Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Tar det lugnt ..

2015-01-17 @ 10:06

Nu tar vi det lugnt här hemma..skönt. Ines sover, pappsen fick gå upp och lägga sig igen, han var så trött. Jag sitter här i soffan med varmt och värkande huvud, är också trött och ska vila senare. Kidsen är lugna för tillfället. Ungarna tyckte att det var morgon strax innan 6 och det var kolsvart ute…en lördag morgon…inte ok.

Jag tycker att det är dags att bli frisk nu!! Jag behöver ett sjukintyg till på tisdag, då har jag varit sjukskriven i en vecka.  Jag lär väl ringa vc på måndag. Jag har aldrig behövt ett sjukintyg förut ! hur går det till?? Blir det ett läkarbesök igen och sen får man sjukintyget? Sjukskriver man sig på försäkringskassan?  Arbetsgivaren lär vilja se sjukintyget eller?

Men jag tycker ju att jag borde bli frisk tills dess! :-(

image

image

image

image

image

Semlor!

2015-01-16 @ 16:43

Mums!

image

image

Dagens Ines!

2015-01-16 @ 16:41

Den här lilla busungen är så underhållande, hon gör så roliga grimaser och bus. Idag hann hon stoppa kulor av hundmaten i munnen. När man säger ”ajaj ” så garvar hon åt en och drar iväg som ett skott.

Häromdagen stod hon upp själv och hon  trodde nog att hon höll i sig i en stor plastlåda men i själva verket stod hon helt själv och bar hela jävla lådan!  Min fina tjej! ♡

image

image

image

Ensambarn och vikten av en nära vän

2015-01-15 @ 22:49

Undrar hur mitt liv hade sett ut om jag aldrig hade fått syskon? Jag är äldst av 4 barn. Det hade nog varit väldigt ensamt för mig, jag har aldrig varit bra på att få massa vänner, mycket pga mina svårigheter, social fobi mm. Jag vet att jag är en bra vän men har sällan fått chansen att vara en. Jag har extremt svårt för att lita på människor.

Men som tur var fick jag tre syskon varav den ena är en pseudotvilling till mig (tätt i åldrarna). De betyder mycket för mig, bandet till min syster Denise känns starkt och speciellt. Ibland känns det som att vi är tvillingar, vi har alltid funnits där tillsammans och förstår varandra, har samma humor och ofta säger vi exakt likadana meningar i kör. Hon är med andra ord inte bara en syster/pseudotvilling utan min bästa vän! Tack vare de känner jag mig inte ensam.

Därför har det varit viktigt för mig att mina barn ska ha sina syskon och gärna tätt. Det är såklart ingen garanti att de kommer vara tajta och att de ens kommer vilja umgås som vuxna, men de har i alla fall aldrig varit ensamma och jag hoppas att de kommer umgås mycket med varandra som vuxna och ha en bra syskonrelation.

Jag tycker absolut inte att det är fel att vara ensambarn eller att ”bara” skaffa ett barn, nu utgår jag bara från min egna upplevelse. Jag är glad för mina syskon. Det finns goa vänner och kollegor också men vi ses inte ofta och jag har nästan aldrig haft den där riktigt nära relationen till en vän.

Nu har jag funnit härliga Katta här i byn som egentligen är från Jämtland. En klasskamrat från grundskolan som är tillsammans med denna brud. Där kan jag känna att hon är en riktig vän och vi ses ofta :-) Det som gör mig så himla ledsen är att när som helst kan de flytta upp till Jämtland om de hittar drömhuset. :-( Det är svårt att få nära vänner som vuxen tycker jag, eller vad tycker ni?

Har ni nära vänner? Är de barndomsvänner eller har ni faktiskt fått nya vänner som vuxna?

Det måste vara riktigt svårt att flytta till en annan stad som vuxen och inte känna någon! För mig är det inte viktigt att vara jättesocial, att synas och höras på stan och krogar, att ha massa kompisar. Jag tycker att jag har det riktigt bra idag, speciellt så länge Katta, Tobbe och lille Valfrid bor kvar här. Jag har bra kollegor när jag jobbar och nån gång kan vi ses på fritiden, jag har mina syskon och bästa vännen Denise, vännen Katta och så tycker jag om att se tre goa familjer som har barn i samma åldrar som vi har. Dessa tre familjer förstår precis hur vi har det med att leva ett småbarnsliv, husliv och jobb. Det är makens vänner från början men jag är glad att jag får vara med nu 😉 Det är alltid de som kommer på ”barnkalaset” när våra barn fyller år och vi kommer på deras kalas. När vi finner tid så ses vi hos varandra på en fika eller middag. Riktigt trevligt även om det tyvärr inte är så ofta, alla har vi mycket att stå i och vi bor inte jättenära heller.

Sen får jag inte glömma alla fina läsare/bloggvänner, tack vare min blogg har jag funnit många fina människor som jag väldigt gärna skulle vilja bo granne med!!! Jag känner mig social när jag får kika in här och se era kommentarer, följa er tillbaka på era bloggar, Instagram och mailen. Det betyder mycket det också! Jag tycker det har varit lättare att finna likasinnade här än i verkliga livet. Tråkigt att många oftast bor väldigt långt bort och sen är det väl så att alla andra har sina vänner och kompisar redan. Men det är skitkul att ”umgås” lite på det här sättet också. Kram till er!

