Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
21
december

Dags att boka babysimning

Skrivet av den 21/12/13 - 0:04

Jag och min sambo har länge pratat om att Marion ska börja i babysimning. Jag har googlat runt lite och hittat några kurs som finns i närheten och några lite längre bort. Det står att bästa åldern för att börja är vid 3 månaders ålder, och innan de fyller 6 månader för då sluts reflexen som gör att de inte sväljer vatten när de dyker. (Jag vet inte vad det heter på svenska). Så kommer det till att vi ska välja plats och tid. Det som ligger närmast, bara 10-15 minuters promenad har en kurs som börjar klockan 9.00 på måndagar eller tisdagar. Det tycker jag är allt för tidigt. Det blir bara stress när man ska dit, för vi (jag och Marion) älskar att sova och vaknar ca 9-10 tiden på morgonen och morgonen är min favoritstund då Marion är så himla glad och aktiv och söt helt enket. Vill inte starta dagen med att stressa ihjäl oss. Så… då blir det något längre bort. Sen var det kurs på kvällarna… det passar heller inte… hehe. Jag vill ha kurs ca klockan 13-14… är det för mycket att begära?  hehehe :) Jag får tänka på saken. Men det kan man inte göra för länge för kurserna blir fort fulla. Det är väldigt populärt, och många kurser är redan fulla, och platserna släpptes bara några dagar sedan.

Vattnet ska vara mellan 32-34 grader. Jag vet att Marion inte är så himla förtjust i kallt vatten, och inte jag heller i och för sig, så det blir intressant att se om det blir en massa gråt istället för badning.

Idag var vi på jullunch på jobbet. Marion var så himla glad och pratig och charmerade alla i personalen. Det var skönt att se att hon inte brydde sig alls om att andra höll henne och att hon var så avslappnad hos andra. En kollega tog henne och gick runt med henne till de olika borden så jag kunde få äta min lunch. De var borta länge och sen blev Marion lite trött och nästan somnade i hennes famn. När jag kom så hade hon nästan somnat och saknade inte mig alls. Det var verkligen härligt att se att hon var så trygg hos andra och att hon inte behöver vara fastklamrad i min famn. Det var ju ändå personer hon aldrig hade träffat förr.  Men jag vet inte 0m alla bebisar i den åldern är det och att det blir värre när de blir lite äldre. Men än så länge njuter både jag och Marion av andras sälskap men ändå tillsammans :)

 

 

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dags att boka babysimning


18
december

Kan man skydda sitt barn från förkylningar?

Skrivet av den 18/12/13 - 20:38

Idag var jag på jobbet för första gången på besök och för att visa upp vår lilla guldklump. Marion är ju redan två månader (+1 vecka) så det är ju inte så att jag har stressat för att visa upp henne, hehe. Nä, jag har helt medvetet väntat lite med att ta med henne dit för att spara henne från förkylningar osv. Jag jobbar (eller jobbade) som lärare och det är en skola på 500 elever och 50 i personalen, och kan ni tänka hur många det är som går runt och är småförkylda hela tiden? Och så har ju Marion börjat suga på sina händer och det är just händerna alla ska hålla när man hälsar på en bebis. Låter jag helt paranoid? ja, kanske, jag vet inte. Jag kanske tänker för mycket och försöker skona henne i onödan från allt.  Nä, men jag vill inte att Marion ska bli förkyld, än i allafall… eller aldrig egentligen… :) Men samtidigt har jag hört att barn inte blir smittade av vuxna, men av andra barn. Stämmer det? Och sen har jag också för mig att jag har hört att det är BRA att barnen blir förkylda och sjuka ibland så de får bra immunförsvar. Ja, vad ska denna hönsmamma tro? :)

Åh, vad roligt det var att möta alla igen. Jag saknar verkligen det sociala med jobbet, men verkligen inte den stressen alla går runt med just innan jul och så. En massa betyg och rapporter hit och dit plus att det ska vara julbal ikväll, vilket betyder supestress och en låååååång dag på jobbet idag. Det var ganska skönt att bara packa med sig bebisen och dra därifrån, hehe. Jag ska dit igen på fredag, för då är det jullunch för alla lärare så då är jag bjuden dit också.

