Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Amningsproblem igen??

Nu är jag faktist lite nere om dagen… Jag har känt att mjölken håller på att ”ta slut” i brösten. Eller, det verkade som om Marion inte var helt nöjd med ett bröst längre så hon var väldigt sprattlig och liksom kämpade för att få mjölk (såg det ut som) och så var hon grinig när jag lyfte henne från bröstet. Så då började jag låta henne fortsätta på det andra bröstet. Ok, allt bra hittils tänkte jag.

Sen var jag ju på det där mamma-mötet på barnavårdcentralen och då ville jag passa på att väga Marion eftersom det nu var 2 veckor sen jag vägde henne. Hon har ju gått upp bra varje gång jag har vägt henne och hon har följt sin kurva helt galant. Men nu… Nu hade hon gått upp 160 gram på två veckor. De ska ju egentligen gå upp ca 200/vecka och det har hon också gjort, men inte denna gång.

Så jag fick snacka med Marions sjuksyster (helsesøster) direkt och hon började fråga mig om amning och sånt. Jag sa som det var att hon har blivit hungrigare eller att jag har mindre mjölk nu för tiden. Jag sa att hon får dricka ur bägge brösten och då verkar hon nöjd. Men då sa hon att det kan vara så att hon bara får i sig ”mycket” mjölk som man kallar ”förmjölken” altså den tunnare mjölken som kommer först och så mindre av den fetare och mer näringsrikare mjölken som kommer liksom sist i bröstet. Ja, det kan hända… jag har varit för snabb att ta fram det andra bröstet. Marion suger ju så effektivt så hon har alltid blivit nöjd så fort.

Men… jag tänkte jag skulle börja med pumpning igen för att öka mjölken i brösten och  deet är egentligen därför jag är lite ledsen eftersom jag verkligen ser det nu att jag har mindre mjölk. Jag får inte i närheten så mycket mjölk ut nu när jag pumpar. Det är knapp hälften så mycket. Igår kväll när jag pumpade så fick jag minimalt med mjölk, men då var jag lite stressad och inte så avslappnad som man ska eftersom både min mamma och min väninna kom på besök precis när jag satt och pumpade. Det vill säga inte så himla lugna omgivelser… hehe Det kändes bara konstigt så jag la ner projektet.

Men, orsaken till den minskade mjölken tror jag ligger i att jag har stressat ganska mycket den senaste tiden… Inte bara fysisk stress som att hinna att göra olika saker, utan också psykisk stress. Min sambos pappa ligger nu på sjukhuset, och är jättesjuk av sin cancer och har nu blivit lam.. :( Min sambo tar det egentligen ”ganska” bra men sånt påverkar mig massor och jag tänker mycket på det. Vi har varit på besök nu nästan varje dag och det blir mycket planläggning när vi ska ha med Marion och så. Så det har blivt lite si och så men mat och sånt plus en del extra stress. Kanske det påverkar också?

Det ovanstående skrev jag för ett par dagar sedan, och nu skriver jag detta idag 17/12. Hann inte skriva färdigt…

Nu har jag pumpat minst en gång per dag, och jag har inte märkt direkt någon skillnad faktist, mer än att brösten är fullare på nätterna men det har de alltid varit… Ska försöka fortsätta pumpa och se om det ger någon effekt. Jag har nu också gett Marion ca 20-30 ml bröstmjölk efter att jag har ammat på kvällarna, eller en 30 min efter som ett tillägg. Hon har inte alltid velat ha och verkar vara nöjd. Igår var jag och vägde Marion igen och hon hade gått upp till 5160 så nu hade hon gått upp normalt på tre dagar. Härligt…

Så… får se hur detta fortsätter. Förhoppningsvis bra, eller hur?

Kram

 Kommentarerna är stängda.