AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

EFTERFORSKAR

En grej slog mig precis. Eller rättare sagt två. För det första så vägde inte Alsira 3225 gram när hon kom ut som jag skrev i föregående inlägg, utan 3625 gram. Allstå var hon 400 gram större än bebisen i magen om läkarens beräkningar idag stämmer.

För det andra, när jag väntade Alsira var jag också sent i graviditeten inne och gjorde ett tillväxtultraljud. Tror det var av samma anledning som idag, minskade fosterrörelser. Minns då att enligt läkaren som gjorde ultraljudet var Alsira också en ”stor och rejäl bebis”, något som senare när hon kom ut, inte alls visade sig stämma. En liten plutt var hon ju inte (eller jo det var hon, men i ”nyföddmått” mätt inte!) med sina 3625 gram, men knappast säger man väl att en bebis under 4 kilo är en ”jättestor” bebis.

Hur som haver så letade jag i mina papper och hittade att jag var inne på ultraljudet exakt en dag senare i graviditeten än idag med nuvarande bebis. (Hängde ni med?) Ultraljud idag v.36+2, med Alsira ultraljud v.36+3, komiskt va?!
Det roliga är att måtten med de båda är väldigt lika! Alsiras mått är till och med större, vilket känns betryggande i födselsynpunk för endast min egen del!

Alsira var då beräknad till 3472 gram till skillnad från Bebis Nr.2 med sina 3287 gram. Alsiras lårben var 3 mm längre, hennes huvud 2 mm kortare i diameter och hennes buk 5 mm bredare.

Så med andra ord, kan man utifrån dessa mått och Alsiras faktiska födelevikt ändå tro (och hoppas) att bebisen även denna gång kommer falla inom ramen ”typiskt standardbebis”! Det är i alla fall vad jag kommer ställa in mig på när det är dags att klämma ut den ”lille”. Eller ”lilla”!

20120220-155124.jpg

20120220-155136.jpg

En reaktion på ”EFTERFORSKAR
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem − 2 =