Sen var det åter igen dags för Marions fysioterapitimme. Hon har blivit jättebra i foten och stark i nacken.  Vi ser att hon fortfarande har en ”favoritsida” men att hon kan vrida huvudet helt utan problem åt bägge håll, så det att hon nästan alltid bara tittar åt vänster när hon ligger på skötbordet beror mest på att det har blivit en vana. När hon sitter i famnen så tittar hon mest åt höger. Det är på grund av att jag nästan alltid bär henne på min vänstra arm. Också det en vana. Det har jag försökt att jobba med, med att variera hur jag bär henne men man vill ju alltid göra en massa samtidigt och så använder man ju alltid sin högra hand, så då har det blivit att man bär henne mest på vänster arm. Men Marion är verkligen stadig i nacken. Hon har ”bra kontroll” över sitt huvud för att bara vara 2 månader gammal. Så terapeuten skröt om att hon var duktig. Stolt mamma. :) Så nu har allt blivit såpass bra att vi inte behöver komma dit förräns i februari.

Nu ska vi titta på handboll. Kram

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kan man skydda sitt barn från förkylningar?


17
december

Amningsproblem igen??

Skrivet av den 17/12/13 - 14:55

Nu är jag faktist lite nere om dagen… Jag har känt att mjölken håller på att ”ta slut” i brösten. Eller, det verkade som om Marion inte var helt nöjd med ett bröst längre så hon var väldigt sprattlig och liksom kämpade för att få mjölk (såg det ut som) och så var hon grinig när jag lyfte henne från bröstet. Så då började jag låta henne fortsätta på det andra bröstet. Ok, allt bra hittils tänkte jag.

Sen var jag ju på det där mamma-mötet på barnavårdcentralen och då ville jag passa på att väga Marion eftersom det nu var 2 veckor sen jag vägde henne. Hon har ju gått upp bra varje gång jag har vägt henne och hon har följt sin kurva helt galant. Men nu… Nu hade hon gått upp 160 gram på två veckor. De ska ju egentligen gå upp ca 200/vecka och det har hon också gjort, men inte denna gång.

Så jag fick snacka med Marions sjuksyster (helsesøster) direkt och hon började fråga mig om amning och sånt. Jag sa som det var att hon har blivit hungrigare eller att jag har mindre mjölk nu för tiden. Jag sa att hon får dricka ur bägge brösten och då verkar hon nöjd. Men då sa hon att det kan vara så att hon bara får i sig ”mycket” mjölk som man kallar ”förmjölken” altså den tunnare mjölken som kommer först och så mindre av den fetare och mer näringsrikare mjölken som kommer liksom sist i bröstet. Ja, det kan hända… jag har varit för snabb att ta fram det andra bröstet. Marion suger ju så effektivt så hon har alltid blivit nöjd så fort.

Men… jag tänkte jag skulle börja med pumpning igen för att öka mjölken i brösten och  deet är egentligen därför jag är lite ledsen eftersom jag verkligen ser det nu att jag har mindre mjölk. Jag får inte i närheten så mycket mjölk ut nu när jag pumpar. Det är knapp hälften så mycket. Igår kväll när jag pumpade så fick jag minimalt med mjölk, men då var jag lite stressad och inte så avslappnad som man ska eftersom både min mamma och min väninna kom på besök precis när jag satt och pumpade. Det vill säga inte så himla lugna omgivelser… hehe Det kändes bara konstigt så jag la ner projektet.

Men, orsaken till den minskade mjölken tror jag ligger i att jag har stressat ganska mycket den senaste tiden… Inte bara fysisk stress som att hinna att göra olika saker, utan också psykisk stress. Min sambos pappa ligger nu på sjukhuset, och är jättesjuk av sin cancer och har nu blivit lam.. :( Min sambo tar det egentligen ”ganska” bra men sånt påverkar mig massor och jag tänker mycket på det. Vi har varit på besök nu nästan varje dag och det blir mycket planläggning när vi ska ha med Marion och så. Så det har blivt lite si och så men mat och sånt plus en del extra stress. Kanske det påverkar också?

