Nur heter jag, mamma till Alvin och Elvin. Bor i en av Skånes finaste stad, Helsingborg, med man och våra prinsar! Vi är en helt vanlig familj utan några större överraskningar. Bor i lägenhet i stadens finaste område och drömmer om hus en vacker dag. Bloggen handlar mycket om vår vardag, Alvin och Elvin samt en del om min viktnedgång med Lchf! …… Välkomna in i mitt liv! – Mamma Till A & E

Add Comment Register

VILKEN UNDERBAR DAG

Idag  har vi bara varit ute! … Så skönt! … Först planerade vi att åka iväg till Busfabriken en stund men ångrade oss på vägen dit så vi åkte tillbaka hem och hämtade filt, fika och en boll. Därefter åkte vi ner till stadsparken och satte oss ner i ”halvskugga” bland alla andra småbarnsfamiljer.

Det märktes på Alvin att han tyckte om det. Det gjorde jag för den delen också. Vi orkade inte vara inne när det var sol och 20+ grader ute! Lika bra att ta chansen och njuta av så här soliga och fina dagar. Det lär väl inte bli många av dom denna sommaren iaf. :(

Synd att man inte ska iväg någonstans…

… Efter att vi varit i parken kom vi hem och åt snabbt. Därefter gick vi ut till lekplatsen här i närheten och passade även på att gå en runda runt kvarteret! :) .. Det fick bli dagens träning. Imorgon blir det träning i två omgångar – Morgon och Kväll!

Nu ska jag slänga in lite bilder från dagen idag och sen blir det sängen. Blir upp tidigt imorgon! :D

2 reaktioner på ”VILKEN UNDERBAR DAG

 1. Just det, pallbockar att ställa byrålådorna på är bra att ha och beroende på om du kör vattenbaserad eller oljebaserad så ska du ha penseltvätt (vatten) eller lacvknafta (olje).

 2. Är lite avis på dig allt som fått vara ute i solen! Jag har jobbat hela dagen och fick sola ansiktet i 5 sek typ innan solen gick ner… Men imorgon är planen att åka och bada direkt efter jobbet. Men måste först förbi min farmor och det kan dra ut på tiden ibland… (läs jämt) ;)

  Nu ska vi se om jag kan hjälpa dig med ditt måla-om-byrå-bekymmer. :)
  Ett tips på hur du kan se om det är fanér ”falskt trä” är om det finns några skavanker på byrån som inte ser likadana ut som ytan. Är det ingen skillnad är det troligen äkta trä. Furu gulnar ju lite lätt av sig självt. Eller så mejlar du över en närbild på byrån till mig så kan jag försöka se vad det är. Blir enklare att säga om du ska slipa lr ej. Men annars så tycker jag du kan tvätta av med en trasa (målartvätt om man vill vara duktig) och sen slipa lite lätt så du rugglar upp ytan lite grann. Det är för att färgen ska fästa bättre. Man vill ju inte måla 100 ggr liksom. ;)

  Sen målar du med grundfärg (de är alltid vita & matta) för att slippa slösa på den riktiga färgen. En sak att tänka på när du köper den riktiga färgen är om du vill ha en blank yta, halvblank yta eller matt. Ju mer blank den är så enklare är det att torka av om det blir fläckar osv. Är du osäker på färg så gå till en färgbutik, de kan allt!

  Jag kör med vattenbaserad för det luktar inte lika mycket som oljebaserad vilket är bra om man vill måla när man är gravid. Desutom bättre när det är barn i huset. Men se till att vädra ändå medan du målar. Lite saker som är att ha när man målar är handskar (om man slabbar som jag) täckplast lr papp för att skydda golvet när man målar. Penslar i olika storlekar, beroende på hur stor byrån är så kan det även vara bra med en roller. Ger ett mer jämnt och slätt resultat. Jag ska t ex använda roller nu när jag sma måla om en brudkista och tvbänk.

  Om du skulle vara intresserad av bilder på alla grejer som är bra att ha när man målar så säg till. Jag kan lägga upp det på bloggen isf. Typ en målar special. ;) Annars är det bara att fråga på!

  Kram, & tack för du gillar mitt målande. :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + 1 =