AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

…det börjar hända saker!

2 cm öppen! Nu kör vi bäbisen!

Hamnade på förlossningen igår för då jag nojjade mig över att inte ha känt min lilla bebis sparka som hon brukar. De är så underbara med att ta emot en och ta en på allvar på SÖS! Kopplades upp på CTG, vilket såg normal ut och sedan blev det ett ultraljud för att se rörelser. Rörelserna var vaga och hon var inte alls lika livlig som hon brukar. Läkaren trodde verkligen inte att det var någon fara men bad oss ändå komma tillbaka en dryg timme senare.

Så Simme och jag tog en grekisk middag på söder för att fördriva tiden.

Väl tillbaka kopplades nytt ultraljud på och nu fick vi se en riktig kick och jag kände några välbekanta hälsningar från lillan igen :) Kändes underbart! Jag fick lite sammandragningar där jag låg och den nya läkaren som var överläkare, frågade om fick kolla livmodertappen och ja såklart vi hon gjorde det. Snabbt som ögat gick det och ett blodigt finger drogs sedan ut. Lite scary men det var tydligen normalt. Jag var öppen 2 cm så lite saker har med andra ord börjat hända!

Fick på mig den största och tjockaste BLÖJAN jag sett när jag stapplade därifrån. (Inser nu att tipset om att ta med egna bindor till förlossningen är en mycket bra idé!). Simon som längtar som en tok (å jag med såklart!) till hon kommer frågade även henne, om vi kunde snabba på allt och svaret blev långa promenader. Så det var bara att vid 23-tiden när vi kom hem klä på sig och ge sig ut å traska en timme. Men ingen bebis inatt!

Däremot känns det lite molande i både mage och rygg, något som inte kännt så mycket av innan. Läkaren sa också att genom att stoppa upp fingret så där kan snabba på processen så nu jädrar håller vi tummarna!

Snabbt ska nu ett skolarbete avslutas sen ska här hållas igång idag – storstädning står överst på dagens planering!

6 reaktioner på ”…det börjar hända saker!

  1. ÅHH vad roligt!! men jag blir ju avundsjuk måste jag ju erkänna. Här är ingen bebis på väg vad jag vet så jag blir snart galen!. Har skottat snö och gått långpromenad men inget verkar hända, funderar på att köpa hallonblandste idag men vi får se. Är förövrigt vecka 40+0 idag:). Vilken vecka är du i?…kram kram

  2. Åh lyllo dig 😉 Här händer inget. Merän en massa oro. Min kille rör sig inte alls mycket, knappt överhuvudtaget. Hela dagen igår var det väldigt lungt där inne och nu på morgonen, nadda! Försöker väcka honom och funderar nu på att ringa förlossningen :( Hoppas de tar emot mig lika väl. Är seriöst orolig nu… Lycka till. Hoppas din bebbe kommer snart och min med 😀

  3. Åh! alltid lika spännande när bebisar är på väg :) . Visst det där blöjorna kommer väl till pass lite senare och de där sexiga nättrosorna är bra de med.

  4. Vad roligt! Hoppas att det inte stannar av nu då, det kan ju göra det.

    Hmm, ja egna bindor är bra. Men jag lovar att du kommer behöva de där blöjorna i början. Avslaget är inte nådigt 😛
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 − ett =