Det ovanstående skrev jag för ett par dagar sedan, och nu skriver jag detta idag 17/12. Hann inte skriva färdigt…

Nu har jag pumpat minst en gång per dag, och jag har inte märkt direkt någon skillnad faktist, mer än att brösten är fullare på nätterna men det har de alltid varit… Ska försöka fortsätta pumpa och se om det ger någon effekt. Jag har nu också gett Marion ca 20-30 ml bröstmjölk efter att jag har ammat på kvällarna, eller en 30 min efter som ett tillägg. Hon har inte alltid velat ha och verkar vara nöjd. Igår var jag och vägde Marion igen och hon hade gått upp till 5160 så nu hade hon gått upp normalt på tre dagar. Härligt…

Så… får se hur detta fortsätter. Förhoppningsvis bra, eller hur?

Kram

 

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Amningsproblem igen??


14
december

Barnvakt

Skrivet av den 14/12/13 - 23:11

Nu ligger min kompis på soffan och sover. Hon kom för en timme sedan och vi skulle mysa med sushi, glass och en riktig tjejfilm. Vi hann titta på filmen i ca 10 minuter och hon började snarka, hehe. Hon har varit här nu 3 kvällar och varje kväll har hon somnat i vår sköna soffa. Rolig kompis va? :)

Nä, men hon har flyttat in hos min sambos kompis en våning över oss, bara tills hon hittar en bra lägenhet till sig själv här i Oslo. Det är ju supermysigt att ha en av sina bästa kompisar så himla nära! Så, hos oss är hon som om hon vore hemma hos sig själv, så det är ju bra att man slappnar av.

Min mamma har flyttat hit denna vecka också! Hon bor också en våning över oss. Det är ABSOLUT hur bra som helst. Hon vill ju umgås med Marion så mycket som möjligt och det är ju perfekt när man behöver barnvakt. Hon har suttit barnvakt 3 gånger redan. Första gången var jag superstressad och tänkte hela tiden på om Marion saknade mig och om hon grät. Så när jag kom hem och in genom dörren så var det så himla skönt att höra eller rättare sagt INTE höra att Marion grät. Det har gått bra alla gångerna. Jag har pumpat mjölk som hon har kunnat ge henne om Marion skulle bli hungrig. Men jag har inte varit borta så länge åt gången.

Så det är därför jag inte har skrivit något på några dagar. Det har altså varit besök här varje dag. Sen hade jag förresten min första ”Barsel-träff” dvs mamma-träff (?) på barnavårdcentralen. De arrangerar såna möten för kvinnor som fått barn samtidigt. Vi var 7 kvinnor och alla hade barn som var 8-10 veckor. Det var jättekul att se deras barn och höra allas erfarenheter. Sen kunde man prata och fråga varandra om råd osv. Jättenyttigt faktist! Vi ska på möte igen nästa vecka. Då kommer också en fysioterapeut och pratar om olika övningar man kan göra md sina barn.

Marion har varit så oregelbunden med sin sömn nu denna vecka. Jag skrev ju om att hon sov så himla mycket några dagar. Det fick jag äta upp i två dagar denna vecka då hon knappt sov någonting på hela dagen!!! Sen var hon så övertrött på kvällen att det var nästan omöjligt att få henne att somna. Hon var sååååå trött och somnade i min famn hela tiden och när jag la henne i sin säng eller i babynästet så sov hon i 5-10 minuter och vaknade i total skräck och började gråta. Ni vet sådär när man somnat på soffan och sen helt plötsligt vaknar med ett ryck och högre puls och fattar inte att man ens hade somnat. Så  såg det ut i allafall. Sen till slut efter många timmars försök så somnade hon kl 24 i sin babynest i vardagsrummet medan vi titade på film. Sen sov hon som en stock. :) Det höll på i två dagar och nu idag har hon igen sovit nästan hela dagen. heheh det går verkligen i perioder. Men gud så mycket man hinner att göra när hon sover! Så har man i tillägg blivit så himla effektiv på att göra allt! Ingen slarving eller sosing här inte! Här görs allt med effektivitet.

Nä, nu ska jag också gå och lägga mig. Puss och kram, gullebarn.

