AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

Bäbis på Mage – När & Hur?

Sist när vi var på BVC, närmare bestämt i måndags, så testade barnmorskan att lägga över lillskrollan på mage för att visa mig – skrajaste mamman i stan som är fullkomligt livrädd för den där hemska otäcka spädbarnsdöden – hur hon kan träna sin nacke. Jag gjorde mitt bästa för att hålla mig sansad, tyckte det såg jättejobbigt ut för min älskade bebis att ligga där och kämpa för att hålla upp lilla huvudet.

Begriper självklart att det är bra träning för nacken å så men kan ändå inte ta bort min oro och jag ändå känner… Och jag vill ju såklart att hennes nacke ska växa sig stark så igår skulle jag göra ett försök här hemma, vilket slutade i katastrof! Jag begrep liksom inte hur jag skulle lägga henne på mage, alltså hur jag skulle hålla henne. Vågar jag släppa huvudet då?! Eller faller det liksom framåt för mycket då? Tillslut i alla fall med fullkomligt värdelös teknik fick jag över henne på mage på skötbordet. Och vad händer då? Jo hon måste lagt pannan på nåt sätt och sedan när hon försökt lyfta upp huvudet ”dragit pannan” i underlägget på skötbordet så det nästan blev som ett sånt där ”brännmärke”, ni vet såna man fick på gymnastiken som liten när man halkade till i gympasalen med kortbyxor, det bränns till liksom! Aj aj…

Hon började gallskrika till min stora förfäran! Jag tog upp henne och trösta henne så mycket jag bara kunde och det var med gråten i halsen jag satt där. Tror aldrig jag känt mig så elak! Hon som var så glad innan och allt!

Bild 2011-02-23 kl. 09.43 #4

♥♥♥

Men skam den som ger sig så idag skulle jag göra ett nytt försök, lade upp mjukt på golvet och med lite bättre ”lägga på magen teknik” fick jag över henne mycket smidigare idag. Men så fort hon låg där blev jag helt livrädd och inbillade mig att hon både blev blå (vilket hon inte blev!) och andades konstigt…  Herre gud, jag är sju helt paranoid!

Hur gjorde/gör ni med era småttingar? När började ni att lägga dem på mage?

Jag tänkte jag skulle lägga henne på mitt bröst sedan, när jag ligger ner själv för att lättare kunna både få upp och ner henne om jag grips av oro!

9 reaktioner på ”Bäbis på Mage – När & Hur?

 1. Liam hatade att ligga på mage. Men vi försökte ändå ha honom på mage lite då och då, dock lite för lite kan jag tycka. Så fort han skrek var vi så snälla och vände på honom igen. Så någon riktig träning blev det aldrig. Men nu klarar han det så bra själv ändå. Så jag vet inte hur viktigt det är att han dom på mage. Men som sagt, du kan ju ha henne på mage på din egna mage :) Känns säkert tryggare både för bebis o dig :) När du minst anar det rullar hon över på rygg själv.. det känna oftast bättre :)

 2. Tror jag började lägga dem så runt en månad gamla. Det brukar inte vara så poppis bland småttingarna. Sen sov båda på magen småningom.

 3. Vi har haft Lowa på magen både på golvet på filt, i babygymmet och på våra magar ända sedan hon föddes. Hon har hållt sitt huvud själv sedan någon vecka tillbaka (vid 6 veckor)..hon vrider sitt huvud till sidan så hon kan andas och somnar ibland på sin arm. Se till att lägga armarna framåt för de flesta orkar inte dra dem framåt själva..
  Hon gillar det nog – prova varje dag, det brukar vara bra för magen att få lite ”massage” på så vis..
  KRAM

 4. Det gjorde jag nog rätt tidigt kanske efter 1 vecka för att se hur hon gjorde. Fast då körde jag på mitt bröst och hon blir alltid lika arg när det inte blir som hon vill hehe. Jag tror inte plötslig spädbarnsdöd händer om man är med bebisen hela tiden utan det är bara om hon skulle ligga på mage och hamna med ansiktet ner i underlaget och på så sätt kvävas men jag kan ha fel.

 5. Det är ju smart att lägga henne på bröstet som du beskriver. Jag fick också svaret när jag sa att han inte tyckte om att ligga på mage för att träna nacken att dom tränar den bra ändå. Varje gång man lyfter upp dom och när man bär dom på axeln. Men förstår din oro men det kommer inte hända något :)
  Jag bor i Kärrtorp ungefär vid Blåsut. Ni bor i Enskede?

 6. Killen här hemma använder nacken jätte mycket. En sak jag märkt är att när jag håller honom för att rapa över axeln så har jag ingen hand direkt bakom nacken utan jag lutar mig lite bakåt och lägger min kind emot hans huvud (ifall han skulle svinga huvudet bakåt). På detta vis får han träna nacken då där inte är någon som håller fram hans huvud hela tiden.

  Sen kan du lägga henne på din mage/bröst när du ligger ner. Så kommer hon försöka lyfta huvudet lite, eller lägga henne i soffan på en mjuk filt. Ha nappen till hands också! :)
  Kram på er

 7. Stressa inte med att lägga henne på golvet eller skötbordet. Gör som du själv skriver, lägg henne på ditt bröst, hon kommer träna nacken där också, och sen när du känner dig redo så prova på en filt eller så. Hon känner din oro och då blir det bara fel.
  Har inget minne av att jag hade bråttom att lägga ner Albin på mage på en filt, han låg på oss, och han hade super stark nacke :)
  Kram

 8. Våran stora tjej gallskrek så fort jag la henne på magen och med min psd nojja så skippade jag det. Istället så la jag mig på soffan med henne över bröstet och nyfiken som hon var så vart hon tvungen att lyfta huvudet för att kika på mamma. sen kan dom träna nacken när dom är uppräta oxå tex. när när man bär dom upp mot axeln så dom kan kika över, då kan dom oxå vila lite mot axeln om dom vill.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju + 7 =