AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

ALSIRAS FÖRSTA GODISBIT

Mina nerver fortsatte sättas på prov…

För er som hänger med i svängarna här vet ni att vi var på väg till IKEA igår. Och ni som verkligen håller koll vet att jag varit på väg dit typ tusen gånger senaste månaderna, men liksom aldrig kommit dit av olika anledningar. Kan härmed berätta att gårdagen inte var ett undantag. Men såklart att min ”toppendag” även skulle sluta i samma anda den började.

Igår var jag i alla fall nära att komma till IKEA. Satt i bilen på väg dit när allt sprack. Närmare bestämt befann vi oss på motorvägen. Strax innan vi åkte stannade vi till och köpte en tetravälling till Alsira eftersom jag missat ta med det, passade då även på att köpa en Snickers till Simon och en Twix till mig. Var så himla sötsugen.

Simon satt i baksätet med Alsira medan jag satt där fram och körde. Helt plötsligt hör jag hur Alsira hostar konstigt, som om hon har något i halsen, och ber Simon avsluta samtalet för att kolla vad hon håller på med, om hon satt något i halsen. Det är mörkt i bilen så Simon ser knapp och tänder lampan för att försöka se.

Paniken sprids i hela mig när han säger att hon fått tag i hans Snickerschokladbit och bitit bort stora delar av pappret och chokladen. Framme vid ratten var det verkligen vidrigt att sitta under den här tiden och jag letade febrilt efter ett ställe att köra av. Alsiras konstiga hostningar fortsätter och jag försöker lugna mig med att hon får luft i alla fall.

Lyckas i alla fall tillslut stanna, rusar och lyfter ur henne och springer fram till en lampa vid en lägenhetsport. Bänder upp stackarns väldigt ”chokladiga” mun och ser uppe i gommen en stor vikt pappersbit. Jag in med fingret och fiskar ut den, kändes som jag rev henne med nageln och lilla älsklingen blir så ledsen.. Fy dumma mamma, men egentligen snälla ju..

Direkt efter ser jag att munnen och halsen är tom och jag försöker få i henne så mycket vatten som möjligt så att det liksom ”sköljs” rent och om nåt irriterar där nere, åker med ner.

Jag dubbelkollar hela henne, man vet ju också att jordnötter (nötter) ska man ta det lite chill med innan de fyllt 1 (till och med 3 va?). Men det verkade inte vara någon allergireaktion där inte, så nu vet vi att hon tål jordnötter i alla fall! Väl inne i bilen igen verkar hon må hur bra som helst, jag däremot är helt slut i skallen, Simon med för den delen, så vi åkte hem.

Väl hemma var det välling och gos sen deckade sötisen i sängen pronto, med nya smakupplevelser i bagaget. Så Alsiras första godis blev alltså Snickers. Snickers med pappret kvar. Inte helt enligt planerna.

snickers

Tacka gudarna att hon har tänder både uppe och nere för de där nötterna är fasen inte små!

Vill tillägga att mitt i allt tumult när jag sitter där på gatan och fiskar i Alsiras mun, kommer en mamma med barnvagn springandes mot oss och frågar om allt är okej, hon ser helt förskräckt ut, kan tänka mig att det hela såg rätt dramatiskt ut. Och just såna där människor, de tillhör mina favoriter, de som vågar ingripa och hjälpa. Det hade ju kunnat röra sig om sekunder, att jag var ensam och inte kunde ringa ambulans. Tack underbara kvinna!

4 reaktioner på ”ALSIRAS FÖRSTA GODISBIT

 1. shit va jobbigt sånt är! man får ju panik!!
  vilken tur att allt gick bra iaf!
  det går verkligen inte ha nånting framme för allt ska in i munnen.. och att de lyckas käka upp grejer med papper på. det var ju bra gjort av henne, haha!

  söt mage du har förresten! blir lite avis.. :)

 2. Fy vad hemskt!!!! jag får rysningar , vet precis hur du känner dig efteråt . Allt är liksom tomt och man är helt slut som om man sprungit flera mil !! Tur att allt gick bra med lill tjejen.

  Och till något annat ha ha ha jag höll på och dö av skratt då du skrivit flytande snopp på mitt inlägg ha ha ha ha ..

  Ha en bra dag :)

 3. Jäklans busunge!

  Nä, tycker hon borde börja med Raider istället, utan nötter! :)
  Tur det gick bra för lilla hjärtat å att hon har världens bästa mamma och pappa som finns där! :) Puss älskade syster
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 × = tjugo sju