Lägger in ett kort på Marion, här mitt i ett gym-pass :)

DSC_0223

 

Publicerad i Okategoriserade | 2 kommentarer


11
december

Äntligen fina amningsBH`ar!

Skrivet av den 11/12/13 - 19:28

Hejjja Glammom! Jag är så himla glad att jag beställde de här amningsbehåarna. Jag har tidigare gått med så HIMLA fula mormor-behåar fån Lindex och HM. Man kan få vara fin under fast man är mamma eller hur! Det gör att man blir lite piggare och gladare mamma, tycker jag då… Det är inte någon annan än min sambo och Marion som får se mig i dem, men det räcker! Marion stirrade massor på den rosa rosetten i den rosa BH`n, idag när jag ammade, hehe :)

Det var ju så svårt med storlekar, så jag beställde ganska många så jag kunde prova dem hemma och sen byta eller skicka tillbaka de jag inte ville ha. Det slutade med att 3 passade perfekt, och två ska jag byta och en skicka tillbaka. Men alla var altså så himla snygga tyckte jag! Tog kort på två av dem:

IMG_2723IMG_2725

 

Rekommenderar verkligen den sidan för gravida och ammande kvinnor. (glammom.se eller glammom.no)

För övring så gick natten och nattningen bra igår. Jag kom på (åter igen) att hon har kanske någon växtspurt och är hungrigare och jag har inte fattat det, utan hon har liksom ”gett upp” och somnat utav utmattning, men inte helt mätt i magen. Varför jag kom på det var att jag såg på henne igår att hon inte verkade helt nöjd med mat från det ena bröstet längre så hon fick äta ur det andra också och helt plötsligt då så verkade hon så himla nöjd och somnade så himla lätt, helt utan ett knyst eller antydan till gråt.  Så hela dagen och kvällen +natten så åt hon ur bägge och det fungerade fint! Hon sov 12 timmar (5 h sen 15 amning, 4 timmar 15 min aming och sen 3 timmar). Det var så skönt. Och inatt sov hon i sin egna säng HELA natten för första gång! Jag ska erkänna att det var lite jobbigt för mig, så jag var vaken mycket längre efter amningarna och hade fasktist lite svårt att somna om. Jag brukar ju alltid somna 3 minuter efter att jag lagt huvudet på kudden, men nu var jag liksom ”piggare” och hade som sagt svårare att sova.

Jag tinade i tillägg upp pumpad bröstmjölk som jag hade i frysen, för jag tänkte se om hon behövde ytterligare mer mat eller om det räckte med båda brösten. Hon smuttade bara på nappflaskan och var inte alls intresserad av att äta mer. Ok, skönt att veta att jag inte är helt tom på mjölk.

Nu har vi också julpyntat hemma! Eller jag är inte helt klar än. Ska hänga upp gardinerna bara, så sen är jag klar. Ska ta kort och lägga upp det.

Jag ser verkligen fram emot att fira vår första jul med Marion!

Publicerad i Okategoriserade | 2 kommentarer


10
december

Marion redan 2 månader !

Skrivet av den 10/12/13 - 13:45

Ja, helt otroligt faktist! Igår blev hon altså hela två månader gammal. Och i söndags hade hon namnsdag (i alla fall här i Norge) De två sista dagarna har hon haft lite svårt att komma till ro när hon ska läggas för natten. Jag vet inte riktigt vad det beror på, om hon har hunnit bli överstimulerad och därför gråter och vrider sig. De andra gångerna hon visar att hon är trött så vaggar jag henne ett par minuter med napp i munnen och när jag ser att hon börjar bli lite dåsig och ögonen börjar blunda till så lägger jag henne i sin säng och hon somnar efter ett par minuter. Det har varit superlyxigt att hon har somnat ”av sig själv”, men nu helt plötsligt så funkar inte det på kvällarna. Två kvällar i rad i och för sig men det har varit så jobbigt att natta henne att det kändes som veckor. Jag har gått runt med henne i famnen och min sambo har försökt få henne att somna men hon är så orolig och kommer inte i sovmodus fast hon är så himla trött. Hon somnar egentligen ganska fort men vaknar sedan till och börjar gråta.  Detta kan hålla på i flera timmar. Därför tänker jag att hon har blivit övertrött…

Sen har jag badat henne på kvällen, och jag tror att det är så spännande att hon blir helt ivrig och ”pigg” men är egentligen väldigt trött  så det går liksom över gränsen… ja… jag har analyserat hit och dit, men vi får se ikväll.