Är det viktigt att ha många kompisar eller en väldigt nära vän? Det är så olika hur man är som person. Är väldigt tacksam över alla människor som finns i mitt liv!!! Det var mycket mer ensamt förr…

Förresten satt jag nyss och bölade när jag såg ett avsnitt från ett BB-program. Fyfan. En nyfödd Madelyn var tvungen att operaras direkt pga hjärtfel och kommer få göra flera operationer i sitt liv. Jag led såå med föräldrarna och var tvungen att pussa extra på lilla Ines nu när hon vaknade. Jag är så oerhört tacksam över att jag har fått tre friska barn!

 

image

Syster/moster Denise ♡

image

Marabou Japp!

2015-01-15 @ 19:31

Chokladmissbrukare som jag är så bara MÅSTE jag prova marabous nyhet!!! Men har inte hittat den ännu på Maxi dock..

Såg förresten reklamen om Familjen Annorlunda!! Äntligen! Men jag hann inte se när det börjar haha..Är det någon mer här som ska se programmet? Det var bra familjer med tycker jag. Vilken familj gillar ni mest?

 

japp

Inte tajta byxor?

2015-01-15 @ 19:22

Vad tycker ni om de här byxorna?? Jag tycker de var snygga och såg bekväma ut hehe. Men min karl tycker inte alls om byxor med ”lite häng” men de är ju så sköna och snygga också. Jag är lite allergisk mot jeans och stela byxor just för att det inte alltid är så bekvämt, men snyggt är det ju. Var de snygga eller inte? :-)

 

Halens

Halens

141563013210189091-product-magnify-large 141563187654218884-product-magnify-large

Suck..

2015-01-15 @ 13:53

Aj vad huvudet värker fast jag har tagit 2 alvedon och febern är över 38 grader. :-(

Har ni börjat längta till våren? Det gör jag, älskar våren, den är så himla mysig och så har man hela sommaren framför sig. Undrar vad som händer denna sommar? Vi brukar ju alltid ha lite projekt oftast ute. Förra sommaren var det staketet och att ha en nyföding hemma 😉

Vi har pratat lite om att bygga om trappen ute till något slags utehall, smälla upp väggar, dörr och enkla fönster. Förstå vad smidigt att slänga av sig leriga kläder där, ställa en lerig/blöt vagn och arbetsskorna istället för att släpa in allt detta i den vita hallen, torka av en lerig hund där. Och sen startar förhoppningsvis projekt ”bygga nytt barnrum” snart om ekonomin tillåter. Har världens renoverings-abstinens! Att också göra ett nytt rum som inte funnits tidigare är lite extra spännande.

Har ni några speciella planer inför sommaren redan nu? :-)

väntar på att få använda dessa till Ines, till våren

väntar på att få använda dessa till Ines, till våren

IMG_20130702_153745 IMG_20130708_161812

Gamla minnen

2015-01-15 @ 11:47

Den här fina ramen fick jag i julklapp!  Den gjorde sig bra i hallen. Jag har insett att alla tavlor är fyllda med foton på barnen, kylskåpet och alla ställen syns foton på barnen och från hur livet är idag.

Så denna tavla har bara fyllts av gamla minnen från tiden då vi inte hade barn och t.o.m när vi inte var ett par.

Jättekul att titta på ibland och minnas tillbaka istället för att fotona /minnena ska ligga nedpackade i ett gammalt fotoalbum som man sällan tar sig tid att bläddra i.

image

image

Japp..det är stökigt.

Foton!

2015-01-14 @ 15:06

Nu är de här! De hänger på väggen nu 😛

image

image

image

image

image

image

image

image

Feber dag 15..

2015-01-14 @ 10:10

Igår kväll mådde jag riktigt dåligt. Huvudet gjorde väldigt ont, men inte som vanlig huvudvärk. Helt plötsligt började det ömma och göra ont under hakan upp till öronen, är det halsmandlarna?  De kändes jättesvullna och gjorde ont. Febern var högre.

Undrar om man kan lita på läkaren?  Jag tycker att jag borde ha fått nånting eftersom kroppen inte verkar fixa detta själv. Det blir ju värre bara. Hur länge ska man gå såhär? :-(
Behöver jobba också, plånboken gillar inte detta!

Karln åkte iväg och gör ärenden. Våra foton/tavlor är färdiga och ska hämtas på stan. Sen har han återbruket och Ica också. Han måste köpa Alvedon igen för nu tar jag dubbel dos och så måste han köpa nyheten från marabou, marabou Japp!!!!! 😉

Har jag tur följer syster med tillbaka. Det jag har verkar inte smitta. Ingen har varit sjuk och ingen är sjuk, bara jag…

image

Jag har tur som får vara med den här älsklingen iallafall!

image

image

Mer inspirerande läsning: