AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

NAME-DROPPING PLEASE!

Alltså det här med namn.
Jag och Simon är (relativt) överens om flicknamn, om det nu blir en till liten go tjej (fast tänker inte avslöja! Hi hi).
Däremot pojknamn! Vad jättemycket svårare det är! Där bokstavligen talat typ hatar vi varandras förslag. Inte ens lite gillar han mina. Och inte ens lite gillar jag hans. Hur sjutton ska vi göra? Seriöst ligger jag varje kväll och går igenom alfabetet för att försöka tänka ut en fint namn på varje bokstav, men det är fasen omöjligt när jag ger mig på pojkarna.

namn

Har ni några fina pojknamnsförslag???
Sen vill man ju såklart att det ska ”passa” med Alsira, om ni hajar vad jag menar?!

19 reaktioner på ”NAME-DROPPING PLEASE!

 1. HEJ!

  Jag kommer från Göteborg men har inte bott där på 9 år så måste erkänna att jag är rätt kass på bra häng med småbarn! Men nu till våren skulle jag satsa på Slottskogen, där kan man promenera bland alla djuren och picknicka i solen! Sen finns ju det där stället Universeum, vet inte om det är nåt för småttingar, har faktiskt aldrig varit där själv, men kanske kan vara något? Sen är mitt favoritställe att promenera, speciellt nu när det går mot vår och sommar, i Botaniska Trädgården. Har du inte varit där ska ni verkligen gå dit!

  Lycka till i Götet!

  KRam kraM!

 2. Levi är en favorit som jag kan tänka mig att bjuda på. Levi och Alsira. Alsira och Levi. Levi Strand. Pöjken är ju fan känd i grannskapet innan han fyllt 6.

 3. Tack tack tack!

  Svar Josefine: Frans har jag tjatat på Simon om men han vill inte, så himla gulligt!

  Svar Malin – mamma till Emma, Sandra & Viggo: Leakim, det har jag aldrig hört! Måste ”smakas” på lite, sen Viggo, ja det är ju faktiskt superfint! My god, finns så många namn, kanske måste man vänta att se vad det är för någon som tittar ut, sen kanske det faktiskt rent av är en liten tös! :)

  Svar Emmet: Isak är verkligen jättefint det håller jag med om, dock så har mitt ex alltid snackat om att han vill ha en Isak så jag kommer typ alltid förknippa det med honom och August heter en av Simmes bästa polare vilket gör att han förknippar det fel, annars gillar jag det supermycket med! Så himla svårt med alla dessa associationer man har, för de stör verkligen mer än man tror!

  Kommer du/ni nåt till Sverige i sommar? Har ni vägarna förbi huvudstaden är ni välkomna att husera i vårt gästrum! :)

  Puss å kram!!!

 4. Jag gillar namnen Jake eller Andy. James har jag funderat en del på också.Jacob fast man utalar det amerikanskt (jag med mina amerikanska namn)

 5. Det här med killnamn var för mig inget svårt när vi vänta Viggo. Eftersom jag var helt säker på att det var en kille och som jag dessutom fick bekräftat i v 21 =) Så jag måste ju slå ett slag för Viggo 😉 Alsira och Viggo låter fint =) Sen har jag ett annat jag måste dela med mig av =) Leakim. Riktigt fint och ovanligt. Alsira och Leakim. Låter oxå bra =) Utöver det finns ju
  Leo
  Daniel
  Lukas
  Joh!annes
  Kevin
  Robin
  Simon jr 😉

  Ja listan kan bli lång 😛 Hoppas ni hittar ngt ni fastnar för =)Och stort lycka till när det väl är dags för liten att titta ut =D

  Kramar i massor

 6. vi har ett pojknamn men absolut inget tjejnamn…vi funderar allvarligt på Nora2 om vi får en tjej till, haha.

  Det är så svårt, det finns många fina namn men inget som riktigt känns helt hundra. Nu har ju vi 4 månader kvar innan vi måste bestämma oss så än är det ingen panik för oss. Men förstår att du funderar hel tiden, för det gör ju jag med :)

  KRAM

 7. lite tips från de skandinaviska barnen i san francisco som jag tycker låter fint med Alsira,

  August
  Harry
  Finn
  Abbe
  Isak (jag tycker det är ett av de finaste namnen faktiskt, men det kan jag ju aldrig använda själv, vi har ju redan en i vår familj)

  Spännande nu du!! stor kram!

 8. Gud vi har precis samma problem, flicknamn finns det massor av som vi dessutom är överens om men pojknamn är det verkligen torka på, hjälp!! Ja vi får se vad det blir för det första. Lycka till på er förlossning när det drar igång, vem vet vi kanske får på samma datum :)

  Kramar!!

 9. Delar med mig av några av mina favoriter :-) (ni kanske tycker dem passar)!
  Ossian
  Caspian
  Felix
  Loa
  Albin
  Alvin
  Ellion

  Elis såg jag att någon annan tipsat om! Tycker det passar sjukt bra med Alsira 😀

 10. FRANS bara älskar jag men gick inte hem hos min sambo!!!
  Ralph fint med… Men de kanske inte passar med Alsira super mycket men lite iallafall!!
  Tycker bye the way, att ni har ett jätte fint och unikt namn till eller dotter!! Lycka till när det väl är dags!!

 11. Hei, hvis du vil ha tips på norske navn så rop ut :-) Men jeg lurte på om du hadde et tips til meg på lunsj sted i Göteborg? Vi har med en 11 mnd gammel busunge 😉 Masse lykke til med fødsel! Gleder meg til å se baby nr 2!!

 12. Vi har en dotter som heter Edith, men om hon hade varit en pojke så hade hon fått namnet Elis.

  Elis är ett väldigt gammalt och ovanligt namn…

  Asira & Elis? 😀

  I mina öron klingar det, men det är ju en smaksak! Sen måste det ju passa efternamnet också!

 13. Haha, så hade vi det oxå. Lite extra tufft då vi visste att det skulle bli en pojke och ändå bara kom på tjejnamn. :) Matteo blev det inte tal om förrän han kom ut och visade sig vara just en Matteo. :) Alltså, vänta och se vem som tittar ut!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju + = 9