Nu har vi äntligen fått vårt första snö och jag var ju så klart tvungen att testa vagnen! Det snöade i söndags och det var absolut inte plogat någon stans på gångvägarna, så det var verkligen det ultimata terräng-testet med Bugaboon. Det funkade helt fint! Så klart så var det tyngre att rulla vagnen, men man kom liksom överallt. Jag gick i en timme, på Bogstadveien (om det säger någonting), och det var som sagt inte plogat men det var upptrampat klumpigt snö, men då vibrerade och hoppade vagnen så himla mycket tyckte jag så jag valde att köra där det var nysnö = ännu tyngre. Men det gick väldigt bra ändå och jag tog det som ett träningspass, hehe. Vi gick ner till centrum där det var julmarknad och köpte glühwein (alkoholfri) och brända mandlar. Och sen kom pricken över i:et när vi köpte en familjepizza till middag. Det var den nyttiga dagen :)

Jag har egentligen bara 2,5 kg kvar till startvikt, men som sagt så är kroppen så lång ifrån i samma tillstånd som innan graviditeten. Kroppen är slapp och huden og magfettet hänger och slänger, så vågen hjälper ingenting. Vågen kunde lika gärna vist att jag vägde 5 kg MINDRE än startvikt, men jag vet ändå att det är muskelmassan jag har förlorat.

Men det ska det bli ändring på! :)

 

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Marion redan 2 månader !


07
december

Lördag kväll och jag vill inget annat än att vara hemma

Skrivet av den 07/12/13 - 19:41

Nu är det lördag kväll och jag och lillan är ensamma hemma. Min sambo är på sitt andra julbord för veckan. Jag verkligen myser hemma med Marion. Synd bara att hon tröttnar på myset så fort och bara vill sova. :) Men då passar jag på att blogga.

Jag har sedan början på denna vecka låtit Marion sova i sin egna säng, som är brevid vår säng. Men detta bara på dagarna och den sista läggningen innan vi går och lägger oss. Jag flyttar över henne i vår säng (i hennes babynet) första gången hon vaknar för amning. (runt 02 tiden). Jag vet inte varför jag  har väntat så länge med det och varför jag flyttar henne tillbaks till vår säng på nätterna, men jag är så beroende av att titta på henne när jag vill på natten och då hon gör en massa ljud ifrån sig på natten. Det känns som att hon också vaknar till flera gånger på natten och tittar om jag ligger där brevid eller att hon hör mig andas. Men detta kan vara inbillning och att det bara är JAG som inte kan släppa henne ifrån min absoluta närhet :) Min sambo tror iallafall att det mest är jag som behöver henne brevid mig än att det skulle vara det Marion vill. Det kan vara sant…

Men nästa vecka ska jag prova att låta henne sova i sin säng hela natten, så får vi se om jag får sova något den natten :)

Tänk när hon ska sova i ett annat rum då?? åh, orkar inte ens tänka tanken… Jag har i och för sig världens bästa babycall med video så jag kan titta på henne precis när jag vill… :)

Här är en bild min halvsyster tog på henne när hon babblade med mig. Hjärtat smälter ju…

Marion 7 veckor

Marion 7 veckor

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Lördag kväll och jag vill inget annat än att vara hemma


06
december

Blir jag en bullmamma?

