte ta semester under den tiden de måste jobba. Vem tar semester i förväg! tur att det löste sig!!!

  2. Men jisses! Ännu ett bevis på att vissa människor faktiskt inte borde ha det jobb som dom har :o Skönt att det löste sig snabbt ändå, men tråkigt att man måste krångla så för en sak som egentligen är så simpel…
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


två + 5 =