AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

Instruera spinning idag!

En om dan från å med nu!Två timmar drygt kvar tills jag ska iväg till gymet för att leda ett 30-minuters spinningpass. Sedan senaste passet har det hunnit hända mycket med kroppen. Jag fick häromdagen beskedet från min barnmorska att jag har fått diagnosen hypotyreos. Det innebära att min sköldkörtel producerar för lite av sitt hormon tyroxin, ett hormon som är otroligt viktigt för barnets neurologiska utveckling i magen. Så nu går jag inte bara på järnpiller utan också levaxin – tyroxin i pillerform!

Har hunnit gå 5-6 dagar sedan jag började med levaxinet, och har inte tränat sedan dess då jag känt mig rätt hängig och orolig över min nya diagnos, men idag är det dags! Ska bli spännande att se om pulsen kommer ligga lägre idag än sist. Ett av många symptom för tyroxinbrist är just andfåddhet och med det följer högre puls än normalt, så hoppas på bättring nu!

Ska även köra ett part styrkeset efter spinningen, måste hålla ryggen stark tills magen börjar bli riktigt stor & tjusig!

4 reaktioner på ”Instruera spinning idag!

  1. Hej!
    Eftersom jag är gravid så tänkte jag inte så mycket på att jag hade symptom för just tyroxinbrist, då det redan händer så mycket med de övriga ”gravidsymptomen”. Men såhär i efterhand så har nog en del av dem tillhört hypotyreosen/struman, däribland andfåddhet för ingenting, har känt mig extremt ledsen och deprimerad hela dagar utan att ha någon anlednig samt känt en enorm trötthet. Man går även lättare upp i vikt då en effekt av tyroxinbristen är nedsatt ämnesomsättning. Jag har gått upp några kilo men vågar inte säga om jag inte skulle gjort det ändå med tanke på graviditeten… Inbillar mig däremot att jag gått upp nåt oförtjänt kilo men vet inte!

    När blodprovet togs var jag i vecka 15, anledningen till att det togs var för att jag insisterade på att ta det då min moster lidit av det. De flesta barnmorskor gör inte dessa tester på gravida trots att det är otroligt vanligt! Fråga mig inte varför!
    Så be absolut om det om du känner dig orolig! Vad är det för symptom du känner av? Senare symptom av sjukdomen är hudtorrhet, frusenhet, svullnad i ansikte, viktöknig etc.

    Hoppas det går bra!

  2. får jag fråga vad du haft försymtom?OM du haft några? jag misstänker nämligen att jag har något fel ang detta…Tog man bara blodprovför att säkerställa diagnosen?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre − 2 =