Skrivet av den 06/12/13 - 14:11

Jag har länge önskat mig en ny riktigt bra och kraftig köksmaskin. Jag älskar ju att laga mat och baka, och den maskinen vi har (Bosch) är jag inte så himla nöjd med. På jobbet (jag är lärare i Mat og Helse, hem och konsumentkunskap) så har vi såna där bra Kenwood maskiner som är helt super. Jag har använt dem så många gånger och är så trygg på dem att jag önkar mig sån maskin hemma också. Jag är ju en sån som alltid ska läsa på nätet om tester och vad som rekommenderas osv. Den maskinen är tydligen också testvinnare 2013! http://www.test.se/koksmaskiner/testvinnare/

I fredags (förra) så var det Black friday och elkjøp (Elgiganten) hade ett super erbjudande på just den maskinen! Det var ett superpaket med en massa utrustning som följde med i tillägg till degkrokar och vispar, som köttkvarn och blender.  Den kostade egentligen 3790:- och jag har varit för snål för att köpa den, men nu var den på rea till 2200:- ! Jag blev så glad och jag önskade mig den i julklapp. Det är en dyr julklapp, men den är liksom en julklapp till oss båda eftersom hela familjen får njuta av resultatet. hehe. Smart va?

Kenwood Major

 

Så, jag kanske blir en sån bullmamma som bakar färkst bröd i helgerna och att det doftar nybakade bullar i trappuppången när barnen kommer hem från skolan. :) Inte mig imot, men det enda negativa med det är att jag är så svag för bullar och bakverk själv att det kan bli jobbigt att ha bullar sådär liggande hemma. Det slutar med att jag äter upp dem själv. Min sambo är egentligen inte sååå himla förtjust i bullar och bakverk, eller han är duktigare att begränsa sig. Så när jag har bakat hittils så har jag alltid delat ut en massa bullar till vänner och grannar så vi inte har så mycket hemma. Ja… jag är en svag själ… hehe

Men nu har altså maskinen kommit (posten) så vi ska hämta den idag så jag kan baka något redan idag eller imorgon! Jippiiii!!

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Blir jag en bullmamma?


05
december

Mjölkutslag i ansiktet och skorv i hårbotten som behandlas med syra?

Skrivet av den 05/12/13 - 23:35

Nu är Marions hud och hårbotten helt fina, men tänkte jag skulle skriva om hur det var för några veckor sedan.

Det började med röda utslag som såg ut som finnar nästan i hela ansiktet. Eller det kom liksom i omgångar på olika ställen i ansiktet. När det försvann från ett område så började det någon annanstans. Det blev helt knottrigt och finnigt i hela ansiktet, men det verkade i alla fall inte som att det störde Marion på något sätt. Det kliade inte eller så. Här ser man lite hur huden såg ut:

En bild på henne när hon somnade vid bröstet hehe:

IMG_2662

 

Sen när det höll på att försvinna så började det bli mjäll-liknande grejer i hårbottnet. Det var ganska lite först, och jag tänkte att jag inte skulle göra något åt det eftersom det heller inte verkade störa henne. Men sen ökade det, och när jag var och vägde Marion en gång så sa min barnmorska som kom och hälsade på oss att man kan ta bort det med olja och kam, innan det blir för mycket. Jahaa, det blir mer om man inte tar bort det? Ok, så jag åkte hem och skulle ta vanlig babyolja i håret, och ha det några timmar och sen kamma bort det, så som jag hade lärt. Men jag äger ju ingen kam! Jag har jättelångt hår och har inte använt en kam på 15 år tror jag… hehe.

Så jag fick dra till apoteket och köpa en ”fintaggad” kam. De hade ingen annan fintaggad kam än en ”lusekam” för hårlöss. Så jag köpte den. Sen kom apotekaren med en olja till mig som var till för just mjölk-skorv hos spädbarn. Man skulle ha det i hårbottnet i 3-4 timmar eventuellt över natten. Så jag köpte den också.

