Följ med backstage. Med dammråttor och valkar hittar ni denna småbarnsmamma i sina bästa år. Hon har tidigare bloggat på flertalet portaler men väljer nu att starta bloggen other side, här kommer hon skriva om den andra sidan av hennes vardag på gott och ont.

Add Comment Register

Hur förklarar man det?

När jag fick veta att jag var gravid för snart fyra år sedan var det mycket som for runt i mitt huvud, hur skulle mitt liv se ut och om det mot förmodan inte skulle fungera mellan mig och Es pappa, skulle jag då klara av att ta hand om ett barn själv? I och med att E kom försvann tankarna lite, att något säger ifrån sig umgänget med sitt barn fanns inte i min värld. Separationen kom, precis som jag kanske visste lite inom mig att den skulle kunna göra men umgänget funkade bra. Sedan blev det andra parter inblandade och allt rasade, min värld vändes upp och ner. Jag ringde stor gråtandes till dom stackars socialsekreterarna, ibland flera gånger i veckan, frustrerad, arg, ledsen, besviken, maktlös. Dom gjorde sitt jobb och jag tror även att det var jobbigt för dom under den mest turbulenta tiden.

Idag är det lugnt runt omkring oss, jag väntar på att få en dom, även om jag är 99% säker på att vårdnaden går till mig så är det jobbigt att vänta på beslutet. Men även när det kommer finns det saker som gnager inom mig, som jag gruvar mig för.

E är så pass stor att han såklart minns sin pappa, han märker också att han inte får träffa sin pappa som han brukat, att han inte kan ringa honom som han kan med farmor och farfar. Han pratar ibland om sin pappa, vilket barn skulle inte sakna sin andra förälder som man levt med hela livet men plötsligt försvinner ur bilden? Men han är inte riktigt så stor ÄN att han frågar varför, men en dag vet jag att frågan kommer.

Men hur förklarar man för ett barn att dennes förälder inte vill veta av honom? Att barnets egen pappa inte vill varken se eller prata med honom? Hur säger man det på ett bra sätt? Idag försöker jag att inte säga något nedlåtande, jag vill att E skaffar sin egen uppfattning om sin pappa, jag vill inte att han ska påverkas av det jag tycker, men den dagen han frågar vet jag faktiskt inte hur jag ska bära mig åt.

SAM_0454
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *