AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

HÄR SKA INTE VACCINERAS!

Så glad jag är över att jag inte lät mig luras av den fräcka tanten inne på VaccinDirect på St Eriksplan igår! Enligt en mycket trovärdig vaccinsjuksköterska på Norvia vaccinerar man aldrig ett barn under 9 månader med MPR-vaccin då det inte finns några bedrivna studier på hur så små barn reagerar mot vaccinet. Vaccinet i sig är rätt ”tufft” och bedömningen är därför, av vaccinläkare, att innan 9 månader är barnen ej redo att klara av sprutans dos.

Vid lunch ringde även min fantastiska BVC sköterska Lena, på BVC Knoppen, skönt att få tala med henne och höra samma svar där! Hon blev helt förskräckt när hon hörde vad hon på VaccinDirect sagt, och återigen kom det sorgliga i historien fram – försäljningen av ett vaccin, försäljning före ett litet barns bästa. Osmakligt.

Har även i mitt efterforskande fått tips från en barnsjuksköterska om internetsidan reseradet.se, en sida som främsta vaccinationsläkaren på Karolinska använder sig av vid rekommendationer av vaccin när man ska ut och resa. Vad beträffande Aruba så är mässling ej nämnd utan enbart i första hand Hepatit A och B.

 

Så puh säger jag och hoppas och ber till gudarna att vi inte stöter på
några mässlingar i Amsterdam där vi byter flight!

 

4 reaktioner på ”HÄR SKA INTE VACCINERAS!

 1. Tack!

  Och S J Ä L V K L A R T ska du få komma med i bloggen på söndag! 😀 Ska lägga upp en riktigt snygg bild på dig! Hörde att du och Simme skulle grilla – najs!!!

  Ses då! Kraaaaaaam & Häsla Mary

 2. Som jag förstod det får även barnen antikroppar om mamman har blivit vaccinerad. Då har du antikroppar i blodet som överförs antar jag.
  Det verkar vara anledningen till att man väntar tills barnet har blivit 9 månader med att vaccinera. Ifall man gör det tidigare så får inte vaccinet någon bra effekt helt enkelt. Och om man nu väljer att göra det mellan 9-12 månaden typ inför en resa måste man ändå göra om vaccinationen en gång till vid 18 månaders ålder, pga det blir ändå inte helt säkert. Men från och med 12 månaden ger vaccinet ett godtagbart och säkert skydd.
  Iaf enligt Smittskyddsinstitutet och det är säkert en trovärdig källa haha, men du kan ju läsa mer noga i stycket. Ses på söndag, då vill jag komma med i bloggen :-)

 3. Hej Erik,

  Tack för din kommentar och länk! :)
  Som jag dock förstått det får barnet endast antikroppar mot ex. mässling om jag varit smittad, vilket jag inte har, utan själv blev vaccinerad som barn, eller har jag missförstt det kanske?

  Kram kram!

 4. De flesta svenska mödrar har antikroppar mot mässling, påssjuka och röda hund i sitt blod. Antikroppar förs över till barnet via moderkakan och ger ett visst skydd mot infektion under spädbarnsåret. Om vaccinet ges för tidigt slås de försvagade viruspartiklarna i vaccinet ut av antikropparna och vaccinet får därmed sämre effekt.
  Enligt: http://www.smittskyddsinstitutet.se/vanliga-fragor/allmanna-vaccinationsprogrammet/massling-passjuka-och-roda-hund/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− två = 2