Väl hemma läste jag på förpackningen. För det första så hette medlet ”Salisylsyre 2%”  (låter som gift) och så stog det att det kunde vara frätande för slemhinnor och att man skulle se till att inte få det i ögonen. Nämen herregud tänkte jag! Ska man ha detta på ett spädbarn??? Jag tänkte om flera gånger och snackade med andra och till slut kom vi fram till att man nog inte skulle ha sålt det på apoteket till spädbarn om det skulle ha varit farligt. Så, jag oljade in hårbottnet och tog på en tunn mössa så Marion inte skulle kunna pilla sig i håret under tiden. Men jag blev helt nojig och det slutade med att jag bar och höll henne i 3,5 timmar så att hon absolut inte skulle peta sig i håret och sen i ögonen, vilket hon annars gör. Mössan roterade ju runt på huvudet på henne när hon satt och den kunde helt plötsligt kunna komma framför ögonen istället. (Jag vet jag låter helt nevrotisk). Så tog jag till slut kammen och nästan skrapade bort lagret med skorv. Sen skulle man tvätta bort resten med babyschampo. Det gick faktist förvånansvärt bra, men jag bestämde mig där och då att jag aldrig skulle göra det igen. Det kan tydligen komma tillbaka, men än så länge har det inte gjort det och det är nog två veckor sedan jag gjorde behandlingen. Så nu är hon len och fin i ansiktet och i hårbotten :)

Salisylsyre

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Mjölkutslag i ansiktet och skorv i hårbotten som behandlas med syra?


05
december

Sover för mycket?

Skrivet av den 05/12/13 - 13:30

Ok, här kommer ett inlägg om en sömnig dag för Marion. Den innehåller en massa tider och detaljer som kanke inte är så himla intressant för andra att läsa om, men detta är till för att minnas, någon annan gång jag kanske upplever det samma. :)

Igår efter inlägget skulle jag ju ta upp Marion för att göra henne klar för att gå ut, då jag skulle till läkaren för check-up efter födseln. Hon hade då sovit 2 timmar i sin säng och jag tänkte att ok, nu får hon väl vara vaken och bara ligga i vagnen under tiden jag blir undersökt. Men.. hon fortsatte att sova, även när jag bytte blöja på henne och när jag klädde på henne ytterkläderna. Eller hon öppnade ögonen ibland men det mesta så fortsatte hon sova. Jag la henne i vagnen och gick bort till läkaren (ca 10 min). Väl framme tog jag av henne ytterkläderna och hon fortsatte att sova. Skönt tänkte jag, så man kan prata med läkaren och så kan man faktist koncentrera sig på vad hon säger också, hehe. Ok, efter besöket klädde jag på henne igen, utan att hon vaknade. Gick hem, klädde av henne ytterkläderna, och först då vaknade hon efter över 3 timmars förmiddags-lur.

Hon var så klart hungrig, så jag ammade henne, och bytte blöja. Direkt efter (efter ca 30 min) så visade hon tecken på att hon var trött igen. Ok, ner i sängen igen. Då somnade hon direkt och sov tills vi skulle besöka min sambos pappa på sjukhuset, i kanske 1,5 timmar. Hon vaknade inte nu heller och jag bytte blöja och klädde på henne ytterkläderna. Vi la henne i bilsätet och körde till sjukhuset. Hon sov igenom hela besöket och vaknade till i kanske 5 minuter innan vi skulle hem igen. Så nu sov hon i 3-4 timmar igen. Ok… sen vaknade hon för att äta och först nu var hon pigg och glad och pratade och skrattade massor med min sambo. Detta gjorde hon i 30 min och sen var det trötthetstecken igen och hon somnade efter 5 minuter. Så hon höll på så HELA dagen, altså i 12 timmar och så vaknade hon pigg och glad klockan 12 när vi skulle lägga oss. Typiskt, men jag hade ju förberett mig på att vara vaken hela natten eftersom hon hade sovit så mycket.

Vi gosade och pratade i ca 30 minuter och så blev hon trött, och ville sova igen. Så sen sov hon igenom hela natten med 3 timmars mellanrum för amning. Hon sov hela natten också!!!

Jag vet att de kan ha sovdagar, och Marion har haft perioder där hon har sovit så mycket förut, men jag kan inte låta bli att bli orolig ändå. Det är ju så konstigt att sova så himla mycket, tycker jag. Är det normalt? Har ni upplevt det samma?

Mamma säger att så länge hon äter och sover och inte gråter så mår de bra. Om hon skulle vart sjuk på något sätt hade hon gråtit och inte ätit så bra. Ja, det är väl bara att lita på mamma och samtidigt ”njuta” av egen-tid. Det är bara att man saknar ju sin lilla bebis och goset med henne ju! :)

Publicerad i Okategoriserade | 3 kommentarer