Följ med backstage. Med dammråttor och valkar hittar ni denna småbarnsmamma i sina bästa år. Hon har tidigare bloggat på flertalet portaler men väljer nu att starta bloggen other side, här kommer hon skriva om den andra sidan av hennes vardag på gott och ont.

Add Comment Register

Jag har räknat med att bli ifrågasatt

Igår skrev jag ett inlägg om hur vida jag inte tycker om att andra personer i våran omgivning ger min snart 3 åring godis och skräpmat. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg människors reaktioner på detta. Jag skrev exakt samma inlägg här på bloggen som det jag delade på facebook. Ett flertal gillade inlägget, någon undrade om man fick dela det, andra reagerade starkt på att jag tog en sådan diskussion öppet på facebook istället för med personerna i fråga.

Men tankarna med inlägget var många. För jag är inte den ända med det här problemet, jag vet väldigt många av mina vänner som har precis samma problem med bland annat sina föräldrar som ger deras barn godis och skräpmat. Jag vet många vuxna som säger ”den dagen jag får barnbarn ska jag ge dom godis och glass”. Men vad ger dessa personer rätten att fylla dessa små barn med onyttigheter, SKRÄP? För det är precis vad det är, skräp.

En del kanske inte tycker det gör något, dom kanske inte tänker på den dagen barnet kanske drabbas av diabetes, känner ni någon med diabetes så vet ni mycket väl att det inte är något ni önskar ert barn, liksom ni inte vill att det drabbas med övervikt. Ni kanske vill fortsätta diskussionen med att ”det är ju bara någon gång ibland”, STOP!

Om Kajsa ger mitt barn godis 1 gång i månaden för att hon tycker det är någon gång ibland, och sedan ger Olle mitt barn godis en gång i månaden, för det är ju bara ibland, sedan blir han bjuden på kalas, och sen åker hela familjen på äventyr och fikar, sen kommer Karin som hade en klubba i fickan, sen blir mitt barn bjuden på kalas igen. Kajsa kanske råkar träffa mitt barn ytterligare en gång. Börja räkna, för alla dessa någon gång ibland blev plötsligt 6 gånger i månaden, vilket blir mer än 2 gånger i veckan. Därför måste jag som förälder få sätta en gräns, alla kanske inte gör det, men jag tycker det är mitt ansvar. Mitt barn kommer inte säga nej, för mitt barn är alldeles för liten för att förstå vad godis egentligen är förutom att det smakar ganska gott. Mitt barn vet inte att det är bättre med vanlig husmanskost än Sibylla eller pizza, mitt barn vet inte vad Coca-Cola innehåller, klart att mitt barn vill ha det, det är ju gott! Men lika mycket tycker han om frukt, visserligen innehåller det fruktsocker men det är fortfarande bättre än att ge honom godis.

Det är inte fel av oss föräldrar att ställa krav, det är inte svårt att låta bli att köpa dom där godisbitarna, det är inte svårt att göra i ordning lite potatis och kötbullar, känns det tråkigt, stek köttfärs och skär grönsaker, det är inte svårare än så och betydligt billigare i längden än att äta ute.

Reaktionen jag fick igår som jag reagerade så starkt på var hur en del personer verkade tycka synd om sig själva för att dom kändes träffade av inlägget. Synd om sig själva som inte får ge mitt barn godis. Men mina barn är mina ögonstenar, jag vill dom inget ont i världen, jag vill att dom ska må bra, det är för deras välmående jag tar denna diskussion, det är inte synd om någon annan än barnet som omedvetet blir i matad med detta skräp.

10311255

En reaktion på ”Jag har räknat med att bli ifrågasatt
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *