Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Barnvakt

Nu ligger min kompis på soffan och sover. Hon kom för en timme sedan och vi skulle mysa med sushi, glass och en riktig tjejfilm. Vi hann titta på filmen i ca 10 minuter och hon började snarka, hehe. Hon har varit här nu 3 kvällar och varje kväll har hon somnat i vår sköna soffa. Rolig kompis va? :)

Nä, men hon har flyttat in hos min sambos kompis en våning över oss, bara tills hon hittar en bra lägenhet till sig själv här i Oslo. Det är ju supermysigt att ha en av sina bästa kompisar så himla nära! Så, hos oss är hon som om hon vore hemma hos sig själv, så det är ju bra att man slappnar av.

Min mamma har flyttat hit denna vecka också! Hon bor också en våning över oss. Det är ABSOLUT hur bra som helst. Hon vill ju umgås med Marion så mycket som möjligt och det är ju perfekt när man behöver barnvakt. Hon har suttit barnvakt 3 gånger redan. Första gången var jag superstressad och tänkte hela tiden på om Marion saknade mig och om hon grät. Så när jag kom hem och in genom dörren så var det så himla skönt att höra eller rättare sagt INTE höra att Marion grät. Det har gått bra alla gångerna. Jag har pumpat mjölk som hon har kunnat ge henne om Marion skulle bli hungrig. Men jag har inte varit borta så länge åt gången.

Så det är därför jag inte har skrivit något på några dagar. Det har altså varit besök här varje dag. Sen hade jag förresten min första ”Barsel-träff” dvs mamma-träff (?) på barnavårdcentralen. De arrangerar såna möten för kvinnor som fått barn samtidigt. Vi var 7 kvinnor och alla hade barn som var 8-10 veckor. Det var jättekul att se deras barn och höra allas erfarenheter. Sen kunde man prata och fråga varandra om råd osv. Jättenyttigt faktist! Vi ska på möte igen nästa vecka. Då kommer också en fysioterapeut och pratar om olika övningar man kan göra md sina barn.

Marion har varit så oregelbunden med sin sömn nu denna vecka. Jag skrev ju om att hon sov så himla mycket några dagar. Det fick jag äta upp i två dagar denna vecka då hon knappt sov någonting på hela dagen!!! Sen var hon så övertrött på kvällen att det var nästan omöjligt att få henne att somna. Hon var sååååå trött och somnade i min famn hela tiden och när jag la henne i sin säng eller i babynästet så sov hon i 5-10 minuter och vaknade i total skräck och började gråta. Ni vet sådär när man somnat på soffan och sen helt plötsligt vaknar med ett ryck och högre puls och fattar inte att man ens hade somnat. Så  såg det ut i allafall. Sen till slut efter många timmars försök så somnade hon kl 24 i sin babynest i vardagsrummet medan vi titade på film. Sen sov hon som en stock. :) Det höll på i två dagar och nu idag har hon igen sovit nästan hela dagen. heheh det går verkligen i perioder. Men gud så mycket man hinner att göra när hon sover! Så har man i tillägg blivit så himla effektiv på att göra allt! Ingen slarving eller sosing här inte! Här görs allt med effektivitet.

Nä, nu ska jag också gå och lägga mig. Puss och kram, gullebarn.

Lägger in ett kort på Marion, här mitt i ett gym-pass :)

DSC_0223

 2

kommentarer på Barnvakt
  1. My skrev

    Hihi.. vi har samma gym till dom (dock är ert MYCKET renare än vårat, har ett kräkebarn som spyr ner det HELA tiden). 😉

  2. peachpetra skrev

    Hehe, visst är det sött när de ligger där i Muminlandet! :)