AKTUELLT HOS MIG JUST NU ÄR FLYTTEN TILL ULRICASTRAND.COM Min mammablogg tar klivet ut i verkligheten och transformeras på vägen till en tränings- och lifestyleblogg med, inom kort, tjänster som PT-ontline – nischad mot kvinnor som ska, eller nyligen fött barn, samt kvinnor i största allmänhet! Jag har själv inom loppet av 2 år fött två barn, vet vad det ställer för krav på kroppen och lämnar för spår. Jag är utbildad PT och vill nu hjälpa andra till en stark och frisk kropp! Och knopp! Och samtidigt visa att man kan ha kul på vägen!

Add Comment Register

VITPEPPAR istället för SALLADSKRYDDA

snurrig

För andra gången på två veckor har jag nu förstört min lunch. Till att börja med kan jag tillägga att jag har en viss förkärlek till att dränka vissa maträtter i salladskrydda, dessa är exempelvis sallader (rätt logiskt kanske), scrambled eggs (det var dagens lunch).

Det hela är mycket simpelt och korkat. Jag har nämligen omedvetet fattat beslutet att inte längre läsa på etiketterna på mina olika kryddburkar. Därav ökar av naturliga skäl risken för att ta fel krydda. Japp, antar att jag inte behöver säga så mycket mer egentligen…

…men jag gör det ändå. Första gången var förra veckan då jag hade med mig kycklingsallad som lunchlåda till Universitetet. Tillagade den runt 6-7 på morgonen, var av förståeliga skäl både trött och halvblind. Avslutningsvis innan locket åkte på skulle den obligatoriska salladskryddan på, men i enlighet med min omedvetna överenskommelse om att sluta läsa kryddetiketter, famlade jag mig fram till vitpepparn. Lyckades fullkomligt dränka maten i vitpeppar. Hade dock inget val utan fick eldsprutande tugga i mig maten.

Idag var det då dags igen. Scrambled eggs trängdes bland broccoli, skinka och annat gott på tallriken då det åter var dags för kryddandet. Första tuggan var inte var den förväntades vara. Gaaah! Vitpepparchock igen! Som tur var hade jag denna gång (till skillnad från på Universitetet) tillgång till Salladskryddan så efter ett väldans vevande i röran och ett nytt kryddförsök  (denna gång läste jag på etiketten) lyckades jag efter omständigheterna få till en helt okej lunch…

Det här med att man lärde sig läsa fyller med andra ord en viss funktion även i matlagningssammanhang.

En reaktion på ”VITPEPPAR istället för SALLADSKRYDDA

  1. Gravid hjärna eller vad kallas det 😉

    Hur fårdu tillbloggen så snyggt?? JAg vill med ändr men får inte till den….så jag håller på och håller på och googla men när jag väl ändras så ändras inte sidan??

    Tråkigt med lillan, du fårfortsätta busa med henne så kanske hon vänder sig!!

    Puss
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 5 = trettio fem