Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
 • maglia real madrid bambino sono diventati la scelta
 • åt helvete
 • Jump!
 • V 8+0
 • Valentino on the wire with craft glue
 • TÅRTTANKAR

  Om jag orkar och känner för att ge mig ut i det här fullkomligt urvidriga vädret sen så ska jag det. Fast inte så mycket ut –  till bilen och tillbaks typ – åka till nån slags galleria. Komme i så fall göra det i samband med MVC. Mitt järntillskott tog slut igår och sen har jag faktiskt supermycket saker att köpa.

  Det är nämligen så att jag åker till mina föräldrar i Göteborg på fredag och stannar där i en vecka. Det innebär att när jag kommer hem på fredagen har jag en dag på mig att förbereda inför Alsiras 1-årskalas som går av stapeln den 14:e. Egentligen fyller hon ju den 22:e, men det finns en mycket hög risk att hela vårt nya kök levereras dagen innan, med andra ord lär det vara kaos här då och i nte läge för första födelsedagskalaset.

  Måste ju köpa ballonger, goda saftsorter, rosa bubbelvin, ingredienser till kakor som ska bakas och andra kalasdekorationer! Det innebär också att julen ska dansas ut helt och hållet innan jag åker (Simon kommer vara i New York så kan inte dumpa av jobb på honom tyvärr), så vi slipper det då. Slet ut granen nyss så det är i alla fall gjort. Helt rubbat vad barr som föll när jag släpade den ut på altanen. Fick byta dammsugarpåse, ha ha, typ 1 kilo barr och då överdriver jag inte! Vår gran var verkligen helt död.

  Tänkte även att jag skulle göra min första tårta i livet, i alla fall som jag gör helt själv, nu till Alsrias ära. Har googlat runt järnet för att hitta tårtor som är fina men samtidigt inte ser överdrivet svåra ut.

  tårta

  Den här tårtan tycker jag är jättefin, enkel, stilren och ser inte supersvår ut. Så en sån här ska jag nog försöka mig på. Får klura ut nån god fyllning där i bara!

  tårta2

  Den här gillar jag också, inte fyrkantig dock men med blommor och sånt där rutmönster. Det kan inte heller vara så svårt inbillar jag mig. Beroende på hur många som kommer tänkte jag göra två stycken.  En kommentar på inlägget “TÅRTTANKAR”

  • mjukisida skrev 4 januari, 2012 12:42 e m

   Det är så roligt att baka tårtor, man fastnar lätt i tårtträsket, haha.
   Ett tips är att ha gott om tid när du ska täcka och dekorera den och att ha en ganska god idé om hur den ska se ut, och det verkar du ju ha.
   Marabou-fluff är väldigt gott som fyllning i tårtor, eller någon annan fluff. Kolla på http://www.tartdecor.se de har en massa inspiration och recept på olika ”fluff”-fyllningar.
   Lycka till!
   Kram

  Kommentera


  9 × = femtio fyra